|

Collina'dan Türkiye için şaşırtan karar

Ukrayna-Türkiye maçında İspanyol hakem David Fernandez Borbalan'ın Milli Takım aleyhine yaptığı hataların yankıları sürerken, FIFA'nın Türkiye ile Hırvatistan arasında oynanacak mücadele öncesi dikkat çeken bir değişikliğe imza attığı belirtildi.

Yeni Şafak
11:39 - 5/09/2017 Salı
Güncelleme: 11:58 - 5/09/2017 Salı
Türkiye, FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina'dan açıklama bekliyor.
Türkiye, FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina'dan açıklama bekliyor.

Ukrayna'nın A Milli Takımı 2-0 mağlup ettiği maçta skandal hatalarla dikkat çeken İspanyol hakem için teknik direktör Mircea Lucescu birtakım açıklamalarda bulunmuştu.

Rumen teknik adam,
Ukrayna
maçında yapılan hataların kasıtlı olduğunu söyleyerek çok ses getirecek bir iddia ortaya attı.

Ukrayna teknik direktörü Andry Shevchenko'nun yardımcıları arasında 3 İspanyol'un olduğunu belirten Lucescu, maçın İspanyol hakeminin bu yardımcıların etkisinde kaldığını belirtti. Lucescu, FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina'dan bu skandal atamayla ilgili açıklama beklediklerini de sözlerine ekledi.

Rumen gözlemcinin değiştirildiği iddia edildi

Ukrayna teknik ekibindeki İspanyol yardımcıları görmezden gelen FIFA'nın A Milli Takımın Hırvatistan ile oynayacağı maçla ilgili dikkat çeken bir değişikliğe imza attığı ortaya çıktı. Eskişehir'deki maç için daha önce belirlenen Rumen gözlemcinin, Milli Takımın başına Lucescu'nun getirilmesinin ardından FIFA tarafından değiştirildiği öne sürüldü.

  • FIFA'nın Ukrayna maçının hakeminin milliyetini dikkate almayıp söz konusu Türkiye olunca maçtaki gözlemciyi değiştirmesi olayın 'kasıtlı' olduğu algısına yol açtı.
Hakemler de değişti

Bu arada TFF geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada daha önce İngiliz hakem Martin Atkinson'ın yöneteceği açıklanan Türkiye-Hırvatistan maçının hakem triosunda değişiklik yapıldığı ve zorlu karşılaşmada Macar hakem Viktor Kassai'nin düdük çalacağını duyurmuştu.



#FIFA
#A Milli Futbol Takımı
#Mircea Lucescu
7 yıl önce