|

Beşiktaş-Benfica maçı tarihe geçti

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nin en iyi geri dönüşlerini derledi. Listede ilk sırada, 2005 yılında İstanbul'da oynanan Şampiyonlar Ligi finali yer alırken, Beşiktaş'ın Benfica karşısında skoru 3-0'dan 3-3'e getirdiği maç da en iyi 6 karşılaşma arasına girdi.

Yeni Şafak
16:16 - 6/02/2017 Monday
Güncelleme: 16:26 - 6/02/2017 Monday
IHA
Beşiktaş’ın, Benfica maçı en iyiler arasına girdi.
Beşiktaş’ın, Benfica maçı en iyiler arasına girdi.

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde oynanan maçlardaki en iyi 6 geri dönüşü belirledi. Şampiyonlar Ligi tarihindeki en iyi geri dönüşlerde İstanbul imzası vardı.



2005 yılında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Milan ile Liverpool arasında oynanan final, listedeki en ünlü geri dönüş maçı oldu. Liverpool'un 3-0 geriden gelip penaltılarla kupayı kaldırdığı dev karşılaşma için 'Mucize İstanbul' tanımlaması yapıldı.



Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş'ın, Vodafone Arena'da Benfica ile oynadığı karşılaşma da en iyiler arasındaki yerini aldı. Karşılaşmanın ilk yarısını 3-0 geride kapatan Beşiktaş, Cenk Tosun, Quaresma ve Aboubakar'ın attığı gollerle mücadeleyi 3-3 beraberlikle kapatmıştı.





  • Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş, grup maçlarına iyi bir giriş yaptı. Benfica ile Vodafone Arena'da karşılaşan Beşiktaş, ilk yarıda üst üste kalesinde gördüğü gollerle bir anda 3-0 geriye düştü. Siyah-beyazlılarda ikinci yarıda gol perdesini açan isim Cenk Tosun oldu. Quaresma ve Aboubakar'ın golleri, durumu 3-3'e getirirken, Beşiktaş'ın oynadığı bu karşılaşma, en iyi geri dönüşler listesinde yerini aldı.


-















#Beşiktaş
#Benfica
#UEFA
#Şampiyonlar Ligi
7 years ago