|

Cim Bom'a İtalyan işi savunmacı

Ekonomik kriz nedeniyle Milan'ın Antonini için gelecek teklifi geri çevirmeyeceğini yazan La Gazzetta dello Sport, Rusya'nın Rubin Kazan ve Spartak Moskova kulüplerinin yanı sıra G.Saray'ın da oyuncuya talip olduğunu kaydetti.

Taha Güvendi
00:00 - 7/01/2013 Pazartesi
Güncelleme: 03:32 - 7/01/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Cim Bom'a İtalyan işi savunmacı
Cim Bom'a İtalyan işi savunmacı

Tomas Ujfalusi'nin sakatlığında Cris ile yolların ayrılması G.Saray'da transferde önceliği savunmaya verirken Avrupa basını da bu durumu malzeme olarak kullanmaya devam ediyor. İtalya'nın önde gelen gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, Seria A takımlarından Milan'ın tecrübeli beki Luca Antonini'nin G.Saray'ın listesinde olduğunu yazdı. Teknik direktör Fatih Terim'in 30 yaşındaki tecrübeli ismi kadrosunda görmek istediği ancak sarı-kırmızılı takımın bu transfer için Rusya'nın Rubin Kazan ve Spartak Moskova kulüpleriyle yarıştığı kaydedildi. Ekonomik kriz nedeniyle sezon başında Silva, İbrahimoviç, ara transferde de Pato gibi yıldızlarını kaybeden Milan'ın Abate ile birlikte Antonini'yi satabileceği, G.Saray'ın bu oyuncu için teklif dahi götürdüğü iddia edildi. İtalyanların Antonini için gelebilecek makul bir teklifi reddetmeyeceği kaydedilirken teknik direktör Massimiliano Allegri'nin sözleşmesi Haziran 2014'te bitecek oyuncuya bu sezon sadece 8 kez forma şansı vermesinin onu gözden çıkardığı anlamına geldiği vurgulandı.

MİLAN ALTYAPISINDAN YETİŞTİ

Teknik direktör Fatih Terim, Luca Antonini'yi Milan'ı çalıştırdığı dönemden tanıyor. O sezon henüz 19 yaşında olan ve forma şansı bulamayan yıldız futbolcu, savunmasıyla ünlü İtalyanların geleceği olarak gösteriliyordu. İtalyan defans oyuncusu, özellikle sağ ve sol kanatta da başarılı bir şekilde görev yapabilmesiyle ünlenmiş durumda. Milan altyapısından yetişen Antonini, 2000 yılında profesyonel olduktan sonra, Prato, Ancona, Modena, Pescara, Arezzo, Siena gibi kulüplerde kiralık oynadı. 2008 yılında tekrar Milan'a dönen yıldız futbolcu, geride bıraktığımız 5 sezonda 68 kez Milan forması giydi.

Tam bir İtalyan

Milan altyapısından çıktıktan sonra uzun yıllar Serie A ve B serüvenleri yaşayan Antonini, özellikle Empoli'deki istikrarlı performansıyla 2008-2009'da yeniden kulübüne döndü. Mücadeleci kimliği ve hızıyla öne çıkan 30 yaşındaki futbolcu, savunma anlayışıyla ünlü İtalyanlara en güzel örneklerden.


11 yıl önce