|

Birileri kupayı elimizden aldı

Fenerbahçe Erkek Başketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, CSKA Moskova maçı hakemlerine ateş püskürerek, "Kazanmayı hak ettik ama bazıları Avrupa Ligi'ni kazanmayı hak etmediğimizi düşünüyordu. Aleyhimize çok yanlış kararlar verildi" dedi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 17/05/2016 Salı
Güncelleme: 01:56 - 17/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, THY Avrupa Ligi finalinde, CSKA Moskova'ya uzatmada 101-96 yenilerek şampiyonluğu kaçırdıkları maçtaki hakemlere ateş püskürdü. Oldukça kızgın olan ve sert konuşan Sırp antrenör, hakem performansından şikayetçi oldu. İlk yarı kötü oynadıklarını aktaran Obradovic, "İlk yarıda CSKA Moskova hakimiyeti vardı. Maalesef konsantre olamamıştık. Çok kolay sayı buldular. Biz savunmayı iyi planlamıştık ama kolay sayı şansı tanıdık. Takımımla gurur duyuyorum. Kazanmayı hak ettik ama kimileri Avrupa Ligi'ni kazanmayı hak etmediğimizi düşünüyordu. CSKA Moskova'nın maçı uzatmaya götürdüğü son hücumunda De Colo hatalı yürüme yaptı. Yanlış kararlar verildi. Bu maçı gerçekten çok iyi inceleyeceğim. Kazanmaya çok yakındık" şeklinde tepkisini dile getirdi. Obradovic, yaşadıkları final tecrübesinin gelecek için kendilerine yardımcı olacağını belirtti. Fenerbahçe'nin ABD asıllı Türk basketbolcusu Ali Muhammed ise takımıyla gurur duyduğunu dile getirerek, "Gerçekten kazanma şansımız vardı. CSKA Moskova paçayı kurtarıp, kazandı" diye konuştu.



YÖNETİMDEN
TEŞEKKÜR


Fenerbahçe Kulübü, THY Avrupa Ligi'nde ikinci olan erkek basketbol takımı için teşekkür mesajı yayımladı. İnternet sitesinde yer alan mesajda, "THY Avrupa Ligi'nde üst üste 2 kez Dörtlü Final'e kalarak bu sezon Avrupa 2.'si olan, bu gururu ülkemiz ve camiamıza yaşatan erkek basketbol takımımıza, takımımızın başantrenörü Zeljko Obradovic ve antrenör ekibine teşekkür ederiz" denildi.







BGD yöneticileri ihraç edilecek


Bayanlar Basketbol Ligi ekibi Basketbolu Geliştirenler Derneği (BDG), F.Bahçe'nin iki önemli oyuncusu Quanitra Hollingsworth ve Olcay Çakır ile anlaşıp sözleşme imzaladı. F.Bahçe yönetimi bunun üzerine Işık Eyigüngör'ün yanı sıra, BGD yönetiminde yer alan F.Bahçe Kulübü üyeleri Taner Güven ve Hulki Kahvecioğlu'nun kulüpten kesin olarak ihracı için girişimlere başlanacak. Bunun gerçekleşmesi için de F.Bahçe Kulübü Tüzüğü'nde yer alan 'F.Bahçe üyeleri başka kulübe üye olamaz' maddesi işletilerek, üç ismin ihracı istenecek.



Damir Javor, Rus Ligi hakemi çıktı






Kararlarıyla F.Bahçe'yi katleden Sloven hakem Damir Javor, Rus Ligi hakemi çıktı. Javor'un Rus Ligi'nde de maçlar yönettiği bildirildi. Maçta Kalinic'i iten Dmitriy Vladimirovich Konov'un da Rus Ligi'nin sponsoru firma sahibi olduğu öğrenildi. Bu arada Yunan yıldız Vassilis Spanoulis, Sloukas'ı tebrik ederken, maçın hakemini sert şekilde eleştirdi.



"Kupayı seneye ülkemizde alırız"


Basketbol Federasyonu Üst Yöneticisi Hidayet Türkoğlu, THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'in gelecek yıl büyük ihtimalle İstanbul'da olacağını söyledi. Türkoğlu, "Bu yıl olmadı. Seneye ülkemizde kupayı bir Türk takımımız kaldırır" dedi.



Ali Muhammed: MUTLU DEĞİLİZ


THY Avrupa Ligi'nde Avrupa ikincisi olan F.Bahçe, İstanbul'da taraftarların alkışlarıyla karşılandı. Sarı-lacivertillerin ABD asıllı oyuncusu Ali Muhammed (Boby Dixon), final oynayarak tarihi bir başarı elde ettiklerini belirterek, "Kupaya bir ribaunt uzaklıktaydık. Sonuna kadar getirdik ama mutlu değiliz" dedi.



6 finalden 5'ini kaybettik


Türk takımları bu yıl Avrupa'da çıktığı 6 finalden 5'ini yitirdi. Voleybolda Vakıfbank, İdmanocağı ve G.Saray, basketbolda F.Bahçe, hentbolda Kastamonu Belediye kaybetti. Kazanan sadece G.Saray Odeabank Erkek Basketbol Takımı oldu.








#Zeljko Obradovic
#Fenerbahçe
#Avrupa Ligi
8 yıl önce