|

Beşiktaş 13'e sattı 11 kazanacak

Beşiktaş, Demba Ba transferi için Shanghai Shenhua'nın 13 milyon euro ödeyeceğini açıkladı. Ancak oyuncunun Çin'e transferini sağlayan menajere 2 milyon euro verileceği, bu nedenle kulüp kasasına 11 milyon euro gireceği iddia edildi.

Yeni Şafak
13:46 - 30/06/2015 Salı
Güncelleme: 15:32 - 30/06/2015 Salı
Diğer

Beşiktaş Kulübü, Chelsea'den 6 milyon euro'ya kadrosuna kattığı Demba Ba'yı 13 milyon euro'ya sattı. Ancak bu rakamın tümünün Beşiktaş'ın kasasına girmeyeceği ileri sürüldü.



Vatan Gazetesi'nin haberine göre; kariyerinin en iyi dönemlerinden birini Beşiktaş'ta geçiren Senagalli futbolcu, geçen sezon 29 lig maçında 18 gol atıp 5 kez de asist yaparken UEFA Avrupa Ligi'nde ise 8 maçta 5 gol 2 asistlik bir performans ile yeniden dünya çapında adından söz edilir bir oyuncu durumuna geldi. Demba Ba çıkışı ile teklifler alırken Katar ve Çin'den gelen yüksek rakamlar hem oyuncu hem de yönetimin yüzünü güldürdü. Son olarak Shanghai Shenhua ile anlaşılırken Kartal'a bonservis olarak 13 milyon euro, oyuncuya ise yıllık 7 milyon gibi astronomik bir bedel ödeneceği Çin kulübü tarafından duyuruldu.



Demba Ba 21 milyon euro kazanacak

Ancak işin aslı tam olarak böyle değil! 13 milyon euro olarak açıklanan bonservisin sadece 11 milyon euro'su siyah-beyazlı kulübün kasasına girecek. Arada kalan 2 milyon euro ise oyuncunun Çin kulübüne transferini sağlayan menajerlerin cebine gidecek. 30 yaşındaki oyuncunun yıllık 7 milyon euro olan alacağından menajerlerin cebine bir kuruş bile gitmezken, 3 yıllık imza sonunda Demba Ba ise 21 milyon euro kazanacak.



Demba Ba, Beşiktaş'ın 10 sezon önce 7.6 milyon euro'ya Lyon'a yolladığı John Carew'in ardından yaptığı en pahalı oyuncu satışı olarak tarihe geçmişti.





#demba ba
#transfer
#menajer
9 yıl önce