|

Bursaspor'da 4 eksik

Süper Lig'in 2. haftasında sahasında Medipol Başakşehir'i konuk edecek olan Bursaspor'da sakatlıkları düzelmeyen 4 isim bu maçta kadroda yer almayacak.

Yeni Şafak
11:31 - 27/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:49 - 27/08/2016 Cumartesi
DHA
Bursaspor, ligin 2. haftasında kendi sahasında Medipol Başakşehir'i konuk edecek.
Bursaspor, ligin 2. haftasında kendi sahasında Medipol Başakşehir'i konuk edecek.

Sezona deplasmandaki 2-1'lik Adanaspor galibiyetiyle başlayan Bursaspor, Fenerbahçe'yi yenen Medipol Başakşehir'i mağlup ederek üst üste 2. galibiyetini almak istiyor.



Yeşil beyazlı takım, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) aldığı özel izinle Medipol Başakşehir karşılaşmasına 15 Temmuz'daki olaylarda yaşamını yitiren Demokrasi Şehitlerinin isimlerini yazan formayla çıkacak.



Maç öncesi Demokrasi Şöleni

Bursaspor Yönetim Kurulunun bilet indiriminden sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nun tamamen dolabileceği bildirildi. Saat 16.30'da emniyet güçlerinin alacağı kontrol sonrasında kapılar açılacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan 43 bin Türk Bayrağı da tribünlerdeki koltuklara bırakılacak. Bursa Mehter Takımı ve Bursa Büyükşehir Belediye bandosu gösteri yapacağı Demokrasi Şöleninde şehitlerin isimleri Bursaspor tarafından hazırlatılan özel skor boardda tek tek yazılıp anons yapılacak.



Hakem Mete Kalkavan

Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nda saat 19.30'da başlayacak olan Medipol Başakşehir maçını İstanbul Bölgesi hakemlerinden Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ile Süleyman Özay yapacak. Dördüncü hakem ise Özgür Yankaya olacak. Mete Kalkavan, bugüne kadar Bursaspor'un 10 maçında düdük çaldı. Bursaspor bu karşılaşmanın 5'inden galibiyetle, 3 müsabakadan ise mağlubiyetle ayrıldı.






Üstünlük Bursaspor'da

  • İki takım bugüne kadar lig ve kupada 25 kez karşıya karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Bursaspor 10 galibiyet, 8 beraberlik alırken, 7 mücadeleyi ise kaybetti. Yeşil beyazlılar bu maçlarda 39 gol atarken, kalesinde ise 24 gol gördü. Geçtiğimiz sezon iki takım arasında oynanan maçlarda Medipol Başakşehir sahasında 2-1 kazanırken, Bursa'daki rövanş mücadelesi ise 3-3'lük eşitlikle sonuçlanmıştı.

Takımda dört eksik

Bursaspor, Medipol Başakşehir karşısında sakatlıkları henüz geçmeyen Tomas Sivok, Deniz Yılmaz, Furkan Özçal ve Emre Taşdemir'den yoksun bir kadro ile mücadele verecek. Yeşil beyazlılarda cezalı futbolcu bulunmuyor.





#Bursaspor
#Süper Lig
#Medipol Başakşehir
8 yıl önce