|

Cimbom doludizgin

Yenilenen kadrosuyla lige hızlı giren Galatasaray, Kayserispor ve Osmanlıspor'un ardından evinde konuk ettiği Sivasspor'u da devirdi. Sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren golleri Tolga Ciğerci (2) ve penaltıdan Bafetimbi Gomis kaydetti. Puanını 9 yapan Cimbom, ligin tek puan kaybetmeyen takımı olma unvanını korudu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:16 - 26/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Cimbom doludizgin
Cimbom doludizgin

Ligde çıktığı ilk iki maçta 7 gol atma başarısı gösteren Tudor'un "Yeni Galatasaray"ı, Sivasspor karşısında üç puanı üç golle almayı başardı. Sarı-kırmızılılar, bu sezon ligde çıktığı diğer maçlarda olduğu gibi yine maça baskılı başlarken, ilk yarıda rakibe kaleyi göstermedi. 11. dakikada Rodrigues'in şutunu kaleci Alvarez çelerken, dönen topu Tolga ağlarla buluşturamadı. 36'da Tolga'nın sol kanattan açtığı ortayı Sivas defansı uzaklaştırmak isterken Rodrigues'e pas oldu; Hollandalı futbolcu ceza sahası içerisinde topla buluşurken şutunu Alvarez son anda kornere çeldi. 41'de Belhanda'nın sağ taraftan kullandığı korner vuruşunu ceza sahasında içerisinde Gomis indirirken, Tolga tamamladı ve takımını öne geçiren golü kaydetti: 1-0.

TOLGA VE GOMİS YİNE BOŞ GEÇMEDİ

Mücadelenin ikinci yarısında da sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü vardı. 52'de Kone'nin arasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Emre Kılınç'ın şutunu Muslera uzaklaştırmaya çalışırken, dönen topta Hakan Arslan çerçeveyi tutturamadı. 71'de Linnes'in sol kanattan çevirdiği topa ceza sahası yayı sahip olan Tolga Ciğerci, plase vuruşuyla kendisinin ve takımının ikinci golünü attı: 2-0. 81'de Sivas defansının ceza sahası içerisinde topa elle müdahale etmesi nedeniyle hakem beyaz noktayı gösterdi. 82'de Gomis, penaltı vuruşunu gerçekleştirmek için topun başına geçerken, kaleci ve topu ayrı köşelere gönderdi: 3-0. Karşılaşmanın dakikalarında başka gol olmayınca Galatasaray, hanesine bir 3 puan daha yazdırarak 9 puan oldu.


Gomis için anlamlı pankart

Galatasaray taraftarları, sosyal medyada ırkçı bir ithamla karşı karşıya kalan Bafetimbi Gomis'e sahip çıktı. Fransız golcüye, peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.), “Beyazın siyaha, siyahın beyaza üstünlüğü yoktur” sözünü taşıyan pankartlar destek verildi. Taraftarlar, Gomis maskeleriyle de dikkat çekti.



Barcelona Arda'yı bedavaya bırakıyor

İspanyol devi Barcelona'da forma giyen Arda Turan ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. İspanyol Sport gazetesinin haberine göre Barcelona, Arda'yı bonservissiz şekilde takımdan gönderecek. Katalan Kulübünün, milli oyuncunun yaşını da göz önüne alarak bedava gönderebileceği belirtildi.

ÇİN'E GİTMEK İSTEMİYOR

2015 yılında 34 milyon Euro'ya Atletico Madrid'den alınan Arda'nın kendisini isteyen Çin takımlarına gitmek istememesi nedeniyle bu durumun ortaya çıktığını belirten İspanyol basını, bir kaç oyuncu ile birlikte milli futbolcunun da sözleşmesinin feshedileceğini yazdı. Gazete, Arda'nın 2020'ye kadar olan sözleşmesini koz olarak kullandığı ve bu sayede takımda kaldığı da öne sürüldü.

  • Kadro yine değişmedi
  • Süper Lig'in 3. haftasında Sivasspor'u ağırlayan Galatasaray'da başlangıç kadrosu yine değişmedi. Teknik Direktör Igor Tudor, ligin ilk 2 haftasındaki Kayserispor ve Osmanlıspor maçlarında olduğu gibi Demir Grup Sivasspor karşısına da yine aynı 11'le takımını çıkardı.
Asamoah'ta sıcak gelişme

G.Saray'ın sol bekini takviye etmek için bir süredir peşinde olduğu Juventus'un Ganalı oyuncusu Kwadwo Asamoah, İtalyan ekibinin dün Genoa ile sahasında yapacağı maç kadrosunda yer almadı. 28 yaşındaki oyuncuyla el sıkışan sarı-kırmızılıların, Juventus'tan gelecek cevabı beklediği ifade edildi. İtalyan ekibinin, Schalke'de forma giyen Benedikt Höwedes'i kadrosuna kattığı takdirde Asamoah'ın ayrılmasına izin vereceği bildirildi.



Taraftar Selçuk'a İnan'dı

Galatasaray'dan ayrılacağı yönünde söylentiler bulunan takımın deneyimli isimlerinden Selçuk İnan'a taraftar sahip çıktı. Sezon başından bu yana yedek kulübesinde kalan 32 yaşındaki oyuncuyu, karşılaşma öncesi tribünlere çağıran taraftarlar, tezahüratlar ve alkışlarla destek oldu. Selçuk İnan da tribünlerin bu sevgisine onları selamlayarak karşılık verdi.

Türk Telekom doldu taştı

Sivasspor maçında Türk Telekom Stadı'nın tribünleri doldu. Ligin ilk 2 maçında ortaya konan başarılı futbol, taraftarları yeniden stada çekti ve uzun bir aradan sonra tribünlerde çok az boş yer kaldı. Galatasaray Kulübü'nün bu maç için 50 bin taraftar hedefi koyarak sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı, karşılığını buldu. Sarı-kırmızılılar, derbiler ve Avrupa maçları hariç uzun süre sonra tribünleri doldururken, karşılaşmayı 44 bin 675 taraftar izledi.

Son 8 sezonun en iyisi

Ligdeki, ilk 3 maçında hanesine 9 puan yazdıran Galatasaray, son 8 sezonun en iyi lig başlangıcına imza attı. Sarı-kırmızılılar, en son 2009-2010 sezonunda sezonun ilk 3 maçında rakiplerine puan bırakmamıştı. Cimbom, ilk 3 haftalar baz alındığında 2016-17'de 7, 2015-16'da 4, 2014-15'te 4, 2013-14'te 5, 2012-13'te 7, 2011-12'de 6, 2010-2011'de ise 1 puan toplamıştı.

#Galatasaray
#Sivasspor
7 yıl önce