|

Bursasporlu Kembo kardeşi Mbappe'yi anlattı

Bursaspor'un Demokratik Kongo Cumhuriyeti asıllı Fransız oyuncusu Jires Kembo, üvey kardeşi olan Paris Saint-Germain'in dünyaca ünlü futbolcusu Kylian Mbappe ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Yeni Şafak
12:33 - 2/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:56 - 2/11/2017 Perşembe
AA
Jires Kembo Ekoko, sezon başında Bursaspor'a transfer olmuştu.
Jires Kembo Ekoko, sezon başında Bursaspor'a transfer olmuştu.

Bursaspor'un sezon başında kadrosuna dahil ettiği Demokratik Kongo Cumhuriyeti asıllı Fransız oyuncusu Jires Kembo, üvey kardeşi olan Paris Saint-Germain'in dünyaca ünlü yıldızı Kylian Mbappe'nin futboldan başka da bir düşüncesinin bulunmadığını söyledi.

Sezon başında Monaco'dan Paris Saint-Germain'e transfer olan 18 yaşındaki üvey kardeşi Kylian Mbappe ile çocukluklarının birlikte geçtiğini hatırlatan Kembo, ikisinin de futbola büyük bir tutku ile bağlı olduklarını ve bugünlere geldiklerini anlattı.

"Masayı bile kırdık"

Jires Kembo, Mbappe ile birlikte futbola olan bağlılıklarını en güzel anne ve babasının anlatabileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

  • Hatta size evde beraber futbol oynarken neler kırdığımızın güzel bir listesini yapabilirler. Işıklar mı patlamadı, televizyon camını mı kırmadık, masayı bile kırdık. Masayı nasıl kırıyorsunuz? Ama kırdık. Yani çok gençken, çocukken evimize misafirler geldiğinde bizi çok fazla görmezlerdi. Kylian ile ikimiz küçük bir odada kalıyorduk. İnsanlar evdeyken 3-4 saat küçücük odada birebir futbol oynardık. Devamlı dar alanda birebir oynardık ve insanlar, misafirler bizi görmezdi bile. Çünkü Kylian gerçekten futbol için deliydi, çıldırıyordu ve sadece futbol konuşuyordu. Futbol dışında da zaten standart iki kardeştik.

"Kylian doğduğundan beri ben o evdeydim"

Üvey evlatlık olmasının çok uzun bir hikayesi bulunduğunu ifade eden Kembo, "Ama şu kadarını söyleyebilirim; Kylian doğduğundan beri ben o evdeydim, beni ağabeyi olarak gördü. Küçüklüğünden beri birlikte aynı evde yaşadık. Düzenli olarak da sürekli görüşüyoruz" diye konuştu.

"Benim annem beyaz"

Fransız kanat oyuncusu, attığı golden sonra yaşadığı sevinç sırasında yumruğunu sıkarak sağ kolunu havaya kaldırmasının yeşil-beyazlı taraftarlar tarafından merak edildiğini ancak bunun büyük bir hikayesinin bulunmadığını ifade ederek, şunları aktardı:

  • Siyahların gururu için bu hareketi yaptığımı düşünen insanlar var ama onunla hiç alakası yok. Benim annem beyaz. Birçok beyaz insan var etrafımda. Ailemde beyaz insanlar var. Öyle bir mesaj vermeye çalıştığım yok. Sadece idolümü temsil ediyor benim. İdolüm benim için önemli olan bir kişi, kendime örnek aldığım bir kişi. Onu yad etmek açısından böyle bir hareket yapıyorum.

#Bursaspor
#Jires Kembo
#Kylian Mbappe
6 yıl önce