|

Bu adamı istemiyoruz

6 Haziran'da Barcelona ile Juventus arasında oynanacak maçı yönetecek hakem Cüneyt Çakır için İspanyol kulübü taraftarları çekincelerini dile getirdi, atamadan pek de memnun olmadıkları dikkat çekti.

Yeni Şafak
04:00 - 20/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:47 - 24/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Hakem Cüneyt Çakır'ın Juventus ile Barcelona arasında 6 Haziran Cumartesi günü Almanya'nın Berlin kentinde oynanacak Şampiyonlar Ligi final maçına atanması İspanya'da büyük yankı uyandırdı. Konuyla ilgili habere yorum yapan İspanyol futbolseverler, Türk hakemle ilgili çekincelerini dile getirdi. Barcelonalı taraftarlar, Barcelona-Juventus maçını yönetecek Cüneyt Çakır'ın yanlış bir tercih olduğu şeklinde yorumlar yaptı. İspanya'da görevlendirmeyle ilgili habere yorum yapan futbolseverlerin, hakem Cüneyt Çakır ile ilgili çekincelerini dile getirip atamadan pek de memnun olmadıkları dikkat çekti.



REAL MADRİD'E YARAYAN DÜDÜKLER


Cüneyt Çakır'ın iki yıl önce Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Manchester United-Real Madrid karşılaşmasını birçok futbolseverin hatırladığı vurgulanırken, özellikle Portekizli oyuncu Nani'ye çıkardığı kırmızı kart ve o maçta çalmadığını iddia ettikleri penaltıları hatırlatmaları ve ezeli rakipleri Real Madrid'e yarayan düdükler çaldığını savunmaları dikkat çekti. Ayrıca Barcelona'nın Chelsea ve Rubin Kazan ile berabere kaldığı karşılaşmalara da vurgu yapıldı. Barcelona'ya yakın El Mundo Deportivo'da yapılan yorumlarda şu ifadeler dikkat çekti:



ÇOK ŞÜPHELİ BİR HAKEM


“Bu hakem iki yıl önce Manchester United karşısında turu Real Madrid'e veren hakemdi. İngilizlerin penaltılarını vermedi ve Nani'yi haksız yere oyundan attı."


"Bu hakemden hoşlanmıyorum... Barça için uğursuz."


"Barcelona bu hakemle lehine çalınacak bir penaltıyı unutmalı. Çıkıp kazanmalıyız aksi takdirde bu Real Madrid hakemiyle zor olacak."


"Bu adam, ikinci tur rövanş maçında, Manchester'a karşı Real Madrid'e nasıl yardımcı oldu. Çok şüpheli bir hakem... Dikkatli olunması gerekir."


"Real Madrid maçında Manchester United lehine çalması gereken birçok penaltıyı çalmadı. Nani'yi ise haksız yere oyundan attı."


"Meşhur Çakır... Finali kimin kazanacağını biliyoruz."


"Onu görünce kendimi kötü hissediyorum. Umarım yanılırım."



Taraftar endişeli


Cüneyt Çakır'ın Şampiyonlar Ligi finalinin hakemi olduğu Avrupa basınındaki haber portallarında da yerini alırken El Mundo Deportivo'nun haberinin altında yer alan yorumlar, İspanyolların UEFA'nın kararından memnun olmadığının işaretiydi. Taraftarlar yorumlarında Çakır'ın Barcelona'nın ezeli rakibi Real Madrid yanlısı olduğuna vurgu yaptı.


#Cüneyt Çakır
#Juventus
#Barcelona
#Şampiyonlar Ligi finali
9 yıl önce