|

Beşiktaş böyle maç kaybedemez

Beşiktaş'ın 10 dakika içinde 3 gol yemesini kabullenemeyen tecrübeli çalıştırıcı, maç sonunda uyarılarını sert bir dille yaptı: “Bu mağlubiyet kabul edilemez. Yanlış yaptık. Herkes hatalarının farkına varsın.”

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/12/2015 Cumartesi
Güncelleme: 09:09 - 12/12/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

UEFA Avrupa Ligi'nde lider olarak çıktığı maçta, 1-0 öne geçmesine rağmen 10 dakikada yediği 3 golle şok bir yenilgi alan, Avrupa kupalarına erken veda eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, takımı fena fırçaladı. Sporting Lizbon maçı sonunda soyunma odasına sinirli bir şekilde giden tecrübeli teknik adamın, sakinliğini koruyamadığı öğrenildi. Takıma sıcağı sıcağına içini döken Güneş'in sert bir dille konuşarak “Bu mağlubiyet kabul edilemez. Beşiktaş, bu tip önemli bir karşılaşmada 1-0'dan kaybedemez. Yanlış yaptık. Herkes yanlışlarının farkına varsın" dediği öğrenildi.



İKİ SAAT UYKUYLA CEZA İDMANI


Lizbon dönüşünde ne teknik direktör Şenol Güneş'in ne de oyuncuların ağzını bıçak açmazken İstanbul dönüşünde de aynı hava hakimdi. Takım, şok yenilgisinin faturasını 2 saat uykuyla çıktığı idmanla ödedi. Beşiktaş Teknik Direktörü, sabah saat 06.00 sıralarında İstanbul'a inen takımı, saat 09.00'da tesislerdeki spor salonunda topladı. Sadece iki saat uyuyabilen futbolcular, 1 saat jenerasyon ve kuvvet çalışması yaptı. Teknik direktör Şenol Güneş'in bu çalışma esnasında da futbolculara benzer uyarılar yaptığı bildirildi.



'Tolga ayağa kalkmalı'






Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak, UEFA Avrupa Ligi'nde Sporting Lizbon karşısında yediği hatalı goller nedeniyle eleştirilen kaleci Tolga Zengin'e sahip çıktı. Yediği gollerde yaptığı hatalar ile gündeme gelen Tolga Zengin ile konuştuğunu söyleyen Metin Albayrak, "Tolga çok üzgün. Sonuç nedeniyle kendini suçluyor. Moral vermeye çalıştık. Herkes hata yapabilir. Önümüzde çok önemli bir Galatasaray derbisi var. Ayağa kalkması gerektiğini söyledim. Bir önce toparlanıp derbide en iyi performansını ortaya koyması gerekiyor" şeklinde konuştu.



Avrupa hasılatı bir Rhodolfo kadar


Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nden bu sezon sadece 3 milyon 480 bin Euro elde edebildi. Grupta 6 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan siyah-beyazlılar, bu gelirle sadece 3.3 milyon Euro bonservisle transfer ettiği Rhodolfo'nun maliyetini çıkartabildi.




#Beşiktaş
#Sporting Lizbon
#Avrupa Ligi
#Şenol Güneş
8 yıl önce