|

Dev rüyaya erken veda

Beraberlik halinde dahi grupta ilk iki şansını kaybedecek sarı-kırmızılılar, Madrid'den boynu bükük ayrıldı. Griezmann, 13 ve 65'te attığı gollerle az olan umutları bitirdi. Selçuk ve Burak'sız G.Saray, tat vermedi; Muslera farkı önledi. Cimbom, Devler Ligi'ndeki son maçında Astana karşısında UEFA Avrupa Ligi vizesi için mücadele edecek.

Yeni Şafak
06:00 - 26/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 06:03 - 26/11/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Şampiyonlar Ligi'nde ya tamam ya devam maçına çıkan Galatasaray, Atletico Madrid'e konuk olurken sahadan yenilgi ile ayrıldı: 2-0. Taffarel yönetiminde ikinci maçına çıkan ve Burak, Selçuk gibi yıldızlarından yoksun olan sarı-kırmızılı ekip, aldığı mağlubiyet ile Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. 5. dakikada Gamez'in kullandığı taç atışını Muslera elinden kaçırırken top direkten kornere çıktı. 11'de Podolski'nin ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Sneijder'in sol çaprazdan vuruşu auta gitti. 13'te Gabi'nin sağ kanattan ortasına iyi yükselen Griezmann, takımını öne geçiren skoru buldu: 1-0. 16'da Griezmann ceza sahsaı dışından kaleyi yoklarken, Muslera topa sahip oldu. 33'te Gabi'nin kullandığı kornerden ortasına iyi yükselen Gimenez'in kafa vuruşu auta çıktı. 36'da Filipe Luis'in sol kanattan içeri girerek gönderdiği şut Muslera'da kaldı. 50'de Gamez'in sağ kanattan açtığı ortaya arka direkte ayak koyan Godin, Muslera'ya takıldı. 65'te Gabi, Hakan'ı ekarte ederek ceza sahası içerisine girerken arka direkte Griezmann'ı gördü. Fransız oyuncu bu ikramı geri çevirmeyerek boş kaleye topu gönderdi: 2-0. 72'de Koke'nin pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Vietto'nun şutunu Muslera çeldi. 81'de Sneijder'in kullandığı frikik Oblak'ta kaldı. G.Saray, bu mağlubiyetle Şampiyonlar Ligi'nde ilk iki şansını kaybetti.



Taffarel: Kadroyu ben yaptım


Mustafa Denizli'nin Madrid'e gitmesi sonrası G.Saray'ın kadrosunu Denizli'nin yaptığı iddiaları ortaya atılırken takımın başında sahaya çıkan antrenör Claudio Taffarel, kadroyu kendisinin kurduğunu belirtti. Taffarel, Denizli'ye 'İlk 11'de değişiklik yapacak mısınız?' diye sorduk. Bize güvendiğini söyledi. Kadroyu bile sormadı" sözleriyle olayı aydınlattı. Taffarel'in ilk 11'de sürprizler vardı. Selçuk ve Burak'ın cezalı olduğu sarı-kırmızılı takımda Jem Paul Karacan, ilk Şampiyonlar Ligi maçına çıktı, Bilal iki hafta sonra ilk 11'e döndü. Olcan kesik yerken, sol beke Hakan Balta geçti. Umut yedek soyundu; Podolski forvet oynadı.



Denayersakatlandı


A.Madrid maçına sağ bekte başlayan Jason Denayer, 25. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı. Yerini Olcan'a bırakan Denayer, sahayı sedyeyle terk etti. Genç oyuncunun adalesinde yırtık şüphesi bulunuyor.



Astana tarihi zaferi kaçırdı


G.Saray'ın grubundaki diğer maçta Astana, sahasında konuk ettiği Benfica ile 2-0 öne geçtiği maçta 2-2 berabere kaldı. 19. dakikada Twumasi, 31'de de Anicic'in golüyle öne geçen Astana, tarihindeki ilk Şampiyonlar Ligi galibiyetine çok yaklaşırken alacağı 3 puan, grupta en azından UEFA Avrupa Ligi'ne gitme şansı yakalaması anlamına geliyordu. Ancak 40. dakikada Jimenez ile farkı bire indiren Benfica, 70'te yine bu oyuncuyla skora denge getirdi: 2-2.



Takımın yanında olmak istedim


Başkan Dursun Özbek ile birlikte dün sabah Madrid'e giden Denizli, maç öncesi kamp yapılan oteli ziyaret etti; Taffarel ile görüştü. Denizli, “Taffarel ile telefonda görüştük. 'Takımın yanında olmanız lazım' demesi üzerine işlerimi yarıda bırakıp geldim” dedi






Galatasaray'da teknik direktörlüğe getirilen ancak fiili olarak görevine başlamayan Mustafa Denizli, yeni takımını Atletico Madrid deplasmanında yalnız bırakmadı. Önceki gün Florya Metin Oktay Tesisleri'ni ve Türk Telekom Arena Stadı'nı gezdikten sonra işlerini bitirdiği takdirde Madrid'e gideceğini dile getiren deneyimli çalıştırıcı, dün sabah saatlerinde Başkan Dursun Özbek ile birlikte özel uçakla Madrid'e hareket etti. Yolcululuk öncesinde havalimanında kısa bir açıklama yapan Denizli, İspanya'ya gitme kararını nasıl aldığını açıkladı. G.Saray Teknik Direktörü, “Ben İstanbul'da kalma taraftarıydım ancak Taffarel beni aradı ve "Takımın yanında olmanız lazım" dedi. Eğer benim tribünde olsam dahi varlığım takımı olumlu yönde etkileyecekse, tabi ki gitmem gerekir diye düşündüm. İşlerimi yarıda bıraktım. Yetki sahibi değilim ancak takımın yanında olmak istedim” ifadelerini kullandı.


Mustafa Denizli, Başkan Dursun Özbek ile birlikte Madrid'de takımın kamp yaptığı otele giderek burada Taffarel ile bir araya geldi. 66 yaşındaki teknik adamın konsantrasyon bozukluğu yaşanmaması için futbolcularla görüşmediği öğrenildi. Otel çıkışı kısa bir açıklama yapan Denizli, “Takıma destek olduk, başarılar diledik” demekle yetindi. Denizli, karşılaşmayı Başkan Dursun Özbek ile birlikte şeref tribününde takip etti.



'Müslümanlar terörist değildir'


Galatasaraylı taraftarlar, Atletico Madrid maçı öncesi Madrid'deki Sol Meydanı'ndan dünyaya seslendi. UltrAslan taraftar grubu, İngilizce olarak 'Müslümanlar terörist değildir' yazılı pankart açarak; Paris'teki terör saldırısı sonrası müslümanlar üzerinde algı oluşturmaya çalışanlara cevap verdi. Bu pankart, sosyal medyada da büyük destek gördü.



Marrone ile anlaştık


Mustafa Denizli, yardımcısı olarak düşündüğü Stefano Marrone'den olumlu yanıt aldığını açıkladı. Beşiktaş döneminde birlikte çalıştığı İtalyan kondisyoner ile görüştüğünü ve anlaştıklarını kaydeden deneyimli teknik adam, “Ancak karar mercii yönetimdir. Yönetim ile de anlaşması halinde beraber çalışacağız" dedi.



Bugün imzalıyor


G.Saray'da teknik direktörlük görevine getirilen Mustafa Denizli, bugün resmi sözleşmeye imza atacak. Denizli için imza töreni saat 14.00'te Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilecek.





#Galatasaray
#Atletico Madrid maçı
#tafarel
8 yıl önce