|

Başörtülü sporculara örnek oldular

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde imam hatip lisesi öğrencileri Büşra Beyazbal ve Hacer Olcay, muay-thai ve boks branşındaki azimleri ve başarılarıyla başörtülü sporculara örnek oluyor.

Yeni Şafak
13:16 - 27/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:19 - 27/01/2016 Çarşamba
AA

Gölbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören Beyazbal ve Olcay, yaklaşık 3 yıl önce ilçede düzenlenen muay-thai seçmelerinde yetenekleriyle dikkati çekerek, bu branşın il temsilcisi Mecit Kılavuz'un yönledirmesiyle spora başladı.



Antremanlara başörtüleriyle katılan öğrencilerden Beyazbal boks, Olcay ise muay-thai branşını tercih etti. O tarihten bu yana düzenli antrenmanlara katılan iki sporcu, kısa sürede önemli başarılara imza attı. Beyazbal, Türkiye Bayanlar Boks Şampiyonası'nda Türkiye ikincisi, Olcay ise muay-thai il şampiyonlu oldu.



Muay thai'ye niyet boksa kısmet

Beyazbal, tesadüfen katıldığı seçmeler sonrası kendisini sporun içerisinde bulduğunu söyledi. İlk başta muay-thai yapmak istediğini ancak Kılavuz'un önerisiyle boksa geçtiğini anlatan Beyazbal, "İnşallah çok çalışarak ülkemi yurt dışında temsil etmek istiyorum. Antrenman için spor salonu sorunu yaşıyoruz ama sıkıntıları aşacağımızı düşünüyorum" dedi.



Yaşadığı ilçenin küçük olması nedeniyle boks yaptığı için kimi zaman yadırgandığını dile getiren Beyazbal, şöyle konuştu: "Bunun yanında başörtülü olmamız da zaman zaman garipseniyor. Başörtüsü yasağının kalkması bizim durumumuzda olan insanların spor yapmasının önünü açtı. Başörtülü maçlara katılabiliyoruz. Herkesin spor yapması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle bayanları boksa davet ediyorum. 'Bayanlar boks yapar mı?' diye soranlara da bizleri izlemelerini tavsiye ediyorum. Çünkü boks bir kavga sporu değildir. Bunun yanında, benim gibi başörtülü olan kardeşlerime spor konusuda örnek olmak istiyorum. Eğer bir spor branşını düşünen varsa, muhakkak bunun için mücadele etsinler."



'Türkiye şampiyonluğunu hedefliyorum'

Öğrencilerden Olcay da muay-thaide kendini daha da geliştirmek istediğini söyledi. Olcay, başörtülü öğrencilere profesyonel spora yönelmeleri tavsiyesinde bulunarak, "Şimdiye kadar hiç zorlanmadık. Gerek öğretmenlerimizden gerekse çevremizden destek gördük. Her başörtülü herhangi bir spor dalıyla ilgilenebilir" şeklinde konuştu.


#boks
#İmam Hatip
#Kız
#Muay Thai
#öğrenci
8 yıl önce