|

Büyük takımları yenerek büyük olunur

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "İspanya dünyanın en iyi takımlarından biri. Ancak; futbol sahada oynanıyor. Biz de elimizden gelenin en iyisini yaparak, İspanya karşısında kendi felsefemizi sahaya yansıtmaya çalışacağız. İnşallah benim oyuncularım bunu yapacaklar" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/06/2016 Cuma
Güncelleme: 03:04 - 17/06/2016 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, EURO 2016 D Grubu'nda yapacakları İspanya maçında galip gelmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Terim, maçın oynanacağı Nice Stadı'nda kaptan Arda Turan'ın da katıldığı basın toplantısında, "İspanya, belki de dünyanın en iyi takımlarından biri. Saygıyla bunu söylemek lazım ancak futbol, sahada oynanıyor. Biz de elimizden gelenin en iyisini yaparak, kendimize ait oyunu sergilemeye çalışacağız. Türk Milli Takımı, herkes tarafından 'helal olsun' cümlesini hak edecek oyun oynadıktan sonra sonucun hiçbir önemi yok. Dünyanın her tarafında mağlubiyet eleştirilir. Ancak Hırvatistan maçından sonra hakarete kaçan yorumlar bizi rahatsız etti. Büyük takımları yenerek büyük olunuyor. İnşallah benim oyuncularım bunu yapacaklar" diye konuştu.



BU TAKIM TÜM ÜLKENİN


Hırvatistan maçından sonra futbolculara yönelik eleştiriler hakkında konuşan tecrübeli çalıştırıcı, "15-16 maçtır bu ülkeyi sevince boğmuş, bazı kesimler tarafından beklenmeyen reaksiyonlar gösteren milli takım grubunun bir maç kaybettikten sonra bazılarının inlerinden çıkıp, tekrar devam etmeleri takım üzerinde olumsuz etki yapıyor. Açıkçası takımımın bir değil 5 kez kaybetme hakkı var. Sonuç olarak, dünyanın her tarafından mağlubiyet eleştirilir. Bu takım, tüm ülkenin. Çocuklarımıza biraz dokunmayalım. Kaybetseler de hesabı verecek olan onlar değil, biziz" şeklinde konuştu. Terim, önceki gün A Milli Takım kampında yaptığı sohbette söylediği bazı sözlerin yanlış anlaşıldığını belirtirken, "Milli takımda çok mutlu olduğumu ifade ediyorum ancak hayatın ne getireceği belli olmaz. Öyle bir şey olursa, sizden de bir şey saklamam" ifadelerini kullandı. Arda Turan ise Hırvatistan maçı sonrası yapılan eleştirilere üzüldüklerini belirterek, "Daha önce de hata yaptık ama ayağa kalmasını bildik" dedi.



Bizim de sözümüz olacak






D Grubu'ndaki ikinci maçında bugün İspanya ile karşılaşacak A Milli Takım'ın deneyimli oyun cuları Nuri Şahin ve Olcay Şahan, maça iyi hazırlandıklarını söyledi. Ay-yıldızlı ekibin kamp yaptığı Marsilya'daki Turkcell Medya Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nuri, "Hırvatistan maçı sonrası İspanya maçı hazırlıklarıyla moralleri düzeltmeye çalıştık ve bunu başardığımızı düşünüyorum. İnşallah üzerimizdeki heyecanı atarak, son periyotta ki milli takımımız yeniden sahada olur. O ruhla sahada olduğumuz her maçta 3 puana talibiz. İspanya, inanılmaz kuvvetli bir takım. İşimiz hiç kolay değil ama kendi oyunumuzu oynadığımızda her zaman şansımız olmuştur. Arda ve Mehmet Topal gibi İspanya futbolunu orada yaşamış, o ligi tanımış biriyim. Dünya futbolunu takip edenler, Barcelona, Real Madrid maçla rını severek izler. Ancak bizim de söyleyeceklerimiz vardır" dedi. Olcay ise Hırvatistan maçında ki hatalarını analiz ettiklerini ve İspanya'dan puan veya puanlar alacaklarına inandığını ifade ederek, "Kazanmak için sahaya çıkacağız. Bunun için şansımız var ve kazanacağımıza inanı yoruz” dedi.



Ozan ve Emre olayı büyütülmemeli


Nuri Şahin, Ozan Tufan'ın Hırvatistan maçında Modric'in golünden önce saçını düzeltmesinin ve Emre Mor'un Modric ile fotoğraf çekilmek için beklemesinin gereksiz yere büyütüldüğünü belirtti. “Ozan'ın saçına o anda dokunması, onun açısından güzel olmadı” diyen Nuri, “21 yaşında ve önümüzdeki 10-15 sene Türk futboluna hizmet edecek bir insandan bahsediyoruz. Onları korumamız lazım. Ozan Tufan, Arda Turan, Olcay Şahan,Nuri Şahin gibi futbolcuların kolay yetişmediği bir ülkede


yaşıyoruz. Herkesin morali bozukken Emre fotoğraf çekildi ama 18 yaşındaki bir çocuktan bahsediyoruz. Profesyonellik


açısından öğreneceği şeyler var” diye konuştu.



Türkiye zorlu virajda


D Grubu'ndaki ilk maçında Hırvatistan'a 1-0 yenilen Türkiye, 2008 ve 2012'nin şampiyonu İspanya karşısında puan ya da puanlar alarak bir üst tur şansını sürdürmeyi hedefliyor.


A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'ndaki ikinci maçında bugün İspanya ile karşılaşacak. Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada Hırvatistan, İspanya ve Çek Cumhuriyeti ile D Grubu'nda yer alan Türkiye, gruptaki ilk maçında Paris'te Hırvatistan ile karşılaşırken, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Şampiyonadaki ikinci sınavını 2008 ve 2012'nin şampiyonu İspanya karşısında verecek olan ay-yıldızlı ekip, rakibinden puan veya puanlar alarak, gruptan çıkma adına avantaj elde etmek istiyor. İspanya Milli Takımı, EURO 2016'daki ilk maçında Çek Cumhuriyeti karşısında 87. dakikada Pique'nin attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı. İspanya ile karşılaşacak Türkiye, rakibine karşı tarihteki tek galibiyetini 62 yıl önce aldı. A Milli Takım, İspanya ile yaptığı 10 maçta sadece bir kez galip geldi. Türkiye, son 2 Avrupa Şampiyonası'nda kupayı kaldıran rakibiyle geçmişte yaptığı 10 maçtan sadece birini kazanırken, 5 kez rakibine yenildi, 4 kez de berabere kaldı.






#Fatih Terim
#EURO 2016
8 yıl önce