|

Babayla son hatıra

Gençlerbirliği maçından önce oğluyla bir araya gelen Kemal Bulut, maçı tribünde canlı izledi; karşılaşma sonrası evine gitmek için yola koyuldu. G.Saray kafilesiyle İstanbul'a dönen Umut Bulut, babasının ölüm haberini sabah idmana çıkarken aldı; apar topar Ankara'ya uçtu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/03/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 03:58 - 15/03/2016 الثلاثاء
Yeni Şafak

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Umut Bulut'un babası Kemal Bulut, önceki akşam Ankara'da meydana gelen bombalı terör saldırısında hayatını kaybetti. Acı haber tüm Galatasaray ve Türk futbol camiasında şok etkisi yaparken, yıldız futbolcunun acı haberi saat 11.00 sıralarında İstanbul'da aldığı öğrenildi.



Gençlerbirliği karşılaşması için Galatasaray kafilesiyle Ankara'da bulunan Umut Bulut, maç öncesi babası Kemal Bulut ile bir araya geldi. Oğlunun halini hatrını soran baba Bulut, zorlu karşılaşma için oğluna başarı diledi.



OĞLUNU SON KEZ İZLEDİ


Mücadele başlamadan önce babasını tribünde gören Umut Bulut, o yöne doğru giderek uzaktan da olsa babasını son kez görmüş oldu. Misafir tribününde Gençlerbirliği'nin eski futbolcu ve yöneticileri, ilk 18'e giremeyen Galatasaraylı oyuncularla birlikte maçı izleyen Kemal Bulut, oğlunu son kez statta izledi.



Baba Kemal Bulut, saat 17.50 sıralarında sona eren karşılaşma sonrası evine gitmek için Ankara 19 Mayıs Stadı'ndan ayrıldı. Baba Bulut maç sonunda Umut Bulut'un yanına inemedi ve çevresindekilere "Ben şimdi Umut'u göremem, burası çok kalabalık ve aşağısı da kalabalıktır, yoğundur ben eve gideyim" dedi. 100. Yıl Mahallesi'ndeki evine gitmeden önce işyerine bir bakmak isteyen baba Bulut, oğlunun kendisi için Kızılay'da açtığı oto kuaföründe hain saldırıya yakalandı. 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda ölenlerin kimlikleri dün sabah itibariyle tespit edilirken; Umut Bulut'a da acı haber ulaştı.



ACI HABERİ AĞABEYİ VERDİ


Karşılaşma sonrası Ankara'dan İstanbul'a dönüş öncesi babasıyla ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamayan, ağabeyleriyle kurduğu temasta da babasıyla ilgili olumsuz bir haber almayan Umut Bulut, takımla birlikte İstanbul'a döndü. Geceyi İstanbul'da geçiren tecrübeli futbolcu, sabah hala babasının ölümünden habersizdi. Umut Bulut, sabah idmanına çıkmak için Florya Metin Oktay Tesisleri'ne geldi. Saat 11.00 sıralarında Ankara'daki ağabeyi Umut'u arayarak babalarının terör saldırısında hayatını kaybettiğinin haberini verdi. Acı haberi alan Umut, apar topar ilk uçakla Ankara'ya uçtu.



Hıçkırıklara boğuldu


Tesislerde babasının ölüm haberini alan Umut Bulut, adeta yıkıldı. Hıçkırıklara boğulan golcü oyuncuyu, takım arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Galatasaraylı idareciler son derece üzgün görünen ve perişan bir hal alan Umut'u Ankara yolculuğunda yalnız bırakmazken 2 kulüp personeli de golcü futbolcuya refakat etti.



Tüm takım cenazede...


Galatasaray Kulübü, Umut Bulut'un babası Kemal Bulut'un cenazesine takım olarak katılacak. Sarı-kırmızılı kulüp, Başkan Dursun Özbek ve yöneticiler de dahil takım olarak bugün saat 11.30'da özel uçakla Kayseri'ye hareket edecek ve ikindi namazında kılınacak cenaze törenine katılacak. Kayserispor Kulübü de tüm takım cenaze töreninde olacaklarını duyurdu.







Doğum gününde en büyük acı


Umut Bulut'un babası Kemal Bulut, bugün memleketi Kayseri Yenişehir'de düzenlenecek cenaze töreniyle toprağa verilecek. Kemal Bulut'un toprağa verileceği tarih olan 15 Mart, aynı zamanda Umut Bulut'un doğum günü olacak. Umut, Kemal Bulut'un dördüncü çocuğu.



3 gün saygı duruşu


Türkiye Futbol Federasyonu, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına 14, 15 ve 16 Mart tarihlerinde oynanacak tüm müsabakalardan önce 1 dakikalık saygı duruşu yapılacağını açıkladı. TFF, bu kararı duyurduğu açıklamasında “Türkiye Cumhuriyeti, başketine son 6 ayda yapılan 3. saldırıyla yıldırılmaya, bir şeylerden vazgeçirilmeye çalışılıyorsa tüm bunların nafile çabalar olduğuna inancımızı belirtmek isteriz. Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bir bütündür” denildi.



Umut için başsağlığı mesajı yağdı


G.Saraylı futbolcu Umut Bulut'un babası Kemal Bulut'un Ankara'daki saldırıda hayatını kaybetmesi üzerine başta G.Saray Kulübü olmak üzere, Beşiktaş, F.Bahçe ve Trabzonspor Kulüpleri, Türkiye Futbol Federasyonu, diğer kulüpler ve spor camiasının birçok kesiminden başsağlığı mesajları geldi. Kulüp internet sitesinden yapılan açıklamada “Hepimizi derinden sarsan vahim saldırının ardından aldığımız haberle bir kez daha kahrolduk. Umut Bulut'un babası Kemal Bulut'un saldırıda hayatını kaybettiğini tarif edilemez bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Acımız çok büyük..." denildi.



F.Bahçe taraftarından derbi kampanyası...

Omuz omuza izleyelim


F.Bahçe taraftar grubu 12 numara, Ankara'da yaşanan terör saldırısı sonrası sosyal medya hesabından G.Saray derbisine yönelik mesaj yayınladı. 'Derbide omuz omuza' başlığıyla yayınlanan mesajda 12 numara, “Kaybettiğimiz tüm canları ve Umut Bulut'un değerli babasını birlikte analım. Tuttuğun takım önemli değil. Derbiye giriş için TFF karar alsın. Kulüplerimiz anlaşsın. Passolig gerekli düzenlemeleri yapsın. Hafta sonu oynanacak olan derbi mücadelesinde tavrımız belli olsun. Sahada ve tribünde omuz omuza olalım” çağrısını yaptı. 12 Numara, ayrıca derbiye kadar sosyal medyada hiçbir paylaşım yapılmayacağını duyurdu.



Şimdi destek sırası sizde

Arda Turan, Ankara'da yaşanan terör saldırısı sonrası sosyal medya hesabından dünya liderlerine seslendi. Paris'ten örnek veren milli yıldız, "Şimdi bizim acılarımızı paylaşma zamanı" dedi






Barcelona'da forma giyen milli oyuncumuz Arda Turan, teröre olan tepkisini Paris saldırısı sonrası hep birlikte yürüyüş yapan dünya liderlerine seslenerek dile getirdi. Arda Turan yaptığı açıklamada, sesini bu cümlelerle duyurdu: “Şimdi bizim acılarımızı paylaşma zamanı. Bütün dünyaya sesleriyorum. Bu sadece bizi problemimiz değil. Teröre karşı tek vücut olma zamanı. Biz bu dünya üzerinde toprağa düşen har can için gözyaşı döktük. Acılar sizin coğrafyanızı sardığı zaman sizlerle beraber üzüldük. Şimdi o övündüğünüz medeniyetin gereğini yapın ve ayağa kalkın.







Çünkü insanın değerini belirleyen, yaşadığı coğrafya değildir. Biz sizin acılarınıza elimizi uzattık, beraber ağladık. Şimdi benim ülkemde hiç bilmediğiniz evlerde; anneler, babalar, kardeşler, eşler ağlıyor. Tepkinizi şimdi gösterin. Ben Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden bir sporcu olarak bunu bekliyorum. Hepimiz bekliyoruz. Çünkü bu; sadece bizim terörümüz değil."





#Umut Bulut
#Galatasaray Kulübü
#Umut Bulut'un babası
#Kemal Bulut
٪d سنوات قبل