|

Bu ne inat!

23 yöneticiyle yola çıkan Trabzonspor yönetimi, üst üste istifalarla 12 kişiye kadar düştü. Son 4 istifa Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun “Erken seçime gideceğiz, aday olmayacağım” açıklamasını yapmasına neden oldu ancak bir sözden daha dönüldü; yönetim 'devam' kararı aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 06:20 - 1/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu'ndan sonra çalkantılı günler yaşayan ve üst üste istifalarla sarsılan Trabzonspor yönetimi, kulübün içinde bulunduğu karanlık sürece rağmen koltukta kalmakta ısrarcı. Yargıtay'ın 'Erken seçim' kararı sonrası karşı atakla seçime gitmeyi reddeden, son olarak yönetim kurulunda yaşanan 4 istifa sonrası Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun ağzından “Erken genel kurula gideceğiz" açıklaması yapan bordo-mavililerin dünkü yönetim kurulu toplantısından 'göreve devam' kararı çıktı. Önceki gün Trabzon'a gelen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, dün yönetim kuruluyla bir araya geldi. Hacıosmanoğlu başkanlığında yapılan toplantıda yönetim kurulu üyelerinin 'devam edelim' yönünde görüş belirtmesiyle zirvede 'Aralık ayına kadar göreve devam' fikrinde birleşildi.



İki yıllık başkanlık sürecinde yedeklerle birlikte toplam 23 olan yönetim kurulu sayısı, son istifalarla 12'ye kadar düşerken bir hayli kan kaybeden yönetim, istifanın eşiğine kadar gelmişti. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, “Erken seçime gideceğiz. Ben de aday olmayacağım. Transferi yeni gelecek yönetim yapacak" ifadelerini kullanarak erken seçim çağrısı yapmıştı. Ancak Trabzonspor Başkanı sözünü çabuk unuttu ve yönetim kurulu, bir kez daha istifadan döndü.



Transferde belirsizlik hakim


Sevilla forması giyen Kamerunlu orta saha Stephane Mbia'yı transfer eden Trabzonspor'da alınacağı açıklanan diğer oyuncular konusunda büyük bir soru işareti mevcut. Prensip anlaşmasına varılan Özer Hurmacı, kaleci Hakan Arıkan ve Kayserispor'dan alınması gündeme gelen Alper Uludağ ve Okay Yokuşlu'nun transferleri çıkmaza girmiş durumda. Kasımpaşa'nın Özer için istediği 1.5 milyon Euro ve Kayserispor'un Hakan, Alper ve Okay için talep ettiği 6 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında kaynak arayışına giren bordo-mavililer, bu oyuncuların kulüpleriyle indirim için bir kez daha görüşecek. Bonservis ücretlerinin yanısıra futbolcuların istediği yıllık ücretlerin de yüksek olması Trabzonspor'u sıkıntıya sokuyor. Özellikle Hakan Arıkan'ın yıllık 1 milyon 300 Bin Euro'da ısrar etmesi halinde bu transferden vazgeçilecek. Trabzonspor'un teklifi ise 800 bin Euro.



Kadro şişkin Gençlere kamp yok


Trabzonspor'un gençlerine teknik direktör Ersun Yanal'dan kötü haber geldi. Yanal, Hollanda kampı öncesi altyapıdan şu ana kadar


hiçbir oyuncu çağırmadı. Yanal'ın gençleri kampa alamamasının nedeninin kadro şişkinliği olduğu öğrenildi.



Constant ve Waris kadroda!


Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Hollanda kamp kadrosuna dahil etmek istemediği ve satılması yönünde rapor verdiği Constant ve Waris konusunda geri adım atmak zorunda kaldı. Yönetimin baskısı sonrası Yanal, iki oyuncuyu kampa dahil edecek. Diğer futbolcular gibi bu iki isimden de en geç yarın Trabzon'da olmaları istendi. Süleyman Hurma'nın ısrarıyla Constant ve Waris'i kampa getirmeyi kabul eden Yanal'ın maç kadrosuna alıp almayacağı ise merak konusu. Trabzonspor'da bir başka önemli sıkıntı da Bosingwa, Cardozo ve Yatabare'nin sakat olması.



Trabzonspor sezonu açtı


Hollanda'da 3 Temmuz'da kamp yapacak Trabzonspor'da futbolcular, dün tesislerde sezonu açtı. Futbolcular, dün ilk iş olarak sağlık kontrolünden geçirildi.





#Türkiye Futbol Federasyonu
#Trabzonspor
#İbrahim Hacıosmanoğlu
9 yıl önce