|

Beşiktaş Avrupa'da zirveye oynuyor

Bir yılda gelirlerini yüzde 31 arttıran Beşiktaş, Avrupa’nın en hızlı büyüyen ikinci kulübü oldu. Siyah-beyazlılar, geçen sezon 101 milyon euro gelir elde ederek, bir önceki seneye göre yüzde 31 oranında gelir artışı sağladı. Beşiktaş'ın yeni stadıyla birlikte gelirlerini daha da artıracağına dikkat çekildi.

Yeni Şafak
09:00 - 18/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:36 - 18/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Beşiktaş Avrupa'nın en hızlı büyüyen ikinci kulübü oldu.
Beşiktaş Avrupa'nın en hızlı büyüyen ikinci kulübü oldu.

Avrupa'nın önde gelen sekiz ligindeki şampiyon takımları inceleyen KPMG Futbol Benchmark ekibi zirvedekileri karşılaştırdı. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de mutlu sona ulaşan Beşiktaş, yeni stadı, sponsorluk anlaşmaları ve iyi işleyen mali yapısıyla geleceğe umutla bakıyor.



Bir yılda gelirlerini yüzde 31 arttıran siyah-beyazlılar, Avrupa'nın en hızlı büyüyen ikinci kulübü oldu. Avrupa futboluna yön veren sekiz ülkenin son şampiyonlarını inceleyen KPMG Futbol Benchmark ekibi, zirvedeki takımların yapısını inceledi. İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya, Fransa, Hollanda, Portekiz ve Türkiye'nin şampiyonlarını mercek altına alan KPMG Futbol Benchmark ekibinin tespitlerine göre, gelirlerde Barcelona zirveye otururken, en değerli futbol takımı da yine Katalan ekibi oldu.



Süper Lig'de 2015-16 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş'ın gelirlerindeki artış da dikkat çekti. Siyah-beyazlılar geçen sezon 101 milyon Euro gelir elde ederek, bir önceki seneye göre yüzde 31 oranında gelir artışı sağladı.





Yeni stat gelirleri arttıracak

Gelirleriyle giderlerini iyi orantılayan siyah-beyazlılar, ligdeki puan başına futbol takımına 800 bin Euro harcadı. Barcelona'nın 1 puanı 4,1 milyon Euro, Bayern Münih'in ise 1 puanı 3,1 milyon Euro'ya maloldu. UEFA'nın finansal fair-play kıskacındaki Beşiktaş, gelirlerinin yüzde 60'ını futbol takımına harcayarak sınırlarını da çizmeyi başardı.



Bu süreçte Beşiktaş'ın sadece son 3 iç saha maçını yeni stadı Vodafone Arena'da oynadığı göz önünde bulundurulduğunda, siyah-beyazlıların yeni sezonla birlikte gelirlerini daha da artırması bekleniyor. Ayrıca Şampiyonlar Ligi'nden elde edilen yayın, gişe ve ödül gelirleri de Kara Kartal'ın bütçesini rahatlatacak.






#Beşiktaş
#Avrupa
7 yıl önce