|

Benfica-Beşiktaş: 1-1

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda temsilcimiz Beşiktaş, Portekiz temsilcisi Benfica ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

Yeni Şafak
23:35 - 13/09/2016 Salı
Güncelleme: 00:00 - 14/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Ricardo Quaresma çok top kaybetmesine rağmen zaman zaman etkili oldu.
Ricardo Quaresma çok top kaybetmesine rağmen zaman zaman etkili oldu.

Ev sahibi avantajını iyi kullanan ve karşılaşmanın ilk bölümünde 1-0 öne geçen Benfica ise zaman zaman hücumda etkili olmasına rağmen sonuca gidemedi. İkinci yarıda baskısını arttıran temsilcimiz 90+3'te Talisca'nın frikikten attığı golle mücadeleyi 1-1'lik eşitlik ile tamamladı.


Maçtan dakikalar


  • 12. dakikada Lisandro Lopez'in uzun pasında Marcelo'nun hamle yapamadığı topu sol çaprazda alan Salvio'nun son çizgiye inmeden sert ortasında, kaleci Tolga Zengin'in çeldiği meşin yuvarlağa Cervi hamle yaptı. Tosic'ten önce pozisyona giren Cervi, meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
  • 30. dakikada Beşiktaş'ın sağ çaprazda kazandığı serbest vuruşu kullanan Quaresma'nın şutunda, kaleci Ederson, meşin yuvarlağı kornere çeldi.
  • 38. dakikada Salvio'nun pasında ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Guedes'in yerden şutunda, kaleci Tolga Zengin meşin yuvarlağı yatarak kontrol etti.
  • 45+1. dakikada Horta'nın uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Tolga Zengin, topu kornere tokatladı.
  • Beşiktaş, karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 geride tamamladı.

İkinci yarıda Beşiktaş baskısı


  1. Şenol Güneş ikinci yarının başında Oğuzhan'ın yerine Talisca'yı dahil etti. Beşiktaş bu değişiklikle ilk yarıya rağmen rakibi karşısında daha çok baskı yapan ve topa sahip olan taraf oldu. Mücadelenin 58. dakikasında Linnelot Talisca'yı ceza sahası içinde yere düşürdü hakem bu pozisyonda devam kararı verdi. 63.dakikada Beşiktaş'ta Adriano'nun yerine Cenk Tosun girdi ve siyah beyazlı bu dakikadan itibaren 3'lü defansa döndü. Mücadelenin 74. dakikasında ceza sahası içinde Aboubakar, Cenk'in önüne bıraktı, golle burun buruna gelen Cenk'in vuruşu üstten dışarı çıktı. Benfica'nın defansa çekilmesiyle baskısını daha da arttıran Beşiktaş son dakikada serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Talisca frikikten harika bir gol attı ve Beşiktaş mücadeleden 1-1'lik eşitlik ile ayrıldı.








#Beşiktaş
#Benfica
#Şampiyonlar Ligi
8 yıl önce