|

Beşiktaş deplasmanda coştu

Süper Ligin 3. hafta maçında Beşiktaş, deplasmanda Gaziantepspor'u son 15 dakikada bulduğu gollerle farklı yendi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 08:05 - 29/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Beşiktaş yine deplasmanda farka gitti. İlk hafta maçında Mersin'de 5-2 ile şov yapan siyah-beyazlılar, İstanbul'daki Trabzon yenilgisinin ardından Gaziantep'te yine tozu dumana kattı. Kartal, Oğuzhan, Cenk, Olcay ve Kerim'in golleriyle sahadan farklı galip ayrıldı.



Süper Lig'e müthiş bir giriş yaptıktan sonra geçen hafta taraftarlarını üzen Beşiktaş, deplasmanda Gaziantepspor'u son dakikalarda bulduğu gollerle farklı geçti: 0-4. Maça iyi başlayan ancak temposu düşen Beşiktaş, ilk yarının sonlarına doğru yeniden temposunu yükseltmesine rağmen final paslarını yapamamanın sıkıntısını yaşadı. Siyah-beyazlılarda Sosa ve Atiba etkili gözükürken, sağ ve sol kanatlar aksayınca forvete top taşımakta zorlandı. Gaziantepspor ise rakibini kendi yarı alanında kabul edip, ani kontrataklarla gol aradı. 28'de Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta Muhammet Demir kafayla ters bir vuruş yaptı; Karcemarskas topu çizgi üzerinde oyun alanı dışına gönderdi.



İkinci yarıda iki takım da son derece kontrollü bir oyun sergilerken, Beşiktaş sonlara doğru üst üste bulduğu gollerle rakibini geçmeyi başardı. 76'da ceza sahası yay çizgisi üzerinde kazanılan serbest vuruşta Oğuzhan harika bir kesme vuruşuyla topu barajın yanından geçirerek kalecinin sağından topu filelerle buluşturdu: 0-1. 83'te Cenk Tosun kendisinin düşürülmesiyle kazanılan penaltıyla farkı ikiye çıkardı. 87'de rakibini az adamla yakalayan Beşiktaş'ta Gökhan Töre'nin pasında sağda topla buluşan Olcay farkı üçe çıkarırken, 90+1'de oyuna yeni giren Kerim Frei maçın skorunu belirledi: 0-4.



4-0'a bakıp her şey tamam demek yanlış






Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, farklı kazandıkları Gaziantepspor maçının sonucunun normal olduğunu; oyuncuların performanslarının yükselmesini beklediğini söyledi.



Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, farklı kazandıkları Gaziantepspor maçının skorundan memnun olduğunu ancak oyuncuların performanslarını yeterli olmadığını söyledi. Sezon başında olduklarını, dalgalanma geçirmelerinin doğal olduğunu kaydeden tecrübeli teknik adam, "3 maçı da kazanabilirdik, 2'sini kazandık. Ama 3 maçı da kaybetmeyi hak etmedik. Sezon başı için. Hem Mersin, hem de Gaziantep'i deplasmanda yenmek önemli. Ama skorun 4-0'ına bakıp da her şey tamam demek yanlış olur. Oyuncuların performansının yükselmesini bekliyorum" ifadelerini kullandı.


Avrupa Ligi gruplarındaki rakipleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Şenol Güneş, "L.Moskova ve S. Lizbon bizimle birlikte güçlü takımlar. İlk maçı kazanarak başlarsak, gruptan çıkarız" yorumunda bulundu.



Teröre tepki






Taraftarlar, maça saatler kala Kamil Ocak Stadı'ndaki yerlerini almaya başladı. Tribünlerin büyük bölümünün boş kaldığı maçta, Beşiktaşlılar kendilerine ayrılan yeri doldurdu. Siyah-beyazlılar tribünde, "Yönetim uyuma, taraftarın dışarıda" şeklinde tezahürat yaptı. Maçın başlamasıyla beraber Gaziantepsporlu taraftarlar, tribünde dev bir Türk Bayrağı açtı. Her iki takımın taraftarları da "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde tezahürat yaparak, terörü lanetledi.






#Şenol Güneş
#Beşiktaş
#Gaziantepspor
#süper lig
9 yıl önce