|

Büyük gerçek ortaya çıktı!

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminin Onur Kıvrak ile yaptığı yeni sözleşmede 'Kadro dışı bırakılırsa serbest kalır' maddesinin yer aldığı öğrenildi. Rabotnicki maçı öncesinde Türkiye'ye gönderilen Onur için “Kadro dışı değil, özel izinli” denmesinin nedeninin bu olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/08/2015 Pazar
Güncelleme: 09:09 - 2/08/2015 Pazar
Yeni Şafak

UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçı için gidilen Makedonya'da sportif direktör Süleyman Hurma ile yaşadığı tartışma sonrası Türkiye'ye gönderilen, kamuoyundan ve bordo-mavili taraftarlardan aldığı destek sonrası yönetimi zor durumda bırakan Onur Kıvrak'ın bir türlü kadro dışı bırakılmamasının altında başka bir neden yatıyor. Mili kaleciyi ilk etapta bir çırpıda çizen, ardından ise “Biz başkan olduğumuz sürece Onur'u satmayız, sattırmayız" ifadeleriyle milli kaleciye sahip çıkar gibi tavır takınan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun oyuncunun sözleşmesindeki özel maddeden dolayı böyle davrandığı ortaya çıktı.



Rabotnicki maçı öncesinde kadro dışı bırakılan ancak oyuncunun kamptan ayrılışı için 'özel izinli' açıklamasını yapan bordo-mavili yönetim, Onur'un serbest kalmasından korkuyor. Çünkü İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimi, kaleci Onur ile sözleşme yenilerlerken mukavelesine “Kadro dışı bırakılması halinde serbest kalır" maddesinin koyulduğu öğrenildi. Böylece Onur Kıvrak'ın kamptan gönderilişine ısrarla 'özel izinli' denmesinin nedeni de ortaya çıkmış oldu.



Başka özel maddeler de var

Onur Kıvrak ile yapılan sözleşmede ayrıca “Alacağı 45 gün geciktirilirse serbest kalır" gibi bir madde de mevcut. Yıllık 2.5 milyon Euro garanti ve maç başı 15 bin Euro karşılığında sözleşme imzalayan Onur'un mukavelesinde ayrıca “Sakatlanması halinde maç başı alacağı kesilmez" maddesi de bulunuyor. Hem sportif direktör Süleyman Hurma, hem de teknik direktör Şota Arveladze, “Onur kadro dışı değil, biraz kafasını dinlesin istedik ve bu nedenle özel izinli" ifadelerini kullanarak sözleşmedeki özel maddenin yürürlüğe girmemesi için özenli davranıyor. Trabzonspor yönetimi ise İzmir'de ailesinin yanında olan Onur için özel uçak bekleterek, oyuncuyu Trabzon'a getirip krizin bir an önce kapanmasını hedefliyor.


#Onur Kıvrak
#Avrupa Ligi
#Süleyman Hurma
9 yıl önce