|

Beşiktaş tarihi virajda

Şampiyonlar Ligi B Grubu son haftasında bugün Dinamo Kiev takımı ile karşılaşacak siyah-beyazlı takım, rakibini yendiği takdirde tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkacak. Beraberlik halinde Beşiktaş, üst tura yükselmek için Benfica'nın Napoli'yi yenmesini bekleyecek. Saat 22.45'te başlayacak maç TRT1'den yayınlanacak

Yeni Şafak ve
09:17 - 6/12/2016 Tuesday
Güncelleme: 09:42 - 6/12/2016 Tuesday
Yeni Şafak
6. kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde bugüne kadar gruplardan çıkma başarısı gösteremeyen Beşiktaş, bir ilki gerçekleştirmek istiyor.
6. kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde bugüne kadar gruplardan çıkma başarısı gösteremeyen Beşiktaş, bir ilki gerçekleştirmek istiyor.

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde tarihinin en önemli maçlarından birine bugün çıkacak. B Grubu'nda yaptığı 5 maçta bir galibiyet, dört beraberlikle 7 puana ulaşan ve gruptan çıkma şansını son haftaya bırakan siyah-beyazlı ekip, bugün Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımına konuk olacak. Beşiktaş, rakibini mağlup ederek tarihinde ilk kez gruptan üst tura çıkmayı hedefleyecek. İki takım arasındaki mücadeleyi, İskoç hakem Craig Thomson yönetecek. Thomson'un yardımcılıklarını Alan Mulvanny ve David McGeachie yapacak. Douglas Potter'ın dördüncü hakem olarak görevlendirildiği maçın ilave yardımcı hakemliklerini ise Kevin Clancy ve Andrew Dallas üstlenecek. İki takım arasında Kiev Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşma, saat 22.45'te başlayacak ve TRT 1'den canlı olarak yayınlanacak. Müsabaka, 6 Aralık Salı günü başlayıp 7 Aralık Çarşamba'nın ilk saati içinde tamamlanacak.




Beşiktaş galip gelirse tur atlıyor

Siyah-beyazlı takım, Dinamo Kiev'i mağlup ettiği takdirde puanını 10'a yükselterek Benfica ile Napoli arasında Portekiz'de oynanacak karşılaşmanın sonucunu beklemeden bir üst tura çıkacak. Beşiktaş, maçı kazanması ve grupta 8'er puanlı Benfica ile Napoli arasındaki karşılaşmanın da berabere bitmesi durumunda lider olarak üst tura adını yazdıracak. Siyah-beyazlı takım, Dinamo Kiev ile berabere kaldığı takdirde Benfica'nın İtalyan ekibini yenmesini bekleyecek. Deplasmanda 3-2 mağlup ettiği Napoli'yle Vodafone Arena'da 1-1 berabere kalan ve ikili averajda rakibine üstünlük sağlayan siyah-beyazlı ekip, Ukrayna temsilcisiyle berabere kalması, İtalyan ekibinin de Benfica'ya yenilmesi halinde de bir üst tura yükselecek.



Beraberlikte Napoli'yi bekleyecek

Dinamo Kiev ile berabere kalması ve Napoli'nin de Benfica'yı yenmesi halinde ikili averajda Portekiz ekibine karşı dezavantajlı olan Beşiktaş, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. Bugünkü karşılaşmada siyah-beyazlı takımı konuk edecek Dinamo Kiev'in grupta herhangi bir iddiası bulunmuyor. Grubundaki 5 maçta 2 beraberlikle 2 puan toplayabilen Ukrayna ekibi, Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam etme şansını daha önce kaybettiği gibi Avrupa Ligi'nde yer alma iddiasını da yitirmişti. Bu arada Beşiktaş, Dinamo Kiev'e yenilmezse Türk takımları içinde bir ilke de imza atacak. Siyah-beyazlı ekip, berabere kalması halinde Şampiyonlar Ligi'nde grupta namağlup ilk takım olma unvanını elde edecek.




En golcü isimler
Aboubakar ve Q7

Tarihinin en kritik maçlarından birini oynayacak Beşiktaş'ın güvendiği isimlerin başında, Vincent Aboubakar ile Ricardo Quaresma geliyor. Her iki oyuncu şu ana dek üçer kez rakip fileleri havalandırdı. Grupta 9 gol atan siyah-beyazlı takımın 6 golü Aboubakar ve Quaresma ikilisinden geldi. Diğer golleri Cenk Tosun, Adriano ve Talisca kaydetmişti. Rahatsızlığı nedeniyle Fenerbahçe maçında sonradan oyuna giren Aboubakar'ın, bugünkü maçta ilk 11'deki yerini alması bekleniyor.





Ricardo Quaresma Bobo'nun peşinde

Beşiktaş'ta Avrupa kupalarında en golcü oyuncular arasında 3. sırada bulunan Portekizli Ricardo Quaresma, Dinamo Kiev karşısında atacağı gol veya gollerle unvanını daha da geliştirmeye çalışacak. Siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında şu ana dek 11 golü bulunan Quaresma, bugün bir kez fileleri havalandırdığı takdirde 12 gollü Brezilyalı Bobo'yu yakalayacak.






Tur gelirse adam başı 20 bin TL

Beşiktaş yönetimi, bugün Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev ile yapılacak karşılaşma sonrasında takımın gruptan çıkarak adını bir üst tura yazdırması durumunda dağıtılacak primi belirledi. Siyah-beyazlı yönetimin, turun geçilmesi durumunda adam başı 20 bin TL prim vereceği öğrenildi. Beşiktaş'ta sezon başında alınan karar gereği galibiyetlerde 12 bin, beraberliklerde ise 4 bin TL prim dağıtılıyordu. Siyah-beyazlılar, turu geçerse zamlı tarifeden primi kapmış olacak.



4 bin bilet de yetmedi

Siyah-beyazlı taraftarlar, Ukrayna'daki soğuk havaya rağmen Dinamo Kiev karşılaşmasına büyük ilgi gösteriyor. Beşiktaşlı taraftarlar, kendileri için 2 bin 500'den 4 bine çıkarılan biletleri anında tüketti



Beşiktaş'ın bugün Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile yapacağı maç için Ukrayna ekibinin bilet sayısında yaptığı jest karşılığını buldu. Karşılaşma 70 bin kişilik Kiev Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Ancak, Kievli taraftarlar maça ilgi göstermezken Kiev tribünleri için satılan bilet sayısının 15 bin civarında kaldığı öğrenildi. Dinamo Kiev yetkilileri, Beşiktaş yönetiminin de talebi doğrultusunda siyah-beyazlı taraftarlara ayrılan 2 bin 500 bileti 4 bine çıkardı. 4 bin biletin de anında tükendiği ve Beşiktaş taraftarlarının soğuğa aldırmadan tribündeki yerlerini alacakları ifade edildi. Siyah-beyazlı taraftarların bu maçta da yapacakları tezahüratlarla takımlarının en büyük güç kaynağı olarak adından söz ettirmeleri bekleniyor. Beşiktaşlı taraftarlar bugüne kadar yaptığı birçok etkinlikle adından söz ettirmişti. Yıllar önce Liverpool ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçında yaptıkları tezahüratlarda desibel rekoru kıran siyah-beyazlı taraftarlar, bir önceki Benfica maçında da yaptıkları sessiz tezahüratlarla işitme engellerini gündeme taşımıştı.







Hava sıcaklığı -10'a düşebilir

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde B Grubu'nun 6. haftasında bugün Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımına konuk olacak Beşiktaş, zorlu hava koşullarında mücadele edecek. Siyah-beyazlı ekip, soğuk havanın yanı sıra zaman zaman yağan karla sıkıntılı bir zeminde tur arayacak. Ukrayna'da dereceler ortalama eksi 6'yı gösterirken, maç saatinde bunun eksi 10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Beşiktaş, Dinamo Kiev karşılaşmasının son hazırlığını mücadelenin oynanacağı Kiev Olimpiyat Stadı'nda yaparak, hava şartlarına ve saha zeminine alışmaya çalıştı.








#Beşiktaş
#Dinamo Kiev
#Şampiyonlar Ligi
7 years ago