|

Derbinin hakemi hakkında dikkat çeken detay

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Mete Kalkavan olarak açıklandı. Kararın ardından iki takım taraftarları da tepkilerini dile getirirken hakem Mete Kalkavan ile ilgili bir detay dikkat çekti.

Yeni Şafak
09:49 - 13/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:49 - 13/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Mete Kalkavan
Mete Kalkavan

Galatasaray'ın Beşiktaş ile Olimpiyat Stadı'nda oynadığı karşılaşma siyah beyazlıların 2-1 üstünlüğü ile sona ermişti. Karşılaşma sonrası sarı kırmızılıların kaptanı Selçuk İnan, maçın hakemi hakkında sert açıklamalarda bulunmuştu. O gün maçı yöneten hakem yarın Galatasaray-Fenerbahçe derbisini yönetecek olan Mete Kalkavan'dı.



Selçuk karşılaşma sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada Kalkavan için 'Bu sezon 3 cezamı da bu hakem yüzünden aldım. Bizler haddimizi biliyoruz. Ama onlarda hadlerini bilsin' demişti.



Galatasaray kaptanı Selçuk İnan'ın, derbinin hakemi Mete Kalkavan için Aralık ayında söyledikleri hala akıllarda. İşte o açıklama;



  • "Beni herkes iyi biliyor. Hayatımda hiç hakem hakkında konuşmadım ama bu hakem hakkında konuşacağım. Hayatımda kimseye kötü yaklaşımda bulunmadım. Bu sezon 3 cezamı da bu hakem yüzünden aldım. Kötü niyet hissettiğim için Mete Kalkavan hakkında konuşuyorum. Bu sezon gördüğüm kırmızı kart pozisyonunda da benimle iletişimi çok kötüydü. Biz hakemlerimizi seviyoruz, saygısızlık yapmıyoruz ama onlardan da saygı bekliyoruz. Benimle konuşurken haddini bilecek, söylediğini bilecek. Benimle ilgili problemi olabilir, gıcık olmuştur ama takım arkadaşlarımın ne günahı var. Bazen hakemler hatalarla maçın kaderini etkiler. Bazen de önemli takdir haklarıyla etkilerler, bunu futbol oynayanlar bilir. Bazen sizi ince ince oynatmaz."











Bilet kodu: 1310627


#Galatasaray
#Fenerbahçe
#Derbi
#Mete Kalkavan
#Selçuk İnan
8 yıl önce