|

Bisiklet Turu ilginç görüntülere sahne oldu

Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde bu yıl 52'ncisi düzenlenen Bisiklet Turu ilginç görüntülere sahne oldu. Ciddi sıkıntıların yaşandığı turda kameralara yansıyan anlar hem güldürdü hem de korkuttu.

Yeni Şafak
15:37 - 24/04/2016 Pazar
Güncelleme: 16:05 - 24/04/2016 Pazar
Yeni Şafak
52'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'u, İstanbul - İstanbul etabı ile başladı.
52'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'u, İstanbul - İstanbul etabı ile başladı.

52'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'u 129.2 kilometrelik, Spor Toto İstanbul - İstanbul etabı ile başladı.



Startla birlikte, Barbaros Bulvarını tırmanan bisikletçiler, Yıldız Kavşağını müteakip Boğaziçi Köprüsüne girdiler. Köprü üzerindeki manzara ise gerçekten muhteşemdi. Bisikletçilerin tümü hem pedal bastı, hem de boğazın güzelliği ile kelimenin tam anlamıyla kendinden geçti. Köprü çıkışında ilk kopma başladı. 13 kişilik grup, ana grubu oluşturdu. Ön grubun tempo yaparak saatte 85 kilometre sürate ulaştığı görüldü.



Beklenmeyen kaza

10'uncu kilometre geçilirken, biranda 8 kişi pedal pedala geldi. Bunun sonucu aralarında Tur'un favori isimlerinden Andreı Grıepel, Davıde Rebellin gibi ünlü isimler düştü ve yaralanmalarına rağmen etaba devam ettiler. Yarış Direktörü Roland Hofer kaza nedeniyle uzun süre kontrollü bir hızla etabı sürdürme kararı aldı. Nitekim kazadan etkilenen sporcular ön gruba gelene kadar bu durum devam etti. Kazada yaralanan ve yarış dışı kalan 4 sporcu Ümraniye Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.



Tüm bunların yanı sıra bisiklet turunu takip eden İstanbullular kameralara ilginç görüntüler verdi. Bisikletçilerin geçişi sırasında mangal yapanların kameralara yansıdığı turda bazı vatandaşlar ise kural ihlali yaptı. Bir vatandaşın tur esnasında karşıdan karşıya geçmek istemesi yürekleri ağza getirdi.



İşte İstanbul'da gerçekleştirilen bisiklet turunda yaşananlar;





-




-



-




-








McLeod atletizm tarihine geçti









#52'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu
8 yıl önce