|

Deplasman yasağı kalktı

Futbolseverlerin merakla beklediği deplasman yasağının kaldırılması kararı çıktı. Galatasaray taraftarı, Beşiktaş derbisinde Vodafone Arena'daki yerini alabilecek.​

Yeni Şafak
15:33 - 22/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:10 - 22/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Vodafone Arena'da oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisine sarı kırmızılı taraftarlar da girebilecek.
Vodafone Arena'da oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisine sarı kırmızılı taraftarlar da girebilecek.

Spor Toto Süper Lig'de 5. haftada oynanacak olan Beşiktaş - Galatasaray derbisinde konuk takımGalatasaray taraftarları yer alabilecek. Bu kararla deplasman yasağı artık resmen kalkmış oldu.



Buna göre 41903 kişilik Vodafone Arena Stadı'na, yüzde 5'lik deplasman kotası gereğince 2100 civarı Galatasaray taraftarı takımlarını desteklemeye gelebilecek.



5 yıl sonra ilk kez...


3 Temmuz sürecinin ardından gerginleşen ortamda 2011/2012 sezonunun ilk derbi maçı olan 20 Kasım 2011'deki Beşiktaş - Galatasaray derbisinden 3 gün önce 17 Kasım'da taraftarların derbi maçlarında deplasmana gitmeleri yasaklanmıştı. Böylece tam 5 sezon sonra deplasman yasağı kalkmış oldu.



Bu karar İstanbul İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı bu karar ise sadece 3 büyük İstanbul kulübü olan Beşiktaş , Fenerbahçe ve Galatasaray'ı kapsıyor. Bu takımların Trabzonspor ve Bursaspor'la oynayacakları maçlarla ilgili kararlar daha sonra verilecek.


G.Saray'dan birlik çağrısı


Galatasaray Kulübü, deplasman yasağının kalkmasının ardından yaptığı açıklamada derbinin dostça geçmesi, birlik ve beraberliğe katkı sağlaması dileğinde bulundu.







Beşiktaş taraftarını uyardı

Beşiktaş Kulübü deplasman yasağının kaldırılmasından önce sabah saatlerinde attığı tweetle bu şekilde uyarmıştı;















#Beşiktaş
#Galatasaray
#Süper Lig
8 yıl önce