|

Burak Yılmaz 160 bin Euro almış

Burak Yılmaz, A Milli Takım tartışmaları ile ilgili, "Asla para kavgasından değildi. Ben prim almadım evet ama bir kere bile lafını etmedim." açıklamasında bulunmuştu. Ancak milli futbolcunun Çek Cumhuriyeti ve İzlanda maçları sonrasında 160 bin Euro prim aldığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
09:26 - 5/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:45 - 5/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Burak Yılmaz eski takımı Galatasaray'ın Antalyaspor ile oynadığı maçı TT Arena'da tribünden takip etmişti.
Burak Yılmaz eski takımı Galatasaray'ın Antalyaspor ile oynadığı maçı TT Arena'da tribünden takip etmişti.

A Milli Takım'da EURO 2016'yla patlak veren krizin merkezinde yer alan prim sistemindeki detaylar kafaları karıştırdı. Önce Dolar'dı sonra Euro oldu. Havuz sistemi 8 maçtan sonra uygulamadan kaldırıldı. Değişiklikler herkesin kafasını fazlasıyla karıştırdı.



Prim sistemi 3 kez değişti


A Milli Takım'ın EURO 2016'da çıktığı ilk maçtan bu yana Türk futbol kamuoyunun en çok gündemini meşgul eden konu prim kriziydi. Söz konusu durum Hırvatistan karşısında alınan yenilginin ardından patlak verirken, yaşananların ardından Burak Yılmaz ve Arda Turan ile teknik direktör Fatih Terim'in arasının açıldığı iddia edildi. Ve o günden bu yana ne TFF ne de bu prim sisteminin belirleyicisi olan Fatih Terim, çıkan iddialarla ilgili hiçbir açıklama yapmadı. TFF'nin bir kez daha sessiz kalarak kafaları karıştırdığı noktada prim krizinin detayları şöyle:



  • 1- Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi, bu konuda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile yaptığı toplantı sonrası Avrupa Şampiyonasına katılma primi olarak 10 milyon TL belirledi.

  • 2- Fatih Terim'in belirlediği prim sistemine göre oyunculara her galibiyet için 100'er bin Dolar verilmesi ön görüldü. Ve bu da oyunculara primin yüzde 30'unun maç sonrası ödenmesi ve yüzde 70'lik kısmının havuza atılarak Avrupa Şampiyonası'na gidilmesi halinde kalan bu miktarın ödenmesi şeklinde belirlendi.

  • 3- İkinci Hollanda maçına kadar yüzde 30'unun hemen yüzde 70'nin de havuza atılması şeklinde olan ve 8 maçtır devam eden prim sistemi kaldırıldı. Buna göre maç maç ve turnuvaya katılma primi belirlendi. Ayrıca Dolar kurundan olan prim sisteminde Euro'ya geçildi ve Fatih Terim ile başkan Yıldırım Demirören'in ortak kararıyla kalan iki maçla ilgili ekstra prim belirlendi. Buna göre Çek Cumhuriyeti ve İzlanda maçlarının galibiyet primi 200 bin Euro'ya çıkartıldı.

  • 4- Galibiyet halinde ödenecek prim sisteminin dağıtım kriteri de, ilk 11'de oynayanlara yüzde 100, sonradan oyuna girenlere yüzde 60 ve kadroya çağrılanlara da yüzde 40 olarak belirlendi.



Burak Yılmaz 160 bin € almış


Burak Yılmaz'ın Çek Cumhuriyeti ve İzlanda ile oynanan son iki maçın kadrosunda yer almaması, yıldız futbolcuyu bu maçlar için ödenen yaklaşık 300 bin Euro'luk primden mahrum bıraktı. TFF yönetimi, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in tek tek belirlediği primlere göre oyunculara ödeme yaptı. Burak, Galatasaray'ın Antalyaspor ile oynadığı maçın ardından "Bir lira bile prim almadım" ifadesini kullanmıştı. Gruptaki 8. maçı olan Hollanda karşılaşmasına çıkarken Türkiye'nin Fransa'ya gitme umudu neredeyse yok gibiydi. Milli Takımımızın son 3 maçını kazanması dahi gitmesi için yeterli değildi. Ama Kazakistan'dan gelen bir gol haberi Türkiye'yi en iyi üçüncü olarak Fransa'ya taşıdı. Terim ve TFF yönetimi de Çek Cumhuriyeti ve İzlanda maçları için futbolcuların önlerine servet gibi bir prim koydu. Ve o iki maçtan 6 puan geldi. Burak'ın da o maçların kadrosunda olmaması yıldız futbolcuyu normal olarak o servetten mahrum bıraktı. Ancak, Burak sıfır değil 160 bin Euro prim aldı. Gökhan Gönül, Semih Kaya, İsmail Köybaşı da Burak kadar forma giydiği için aldıkları primler 110 bin Euro ile 180 bin Euro arasında değişti.
















#Burak Yılmaz
#TFF
#Fatih Terim
8 yıl önce