|

Belhanda'dan 'ölüm grubu' yorumu

2018 Dünya Kupası B Grubu'nda İspanya, Portekiz ve İran ile eşleşen Fas'ın yıldız isimlerinden Younes Belhanda kurayı Fransız basınına değerlendirdi.

Yeni Şafak
15:40 - 2/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 16:03 - 2/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Belhanda bu sezon ligde çıktığı 12 maçta 1 gol atarken 5 de asist yaptı.
Belhanda bu sezon ligde çıktığı 12 maçta 1 gol atarken 5 de asist yaptı.

Galatasaray'ın Faslı oyuncusu Younes Belhanda, 2018 Dünya Kupası'nda yer aldıkları B grubunu yorumladı.

France Football'a konuşan tecrübeli ismin değerlendirmelerinden öne çıkanlar şöyle:
"İnanmak için sebebimiz var"
  • İspanya ve Portekiz gibi iki dev ekibi çektik kurada. Zor olacağını biliyoruz. Topla kolektif bir şekilde oynayan takımlar. İyi bir hazırlık gerekiyor. İnanmamız için bir sebebimiz var.
"Seyirci olarak gitmiyoruz"
  • Cristiano Ronaldo ve Andres Iniesta ile karşılaşmak sıra dışı olacak. Gruptan çıkmaya çalışacağız. Oraya seyirci olarak gitmiyoruz.
"Onları yenersek güvenimiz gelir"
  • İran maçıyla başlıyor olmak kesinlikle daha iyi oldu. Çünkü eğer onları yenersek kendimize güvenimiz gelecek. İlk maçlar genellikle belirleyici olur.
"Komşu ülkeler olduğu için derbi havası olacak"
  • İran belki kağıt üzerinde değil ama sahada güçlü bir ekip. İspanya ve Portekiz gibi komşu ülkelerle karşılaşmak biraz derbi havası verecek. Halklar birbirini iyi tanıyor.
"Gruptan çıkabilmek için..."
  • Gruptan çıkabilmek için Afrika'da oynadığımızın üstüne koymamız gerekiyor. Blok halinde oynamalı ve ikili mücadeleleri kazanmalıyız. Fas'ın oyuncularının çoğu Avrupa'da oynuyor. Dolayısıyla benzer bir oyun kültürüne sahibiz. Teknik Direktörümüz Herve Renard'ın direktiflerine uyarsak bizim için iyi olacak.
#Herve Renard
#Younes Belhanda
#Galatasaray
6 yıl önce