|

Bonservisi 8 Milyon €

İtalyan ekibi Fiorentina, sezon başında Beşiktaş'a kiraladığı Mario Gomez'in 21 Nisan'daki bin Euro'luk satın alma opsiyonu siyah-beyazlılar tarafından değerlendirilemeyince yeniden masaya oturmak için haber yolladı. Ancak Fiorentina, kapıyı 8 milyon Euro'dan açtı

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 02:58 - 27/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

Beşiktaş'ta transfer gündeminin en önemli konu başlıklarından biri, geçtiğimiz sezon başında İtalya'nın Fiorentina takımından kiralanan Alman golcü Mario Gomez'in durumu. Siyah-beyazlılar, sezon başında yaptıkları sözleşmede yer alan bir madde uyarınca 30 yaşındaki golcünün opsiyonunu 21 Nisan'da bin Euro'ya alma hakkına sahipti. Ne var ki bu noktada oyuncunun da onay vermesi ve imzaların atılması gerekiyordu. Ancak, Alman forvet bu noktada sessiz kalınca işler tersine döndü ve bonservisi yeniden Fiorentina'ya geçti. Ve İtalyanlar Beşiktaş'la yeniden masaya oturmak için belirledikleri fiyatı siyah-beyazlılara bildirdi. Fiorentina, tam 8 milyon Euro istedi. Yönetim, Gomez'i ikna ettikten sonra İtalyanlar'la masaya oturmayı planlıyor.



BEŞİKTAŞ'TA KALICI OLABİLİRİM


Alman golcü ise, EURO 2016 için ülkesiyle çalışmalarını sürdürdüğü kampta Frankfurter Allgemeine gazetesine konuştu. 30 yaşındaki forvet, “Fiziki açıdan neredeyse en üst seviyede olduğumu söyleyebilirim. Geçen sezon Beşiktaş'ta yaptığımız antrenmanlar bu duruma gelmemde etkili oldu. Beşiktaş ile kiralık olarak bir sözleşme imzaladım ama takımda kalmam için kulübün hamle yapma seçeneği var. Her zaman en iyisini elde etmek istiyorum. Mümkün olduğunca yüksekten uçmak istiyorum. Beşiktaş'ta kalıcı olabilirim” dedi. Teknik direktör Şenol Güneş ise Gomez için, “ Gomez gider mi, gidebilir. Bazen oyuncuların gitmesi gerekebilir. Beni aşar. Kalması bizim de, onun da lehine. Geçen sene Demba Ba'nın gitmesi gerekiyordu, gitti, kulübün lehine oldu. Ersan da öyle” ifadelerini kullandı.



Ospina artık an meselesi


Beşiktaş'ta yeni sezon öncesi kaleye takviye yapılıp yapılmayacağı merakla bekleniyor. Devre arasında transfer edilen Denys Boyko'dan beklenilen verimin alınamaması yönetimi ve teknik heyeti bu konuda düşündürüyor. Kolombiya basını, sezon başında da siyah-beyazlıların gündemine gelen ve Arsenal forması giyen David Ospina'nın Beşiktaş'a transferinin artık çok daha yakın olduğunu yazdı. Siyah-beyazlı taraftarların, deneyimli file bekçisini takımda görmek istediklerini ve Twitter'da on binlerce taraftarın #comeToBesiktas (beşiktaşagel) etiketini paylaştıkları belirtildi. Kolombiyalı kalecinin menajerinin de transfer görüşmeleri için İstanbul'a çağrıldığı da belirtildi.



Yine yeniden Serdar Aziz


Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş'in göreve geldiği günden beri transfer listesinde bulunan Serdar Aziz için yönetim tekrar harekete geçti. Şenol Güneş'in yerli stoper istemesi üzerine Başkan Fikret Orman, Bursaspor Başkanı Ali Ay ile görüştü. Yeşil-beyazlı yönetim Serdar Aziz için 8 milyon Euro bonservis talep etti. Beşiktaş ise 4 Milyon Euro'ya bitirmek istiyor. Bu arada Beşiktaş'ın listesinde yer alan Liverpool'un stoperi Martin Skrtel için İtalyan ekibi Napoli'nin de devreye girdiği kaydedildi.



Aminu: Beşiktaş beni istiyor


Afrika basınında Beşiktaş'ın Osmanlı forması giyen Umar Aminu'ya 3+1 yıllık sözleşme imzalattığı dedikodularına Nijeryalı futbolcu ilk kez yanıt verdi. 21 yaşındaki oyuncu, “Evet, Beşiktaş beni istiyor. Ancak henüz ortada bir imza yok” sözleriyle siyah-beyazlılarla temas halinde olduğunun sinyalini verdi. Bu arada Osmanlıspor'un Beşiktaş'tan 5 milyon Euro talep ettiği öğrenildi.



Boyko'da güven kaybı var


Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımdan ayrılması gündemde olan kaleci Denys Boyko'nun güven problemi olduğunu söyledi. Ukraynalı kalecinin, yeni bir takıma geldiğini belirten Güneş, "Beklediğimizin altında kaldı. Kalırsa kaleci almayız. Alacaksak, o giderse alırız. İlla gitmesini istemedim. Giderse, çok daha iyi bir kaleci almak zorundayız. Onda da, bizde de güven kaybı var” dedi.





#Mario Gomez
#Fiorentina
#Beşiktaş
8 yıl önce