|

Bursa'ya yeni stat 'Veledrom'a yapılacak

Bursa'da, yeni stadın nereye yapılacağına ilişkin tartışmalara son nokta konuldu. 43 bin seyirci kapasiteli 'Timsah Arena'nın Acemler semtindeki veledroma yapılacağı bildirildi.

Aa
00:00 - 25/03/2010 Perşembe
Güncelleme: 17:01 - 25/03/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Bursa'ya yeni stat 'Veledrom'a yapılacak
Bursa'ya yeni stat 'Veledrom'a yapılacak

Bursa'da, yeni stadın nereye yapılacağına ilişkin tartışmalara son nokta konuldu. 43 bin seyirci kapasiteli 'Timsah Arena'nın Acemler semtindeki veledroma yapılacağı bildirildi.


Yapılacak stadın yeri ve projesiyle ilgili Büyükşehir Belediyesi Dobruca Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenlendi. 

Toplantının başında, 'Timsah Arena Projesi'ni hazırlayan Sözüneri Mimarlık'ın sahibi Hasan Sözüneri, sinevizyon eşliğinde sunum yaptı.


Yeni stadın kapasitesinin 35 binden 43 bine çıkarılarak veledroma yapılmasıyla projenin ana hatlarında bir değişiklik olmayacağını belirten Sözüneri, 'Projenin yeriyle ilgili rüzgar testleri yaptık. Maket Almanya'da teste tabi tutuldu. Proje bittikten sonra velodrom da yeni bir Kültürpark mantığıyla Bursa'ya kazandırılacak' dedi.


Vali Şahabettin Harput da stadın yeni yeri için veledromun ortak bir mutabakatla belirlendiğini söyledi.


Stat inşaatının 102 dönümlük alana yapılacağını dile getiren Harput, 'Stadın veledroma yapılması hem bugün hem de gelecek için isabetli bir karar. Veledrom, ulaşım ve güvenlik hizmetleriyle ilgili her türlü mutlak hakimiyetin sağlanacağı bir alan. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Türkiye'ye verilirse, Bursa'da da 7 müsabakanın yapılması planlanıyor. O zaman ne kadar doğru bir karar verildiği daha da iyi anlaşılacak' diye konuştu.


BİRÇOK STAT İNCELENDİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Atatürk Stadı'nın yenilenmesi projesinin seçim öncesi gündemlerinde olduğunu ve seçimden sonra da bu çalışmalara hız verdiklerini anlattı.


Bursa'ya en iyi stadı kazandırmak için kurdukları ekibin çeşitli ülkelerdeki stadyumları yakından incelediklerini ve bu konuda bir otorite haline geldiklerine belirten Altepe, 'Bursaspor'un gösterdiği başarı ve şampiyonluğa oynaması takıma olan ilgiyi de artırdı. Son haftalarda ilk defa maça gelen insanlar olduğunu görmeye başladık. Bilet talebi gün geçtikçe artıyor ve herkes bizden stadın kapasitenin artırılmasını istiyor. Bu nedenle kapasiteyi 35 binden 43 bine çıkarma kararı aldık' dedi.


'Stat kapasitesini 43 bine çıkarınca Kültürpark'ı korumak için yeni stadı veledroma yapma kararı aldık' diyen Altepe, şöyle konuştu:

'Kentteki tüm otoriteler veledromun doğru karar olduğunu söylüyor. Halen iki adet spor sahasının bulunduğu ve çevresi tamamen boş olan 102 dönümlük alan stadyum inşaatı için çok uygun. Stadyumu buraya yaparken, yerinde yenileme sırasında yaşanacak sıkıntıların hiçbirini yaşamayacağız. İnşaat devam ederken, Bursaspor da maçlarını mevcut statta yapmaya devam edecek.'


Altepe, 'Kapasitenin artması projeye ek maliyet getirecek mi?' yönündeki soruya, 'Hayır, getirmeyecek. Ayrıca veledrom, hafif raylı sistem durağına yakın mesafede. Yakın çevre yoluna ulaşım da kolay. Bu bölgede güvenlik şeritleri konusunda da önemli bir sorun yaşanmayacak' yanıtını verdi.


Toplantıya, Bursaspor 2. Başkanı Haluk Özkıyıcı, Bursaspor Mali Asbaşkanı Mustafa Yedikardeş, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Gümüş ve AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar da katıldı.

14 yıl önce