|

Caner Erkin: Futbolu mu bırakayım?

Sezon başında Inter'e transfer olan ancak kulüpte yaşanan teknik direktör değişikliği sonrasında Beşiktaş'a kiralanan Caner Erkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 27 yaşındaki sol bek, Fenerbahçeli taraftarların kendisine gösterdiği tepkiye 'orada oynamıyorum diye futbolu mu bırakayım?' diye sordu.

Yeni Şafak
09:50 - 8/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 07:07 - 8/09/2016 Perşembe
Diğer
Beşiktaş'ın yeni transferi Caner Erkin, Fenerbahçeliler'in kendisine gösterdiği tepkiye yanıt verdi.
Beşiktaş'ın yeni transferi Caner Erkin, Fenerbahçeliler'in kendisine gösterdiği tepkiye yanıt verdi.

Daha önce G.Saray'da, CSKA Moskova'da, ardından F.Bahçe'de ve kısa bir süre de olsa Inter'de forma giyen Caner Erkin artık Beşiktaş'ta... Özellikle 5 sezon formasını giydiği F.Bahçe'den ayrılışı olaylı olan milli futbolcu şimdi Türkiye'nin diğer bir büyük kulübü siyah-beyazlılarda. Peki Caner Erkin Fenerbahçe'den neden ayrıldı, Inter'de ne yaşandı. İşte milli futbolcunun Vatan Gazetesi'ne verdiği özel röportajdan öne çıkanlar;



Başkan ile ile imza töreninde güldüğünüz kare çok konuşuldu. Gökhan ve senin F.Bahçe'deki gerginlikten kurtulmak için transfer olduğunuz söylendi. Doğru mu?

  • ''Her büyük takımda baskı olur. O karenin çekildiği anda aramızda bir şeyler geçti ancak şimdi onları açıklamayacağım. Fikret başkanımız olsun yöneticiler olsun oturup arkadaş gibi konuşabileceğiniz, dertleşebileceğiniz insanlar. O konuda burası çok rahat bir yer.”

Beşiktaş'a transferinde en önemli etken nedir kim ön ayak oldu ?


  • “Başkanımız ile görüştük, Umut Bey'le (Güner) görüştük. Görüşmeler çok uzun sürmedi. Başkanımız, beni çok istiyordu. Ben de Beşiktaş'a gelmeyi çok istedim. Kısa bir konuşmanın ardından iki taraf da birbirini istediği için durum kolayca çözüldü.”


G.Saray ve F.Bahçe'den sonra Beşiktaş'a geldiğinde yüzündeki mutluluk fark edildi. Beşiktaş'a daha fazla bir sempatin var mı; bu tarz yorumlar var ?


  • “Ben her zaman gülüyordum. Özel hayatımda bazı şeyler oldu ama sahaya çıktığımda her şeyimi veriyordum. Beşiktaş forması giyerken de öyle olacak her şeyimi vereceğim. Kız arkadaşımla olsun ailemle olsun çok huzurluyum.
  • Buraya geldiğim için de gerçekten çok mutluyum. Belki bu biraz daha yüzüme yansımış olabilir. Doğru görmüşler. Artık 20'li yaşlarğn başında değilim, 28 yaşımdayım. Futbolculuğum tam olgunluk çağında.”


Beşiktaş'ta beklentilerin neler?


  • “Zirvede bitirmek. Ligi şampiyon şekilde bitirmek ve Şampiyonlar Ligi'nde gidebildiğimiz en üst seviyeye kadar gitmek. Çok kaliteli takımlar var bu şampiyonada önce gruptan çıkmalıyız ve ardından maç maç bakmalıyız. Senelerce burada oynayarak futbolu burada da bırakabilirim. Profesyonel oyuncu olduğum için durum belli olmaz belki yıllarca bu kulübün ekmeğini yerim.”



F.Bahçe taraftarının bir tepkisi olacak sana; ne hissedeceksin? Hırslandırır mı bu tepkiler?


  • “Bazı insanlar saçma sapan şeyler yazıyor. Ailemin, kız arkadaşımın, benim hak etmediğim şeyler yazıyorlar. Ben F.Bahçe'de oynamıyorum diye futbolu mu bırakayım ? Bazı F.Bahçe taraftarları olayı gerçekten abartıyor. Aziz Yıldırım'ın da açıklaması var... 'Caner'in bu kulübe gelme ihtimali sıfırdır' diye söylüyor. Ben orada oynamıyorum diye futbolu bırakacak değilim.
  • Futbolun bir oyun olduğunu ve futbolu başka yerlerde eleştiren insanlar var. Genelleme yapmak doğru olmaz ama Beşiktaş beni istedi bende onları istedim neden hâlâ çirkin yorumlarda bulunuyorlar anlamıyorum.”


Sosyal medyayı kullanıyorsun. Geçen günlerde paylaştığın fotoğrafın altına hakaret ve küfür içerikli yorumlar yapıldı?


  • “3 Büyük takımda da oynadım. Yapılan yorumların küfürlü olması insanı gerçekten sinirlendiriyor ve üzüyor. Biz futbolcuyuz bizi sahada eleştirsinler, gidip de aileme, evleneceğim kadına kötü sözler kullanılması hoş değil. Ben bunu hep söyledim ve söyleyeceğim. Herkesin vicdanına bırakıyorum. Çok vicdansız var.”

Milli Takım'da neler yaşandı? Gökhan, Selçuk, Burak, Arda, sen alınmadın... Sebebi performans mı yoksa ardında başka şeyler mi var?


  • “Fatih Hoca her maçta bizi çağıracak diye bir şey yok.”

Gençleştirme hareketi olarak mı görüyorsunuz ?

  • “Vallahi biz bir şey görmüyoruz. Ya da ben bir şey görmüyorum diyeyim sonuçta bu hocanın kararı. Orası Milli Takım... Hoca çağırdığında biz yine gidip milli duygularla milli formayı giymeye hazırız.”

Frank De Boer'un ırkçı sözler söylediğine dair iddialar var. Bu sözler nelerdi ve seni istemediğini hangi sözlerle dile getirdi ?


  • “Irkçı sözler değil. Inter beni 2-3 senedir istiyordu ve ben de oraya bu sene transfer oldum. Geldikten 3-4 gün sonra bana ön yargılı bir şekilde 'Seni takımda istemiyorum' dedi. Ne başkanın, ne sportif direktörün, hiç kimsenin haberi yokken, durup dururken bana böyle söyledi.
  • Yanına çağırdığında önce futbolculuğumu övdü, ardından takımda düşünmediğini söyledi. Irkçı sözler sarf etmedi ancak aramızda hiçbir problem yokken bunu söylemesine anlam veremedim.”









#Caner Erkin
#Inter
#Fenerbahçe
#Beşiktaş
#Aziz Yıldırım
8 yıl önce