|

Bir gol attım unutamayacağım

Manchester United'a attığı rövaşata golünü "Hiçbir zaman unutmayacağım" sözüyle değerlendiren Fenerbahçeli Sow, "Kariyerimde böyle 8 golüm var" dedi. Senegalli yıldız, derbide karşılaşacakları Galatasaray'ı Kadıköy'de yine yeneceklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:34 - 10/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Moussa Sow
Moussa Sow

Fenerbahçe'nin Senegalli golcü futbolcusu Moussa Sow, Lig TV'ye çok özel açıklamalar yaptı. UEFA Avrupa Ligi'nde Kadıköy'de Manchester United'a attığı rövaşata golünü değerlendiren Sow, “Manchester United'ın grubumuzda olması güzel bir durum. Maça iyi hazırlandık 3 puan veya 1 puanla ayrılmalıydık. Kaybedemezdik. Fenerbahçe tarihinde yer edecek tarihi galibiyet aldık. Hiçbir zaman unutmayacağım bir gol attım. Rövaşata golümün sırrı yok.



Uzun zamandır bütün kulüplerde yaptım. Bu şekilde gol atmada iyiyim. Fırsat bulunca denemeye çalışıyorum. Kariyerimde böyle 8 tane golüm var” açıklamasında bulundu. Sezon başında Fenerbahçe'nin kendisini takıma döndürmek için çok çaba sarf ettiğini belirten Senegalli yıldız, “Taraftarın benim için yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Umarım böyle devam ederler. Çok çalışıyorum onlar için" ifadelerini kullandı. Fenerbahçe'nin 20 Kasım'da Kadıköy'de Galatasaray ile oynayacağı maçla ilgili görüşlerini de paylaşan Senegalli yıldız, “Galatasaray maçından beklentim galibiyet ve taraftarlara keyif vermek. Derbiler kazanılmak için oynanır. Galatasaray'a uzun yıllardır kendi sahamızda maç kaybetmiyoruz. Sert bir oyun oynayarak derbiden 3 puanı almak ve lig tablosunda Galatasaray'ın önüne geçmek istiyoruz” yorumunda bulundu.



Sezon başında lige iyi bir başlangıç yapamadıklarını anımsatan Sow, “Bazı puanlar kaybettik. Onları alsaydık ligde şuanda daha iyi yerde olurduk. Son 4 maçtaki performansımızı sezon sonuna kadar sürdürmeliyiz” diye konuştu. Teknik direktör Dirk Advocaat'ın çok tecrübeli bir çalıştırıcı olduğuna vurgu yapan Fenerbahçeli golcü, “Oyuncu seçimlerini kabul etmeliyiz. Oynamayan mutlu olmaz. En önemlisi takımın performansı. 24 oyuncumuz var ve herkes oynayamaz. Bizim yapmamız gereken hep hazır olmak. Başarıya hep birlikte ulaşmalıyız. Ayrıldığım zaman ilk 11'de oynayan oyuncular iyilerdi ama sonradan oyuna girenler de takıma katkı yapıyordu. Bu başarıya ulaşmada önemli bir nokta. Sahada yer almaya çalışıyorum ama son karar hocanın” şeklinde konuştu. Takımda herkese pozitif davranmaya çalıştığını kaydeden yıldız oyuncu, "Golleri benimle iyi anlaştıkları için kutluyorlar. Bana geliyorlar ve beni sevdiklerini gösteriyorlar" dedi. Fenerbahçe'de kiralık olarak oynayan Sow, gelecekle ilgili şunları söyledi: “Bugün bana geleceğim soruluyor. Burdayım; sezon sonunda ne olacak göreceğiz. Ben kendime bu soruyu sormuyorum; cevabım yok.”







Golcüler G.Saray derbisinde patlama yapmak istiyor


Fenerbahçe, Galatasaray derbisinin hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla sürdürdü. Forvet oyuncuları, antrenman sonrası ekstra çalışmalar yaparak derbiye hazırlanıyorSarı-lacivertli takımın forvetleri, kanatlardan yapılan ortalara şut çalışmalarının yanı sıra duran top ve defansın arkasına atılan toplarda kaleci ile karşı karşıya vuruş çalışmaları yapıyor. F.Bahçe'nin forvetleri Sow, Emenike ve van Persie'yi farklı bir derbi heyecanı sarmış durumda. Golcü oyuncular, G.Saray maçını boş geçmeyeceklerini iddia ederken, “Büyük maçların havası farklı olur. Kim oynarsa oynasın G.Saray maçında gol atacağız” dediler. Sakatlığının ardından takımla birlikte çalışan Fernandao derbide sahada olmak istiyor. F.Bahçe'nin hücum oyuncuları van Persie, Sow, Fernandao ve Emenike'den sadece Senegalli golcü Sow'un G.Saray'a golü bulunuyor. Emenike ve van Persie'nin lig kariyerinde henüz G.Saray karşısında fileleri havalandıramazken, 20 Kasım'daki derbide gol atarak bir ilki başarmak istiyor.



#Dirk Advocaat
#Moussa Sow
#Manchester United
8 yıl önce