|

Bana altını Türk halkı kazandırıyor

Avrupa Şampiyonası'nda ülkemize altın madalya kazandıran 130 kilo grekoromen güreşçimiz Rıza Kayaalp, duaları için Türk halkına teşekkür etti; ''İnşallah tek eksiğim olan olimpiyat altın madalyasını da alıp şampiyonluk serimi taçlandırmak istiyorum" dedi

Yeni Şafak
04:00 - 15/03/2016 Salı
Güncelleme: 04:32 - 15/03/2016 Salı
Yeni Şafak
ERGUN BALCI


Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda Avrupa Şampiyonu olan milli güreşçi Rıza Kayaalp, 6. kez Avrupa Şampiyonluğuna ulaşarak Türkiye'ye dönerken Atatürk Havalimanı'nda şampiyonu karşılayanlar arasındaydık.



Avrupa Şampiyonası'nda çok iyi hazırlanarak emeğinin karşılığını altın madalyayla milli güreşçi, sıradaki hedefinin olimpiyat şampiyonu olduğunu bir kez daha tekrarladı.







Yol yorgunu olmamıza rağmen sorularımızı geri çevirmeyen Avrupa şampiyonu güreşçimiz, Türk halkına kendilerine verdikleri destek ve başarısı için ettikleri dualardan ötürü teşekkür etti. Rıza, "Türk halkının destekleri sayesinde başarıyorum. Bana altını Türk halkı kazandırıyor. Allah onlardan razı olsun. Bu zor günlerde bana olan desteğini esirgemeyen Türk halkına duacıyım" ifadelerini kullandı.



ÜLKEMİN BENDEN BEKLENTİSİ VAR


İki dünya, altı Avrupa şampiyonluğunu olimpiyat şampiyonluğuyla taçlandırmak istediğini kaydeden Rıza Kayaalp, "İnşallah halkımıza olimpiyat şampiyonluğu sevincini de yaşatacağım. 7 yıldır Avrupa şampiyonalarında finalde mücadele etmek kolay değil. Bu çok çalışmak, azim, gayret ve istikrar gerektiriyor. Hiçbir şampiyonluğumdan sonra bu istikrarımı bozmadım ve hep kendimi geliştirdim. Şimdi sıra olimpiyat şampiyonluğunda. Halkımızın benden beklentisi var, beklentileri devam etsin, ben de bu beklentileri boşa çıkarmamak için elimden geleni yapacağım" sözleriyle olimpiyat hedefinden bahsetti.



Bir özür bekliyorum


Rıza Kayaalp, final maçı sırasında yayını keserek müzik programına geçen TRT Avaz kanalına da seslendi. "TRT Avaz'da maçımın yayınlanacağı sırada başka bir programa geçilmesi beni çok üzdü. Halkımıza ve güreş severlere büyük ayıp edildiğini düşünüyorum" diyen milli güreşçi, TRT'den herhangi bir özür alıp almadığıyla sorumuza "Şu anda herhangi bir yetkili beni aramadı. Ya da hiçbir şekilde bir bilgilendirme gelmedi. Bir özür bekliyorum. Gelirse çok mutlu olurum" cevabını verdi.



Sevincim kursağımda kaldı


Rıza Kayaalp, şampiyonluk sevincinin Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle kursağında kaldığını vurgulayarak, "Ankara'da yaşanan terör saldırısını esefle kınıyorum. Olayı duyduğumuz zaman sevincimizi bile tam anlamıyla yaşayamadık. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.






#Avrupa Şampiyonası
#Rıza Kayaalp
#Avrupa Güreş Şampiyonası
8 yıl önce