|

Bruma resitali

Adanaspor’u tek golle mağlup eden Galatasaray’da galibiyet golü yine Portekizli yıldızdan geldi. Attığı goller ve yaptığı asistlerle sezona damgasını vuran Bruma, müthiş performansıyla sarı-kırmızılı takımı yarışta tutmaya devam ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/10/2016 Pazar
Güncelleme: 02:39 - 30/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

Geçtiğimiz hafta ligdeki ilk mağlubiyetini alan Galatasaray, konuk olduğu Adanaspor deplasmanında aldığı galibiyetle zirve takibini sürdürdü: 0-1. Sarı-kırmızılı takım, maç boyunca tempolu bir oyun sergilerken, Adanaspor daha çok oyunu sahasında kabul eden ve kontra ataklarla gol arayan taraf oldu. Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı Galatasaray'dan geldi.



5. dakikada Podolski'nin ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Yasin'in şutunda Karacic başarılıydı. 25. dakikadaTevfik'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Edgar'ın şutu auta gitti. 40. dakikada Sabri'nin uzaklardan şutu az farkla dışarı çıktı. İki takımda gol bulamayınca ilk yarı golsüz sona erdi. 48. dakikada Selçuk İnan'ın kullandığı serbest vuruş yan ağlarda kaldı.



51. dakikada Tevfik'in ceza sahası dışından gönderdiği sert şutu Muslera son anda kornere çeldi. 64. dakikada Selçuk'un kullandığı köşe vuruşuna iyi yükselen Eren Derdiyok'un kafa vuruşu önce kaleciye sonra direğe çarparak kornere çıktı. 70. dakikada Podolski, ceza sahası dışında topla buluşurken, biraz sürdükten sonra şutunu gönderdi ancak top direğin dibinden dışarı çıktı. Galatasaray aradığı golü buldu. 71. dakikada Selçuk'un kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası dışında topla buluşan Bruma, çok sert bir şutla takımını öne geçirdi: 0-1. 75. dakikada Bruma'nın havadan pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Sinan'ın şutunu Karacic direk dibinde kontrol etti. Karşılaşmada baş gol olmayınca, Galatasaray aldığı bu 3 puanla zirve takibini sürdürmeye devam etti.



Tutulmuyor


Galatasaray'a Adana'da galibiyeti getiren golü atan Bruma, bu sezonki başarılı grafiğini sürdürdü. Sarı-kırmızılı takımda gole en çok katkı yapan (4 gol, 3 asist) Portekizli futbolcu, aynı zamanda sarı-kırmızılıların bu sezon deplasman maçlarında attığı 8 golün 6'sında (4 gol, 2 asist) doğrudan katkıda bulundu. G.Saray bu sezon ligde deplasmanda oynadığı 5 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik alıp 11 puan topladı. Ayrıca bu sezon 9 maçta 4 gol atan Bruma, bundan önceki 4 sezonda attığı lig golü sayısını şimdiden yakalamış oldu. (Portekiz 1, İspanya 2, Türkiye 1)







#Bruma
#Galatasaray
#Adanaspor
7 yıl önce