|

Buz pateni şampiyonu Witt İstanbul'da

Dünyaca ünlü buz patencisi Katherina Witt, özel bir kanalda yayınlanan 'Buzda Dans' adlı programda gösteri yapmak üzere Türkiye'ye geldi.

İha
00:00 - 24/02/2007 Cumartesi
Güncelleme: 10:35 - 24/02/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Buz pateni şampiyonu Witt İstanbul'da
Buz pateni şampiyonu Witt İstanbul'da

Alman Havayolları şirketi Lufthansa'ya ait bir uçakla saat 23:20'de Münih'ten İstanbul'a gelen dünyaca ünlü buz patencisi Katherina Witt'i, Atatürk Havalimanı'nda program yapımcıları yetkilileri karşıladı. Daha önce de Türkiye'de bulunduğunu, ancak ilk defa İstanbul'a geldiğini belirten Witt, "Ben bu programın Alman versiyonunu izledim. Türk versiyonunu izlemedim. Ancak Türkiye'de buz pateni sporuna da katkısı olacağını düşünüyorum" dedi.

Witt daha sonra beraberinde ki yapımcılar ile birlikte havalimanından ayrıldı.


KATHERİNA WİTT KİMDİR?

Buz pateni dünyasının en ünlü ve geniş hayranı kitlesine sahip Alman sporcu Katherina Witt, eski dünya ve olimpiyat şampiyonu. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, olimpiyat şampiyonu Witt'in güzelliğinden ilham alarak resim yaptığını söylemiş ve gazetelerde bununla ilgili çeşitli haberler yer almıştı. Ketherina Witt, ünlü yönetmen John Frankheimer'in çektiği 'Ronin' isimli filminde de rol almış ve izleyenleri adeta büyülemişti.


17 yıl önce