|

Belhanda Galatasaray'da

Sarı-kırmızılılar, Faslı oyuncuya 4 yıllık imzayı attırdı. G.Saray, futbolcunun bonservisine sahip olan Dinamo Kiev'e 8 milyon Euro, Belhanda'ya ise her yıl için 3 milyon Euro ödeyecek. 27 yaşındaki ismin, Pazartesi İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:10 - 24/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Belhanda Galatasaray'da
​Belhanda Galatasaray'da

Yeni sezon öncesi kadrosunu takviye etmek için çalışmalarını sürdüren Galatasaray, ilk transfer bombasını patlattı. Taraftarlarının resmi açıklamaların gelmesini sabırsızlıkla beklediği sarı-kırmızılıların, bonservisi Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımında bulunan ve geçen sezonu ise Fransa'nın Nice takımında kiralık olarak geçiren Faslı orta saha oyuncusu Younes Belhanda ile 4 yıllık sözleşme imzaladığı öğrenildi.

Galatasaray'ın Ukrayna ekibine 8 milyon Euro bonservis vereceği belirtildi. Oyuncuyla ise yıllık 3 milyon Euro'ya anlaşıldığı öğrenildi. 27 yaşındaki futbolcunun, Galatasaray'a toplam maliyeti 20 milyon Euro'ya gelmiş oldu. Transferde önemli rol oynayan Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün'ün, yurtdışında kurduğu temaslar sonucunda Faslı oyuncuyu, sarı-kırmızılı kulübü seçmesi konusunda ikna ettiği belirtildi. Geçen sezonu Nice'te kiralık geçiren oyuncuyu isteyen kulüpler arasında Sevilla ve Valencia da yer almasına karşın Belhanda'nın, Galatasaray'ı seçtiği belirtildi.

27 yaşındaki futbolcunun Pazartesi günü İstanbul'a gelerek sağlık kontrolünden geçmesi bekleniyor. 1.77 cm boyundaki Belhanda, yüksek tekniği ve oyun görüşü ile dikkat çekiyor. Kariyerinde forvet arkasında oynadığı maçlarda etkili performans ortaya koyan yıldız futbolcu, hücum hattının solunda da forma giyebiliyor. Geçen sezon Nice ile 36 resmi maça çıkan Belhanda, 3 gol atarken 7 de asist yaptı. Galatasaray, prensipte anlaştığı ve daha önce İstanbul'a geleceği öğrenilen Maicon ile Gomis'in de hafta başında İstanbul'a geleceği öğrenildi.

#Galatasaray
#Belhanda
7 yıl önce