|

Beşiktaş-Leipzig: 2-0

Temsilcimiz Beşiktaş, Alman ekibi Leipzig'i Ryan Babel ve Anderson Talisca'nın golleriyle 2-0 mağlup ederek UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda ikide iki yaptı.

Yeni Şafak
21:41 - 26/09/2017 Salı
Güncelleme: 00:02 - 27/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci maçında Leipzig'i 2-0 mağlup etmeyi başardı.
Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci maçında Leipzig'i 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi G Grubu ikinci maçında Leipzig'i 2-0 yendi ve Şampiyonlar Ligi tarihinde grubuna 2'de 2 yaparak başlayan ilk Türk takımı oldu.

Beşiktaş 11. dakikada Ryan Babel'in golüyle Leipzig karşısında 1-0 öne geçti. Sol kanattan topla birlikte ceza sahası içerisine giren Cenk Tosun, yerden pasını penaltı noktasının hafif sol çaprazında bulunan Ryan Babel'e gönderdi. Babel'in gelişine çektiği şut kaleci Peter Gulacsi'nin sağından ağlarla buluştu.

Karşılaşmanın 41. dakikasında Cenk Tosun, Babel'in pasında ceza sahasının sol çaprazından kaleyi yokladı ancak Leipzig kalecisi Gulacsi golü engelledi. Bu pozisyondan 2 dakika sonra Quaresma'nın ceza sahasına gönderdiği topta Talisca kafa vuruşula topu ağlarla buluşturdu ve takımını 2-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı ve Beşiktaş soyunma odasına 2-0'lık üstünlük ile girdi.

Leipzig 52. ve 58. dakikalarda Sabitzer ile etkili oldu ancak Fabri iki pozisyonda da kalesini gole kapadı.

  • Vodafone Park'ta 60. dakikada stat ışıklarının bir kısmının sönmesinin ardından hakem tüm oyuncuları soyunma odasına yolladı. Sorunun düzeltilmesinin ardından karşılaşma kaldığı yerden devam etti.

Karşılaşmanın 87. dakikasında Beşiktaş Tosic ile 3. gole çok yaklaştı ancak Tosic'in vuruşunda Leipzig kalecisi Gulacsi gole izin vermedi.

#Beşiktaş
#Leipzig
7 yıl önce