|

Bir maçtan fazlası

Sahasındaki başarılı sonuçlarla dikkat çeken Karadeniz ekibi, Beşiktaş’ı yenerek ilk 4 iddiasını son 5 haftaya güçlü bir şekilde taşımayı hedefliyor. Ligde son 6 haftaya lider giren siyah-beyazlı ekip ise güçlü rakibini mağlup edip şampiyonluk yarışında yoluna kayıpsız devam etmeyi amaçlıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 3/05/2015 Pazar
Güncelleme: 07:56 - 3/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

Süper Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren maçta Trabzonspor ile Beşiktaş kozlarını Hüseyin Avni Aker Stadı'nda paylaşacak. Ligde Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Trabzonspor, Beşiktaş'ı yenerek kayıpsız olarak yoluna devam etmeyi hedefliyor. Ligde geçen hafta Gençlerbirliği deplasmanından 1-1'lik beraberlikle dönen bordo-mavililer, lider Beşiktaş karşısında 3 puan alarak hem moral bulmak hem de Avrupa kupalarına katılma hedefi yolunda zorlu bir engeli aşmak istiyor. 2015 yılında sahasında oynadığı 6 maçta sahadan galibiyetle ayrılan Trabzonspor, Beşiktaş'ı yenmesi halinde ligin ikinci yarısında sahasında oynadığı 7'nci karşılaşmadan da galibiyetle ayrılma başarısı göstermiş olacak.



Geçen hafta Kardemir Karabükspor galibiyetiyle averajla liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş ise Trabzonspor'u deplasmanda mağlup ederek zirvedeki yerini perçinlemeyi amaçlıyor. Şampiyonluk yarışında yoluna kayıpsız devam etmek isteyen siyah-beyazlı takım, Karadeniz deplasmanında rakibini yenerek hem liderliğini sürdürmeye hem de ilk yarıda üstünlük sağladığı rakibine rövanşı vermemeye çalışacak.



Karadeniz ekibinde, sakatlığı nedeniyle sezonu kapayan Aytaç Kara'nın yanı sıra, tedavileri süren Musa Nizam ve Yatabare siyah-beyazlı takım karşısında forma giyemeyecek. Beşiktaş'ta ise cezalı oldukları için Necip Uysal ve Serdar Kurtuluş'un yanı sıra sakatlıkları devam eden Veli, Tolga Zengin ve İsmail Köybaşı'da forma giyemeyecek.



Cardozo ilk peşinde


Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe karşısında bu sezon son maçını onayacak Trabzonspor'da Oscar Cardozo, söz konusu takımlar karşısında sezonu golle kapatmaya çalışacak. Ligde 15 gol, Avrupa'da 1, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 3 gol olmak üzere resmi maçlarda 18 gol kaydeden Paraguaylı golcü, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe karşısında bu sezon gol atma başarısı gösteremedi.


#Trabzonspor
#Beşiktaş
#Süper Lig
#derbi
9 yıl önce