|

Değişim zamanla

Fenerbahçe’nin kadro derinliği olmadığına dikkat çeken Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, mevcut oyuncularla yola devam sinyali verdi, değişim için de sabır istedi. Tecrübeli çalıştırıcı, çalışmasından memnun olduğu Robin van Persie için de “Van Persie’nin asıl yeri merkez forvettir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2017 الإثنين
Güncelleme: 02:21 - 17/07/2017 الإثنين
Yeni Şafak
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, takımının 1-0 mağlup olduğu Marsilya maçının ardından basınla yaptığı sohbette çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe’nin kadro derinliği olmadığına dikkat çeken tecrübeli teknik adam, “Fernandao ve Salih’in döneceğini düşündüğümüz zaman belki 1-2-3 oyuncu aldığımızda gidecek oyuncuları söyleyebiliriz. Şu anda çok derin bir kadromuz yok. Gidecek oyuncuları belirleyecek durumda değil” sözleriyle mevcut oyuncularla devam edeceğinin sinyalini verdi. “Van Persie’den ne bekliyorsunuz? Gol atmasını, oyun kurmasını, pres yapmasını mı?” şeklindeki soruya Aykut Kocaman, “Ne beklenebilir. Van Persie’den hepsini bekliyoruz. Onun en önemli yeri merkez forvet olacak. Arzulu oyununu fiziksel ve mental anlamında sürdürmesini. Oyunun içine katılması anlamında yeteneklerini ortaya koyması. Van Persie’nin asıl yeri merkez forvettir” cevabını verdi. Fenerbahçe Teknik Direktörü, “Son paslardaki sıkıntı devam ediyor” sorusuna ise “Biraz daha bekleyelim, öncelikle otursun bir takım. Ondan sonra nelerin olduğunu nelerin olmadığını hep birlikte görüp anlatmaya çalışırım. Biraz daha beklemek lazım” yanıtını verdi.

PROBLEMLERİ ORTADAN KALDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

“Geçen sezonki bekleyen takım yerine bu sezon tamamen rakip sahada, baskılı oynamaya, adam adamadan alanı doğru geçmeye çalışan bir takım olmaya çalışıyoruz” sözleriyle oyun felsefesi hakkında bilgiler veren Aykut Kocaman, “Birkaç sezondur şampiyonluktan uzak kalmanın getirdiği, sahaya ve futbolculara yansıyan özgüven problemini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bütün bunlara alışmaya çalışırken, güçlü rakiplerle oynayarak skor kaygısının ötesinde hem oyunun oturmasını beklemek hem de rakiplerin gücünden dolayı zaaflarımızı görmek istedik. Bu anlamda benim için son derece iyiydi. Diğer taraftan biliyorum ki F.Bahçe taraftarının bununla ilgileneceğini düşünmüyorum. Onların temel kaygıları ve beklentileri skorlar üzerine. Bizim de temel amacımız aynı düşünceyle götürerek 27 Temmuz’dan sonra skorları kendi lehimize çevirecek duruma getirebilmek” ifadelerini kullandı.

SÜRECİ OYUNCULARLA GEÇMELİYİZ

Fenerbahçe’de ön liberoda Mehmet Topal ile Josef’in birlikte oynatılması konusuna açıklık getiren tecrübeli teknik adam, bu konuda şunları söyledi: “Şu andaki temel amacım bir taraftan oyunu değiştirmeye çalışırken bir taraftan da beraber oynayan uyum sorunu olmayan, oynarken birbirini tamamlayan oyuncularla yola çıkıp, ondan sonra temelden neler değiştirebiliriz diye düşünüyorum. Bu süreci uyumlu oyuncularla geçirmek ondan sonra 'daha iyi daha doğru daha uyumlu hangileri olabilir' diye onları düşünmek olacak. Temeldeki gidişatın nedeni bu.”

#Aykut Kocaman
#Fenerbahçe
٪d سنوات قبل