|

Burak 40 milyon Euro’ya Çin’e gitti

Beijing Guoan kulübüne transfer olan G.Saray’ın golcü oyuncusu, Çin ekibiyle senelik 8 milyon Euro’dan 4 yıllık sözleşme imzaladı. Sarı-kırmızılı kulüp ise bonservis bedeli olarak 8 milyon Euro alacak ve Burak’a 3.5 yılda ödeyeceği 12.5 milyon Euro’yu da ödemekten kurtulacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 03:33 - 6/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Galatasaray'ın milli futbolcusu Burak Yılmaz, Çin'in Beijing Guoan kulübüne transfer oldu. Sarı-kırmızılı kulübün golcüsü, Çin kulübünün cazip teklifi karşısında Galatasaray'dan ayrılmak istediğini teknik direktör Mustafa Denizli ve yönetime bildirdi. Burak, Beijing Guoan Kulübü ile 4 yıllık anlaşma imzaladı. Golcü futbolcu, bonuslarla birlikte Çin kulübünden yılda 8 milyon Euro alacak. Beijing Guoan Kulübü, bonservis bedeli olarak Galatasaray'a 8 milyon Euro ödeyecek. Sarı-kırmızılı kulüp bu parayı kasasına indirirken, Burak Yılmaz'a 3.5 yılda ödeyeceği 12.5 milyon Euro'yu da ödemekten kurtulacak. Ancak 8 milyon Euro'nun yüzde 25'i daha önce yapılan anlaşma gereği Trabzonspor'a ödenecek. Burak Yılmaz'ın Çin'e gidişi, transferin son günlerine gelmesi nedeniyle teknik direktör Mustafa Denizli'nin karşı çıktığı öğrenildi. Ancak Burak hocasıyla görüşerek, hayatının transferini yapacağını ve Galatasaray'da taraftarların artık kendisini istemediğini belirterek ayrılmaya kararlı olduğunu ve artık kulübüne faydalı olamayacağını bildirince, tecrübeli teknik adamın da bu transfere onay vermek zorunda kaldığı öğrenildi.



Sneijder'e 16 milyon Euro


G.Saray, transferde hareketli günler geçiriyor. Burak Yılmaz'ın Çin'e transferinin ardından, bir çarpıcı iddia daha geldi. Çin ekibi Jiangsu'nun G.Saray'ın yıldız oyuncusu Sneijder için 16 milyon Euro'luk teklifte bulunduğu da öne sürüldü. İddiaya göre Hollandalı yıldıza da yıllık 7 milyon Euro teklif edildiği, G.Saray'ın henüz cevap vermediği bildirildi.



Ersan Fortuna formasını giydi




Çin ekibi Hebei Chine Fortuna ile anlaşan Beşiktaşlı futbolcu Ersan Adem Gülüm, yeni takımının formasını giydi. Ersan, sosyal paylaşım sitesi Instagram'daki hesabından, yeni takımının formasını giymiş halde fotoğrafını paylaştı. Tecrübeli oyuncu, fotoğrafıyla birlikte yayımladığı mesajında, “Futbol kariyerimde açtığım yeni sayfada bundan böyle Hebei China Fortune Kulübü'nün başarısı için ter dökeceğim. Transferimde emeği geçen herkese, başta başkanımız Fikret Orman'a ve yeni kulübümün başkanı Fu Qiang'a teşekkür ediyorum. Her zaman kartal yürekle savaşmaya devam!” ifadelerini kullandı.






#Galatasaray
#Beijing Guoan
#Burak Yılmaz
#Sneijder
#Ersan Adem Gülüm
8 yıl önce