|

Devre arası hedef ilk 5

Son haftalarda aldığı seri galibiyetlerle müthiş bir ivme yakalayan Trabzonspor, ligin ilk yarısının bitimine kalan iki haftada karşılaşacağı Bursaspor ve Karabükspor maçlarını da kazanarak, devreyi ilk 5 arasında bitirmek ve ikinci yarıda zirve yarışını sürdürmek istiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/12/2017 Salı
Güncelleme: 04:56 - 12/12/2017 Salı
Yeni Şafak
Trabzonspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, göreve gelmesinin ardından her maça final olarak baktıklarını belirtmişti.
Trabzonspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, göreve gelmesinin ardından her maça final olarak baktıklarını belirtmişti.

Trabzonspor, Süper Lig'in ilk 8 haftasında 3 mağlubiyet, 3 beraberlik ve 2 galibiyet alıp taraftarını üzmüş ve '50. yılda şampiyonluk' hedefinden sapma noktasına gelmişti. Bordo-mavililer, Ersun Yanal'ın teknik direktörlük görevinden alınıp, yerine Rıza Çalımbay'ın getirilmesinin ardından müthiş bir çıkış yakalayarak 7 maçta sadece bir kez kendi kalesine attığı golle Evkur Yeni Malatyaspor'a (1-0) yenildi. 5 galibiyetin yanında aldığı bir beraberlikle 13. sıradan 7. sıraya kadar yükselen Karadeniz ekibi, yeniden zirve yarışı hesapları yapmaya başladı.

HER MAÇ FİNAL HAVASINDA

Trabzonspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, göreve gelmesinin ardından her maça final olarak baktıklarını belirtmişti. Galatasaray'a karşı alınan 2-1'lik galibiyetle birlikte başlayan bu final niteliğindeki maçlarda bordo-mavililer, sadece Kayseri ile 0-0 berabere kaldı. Bu müsabakaların ardından oynadığı 4 maçta üst üste Osmanlıspor (4-3), Demir Grup Sivasspor (2-1), Antalyaspor (3-0) ve Kasımpaşaspor'u (3-0) yenerek seri galibiyetler elde eden Trabzonspor, kendini 4 haftada yeniden zirve yarışına sokmayı başardı. Geriden gelerek yakaladığı ivmeyi seri galibiyetlerle taçlandıran bordo-mavililer, aldığı başarılı saha sonuçlarının ardından lig lideri ile puan farkını da düşürdü. Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray ile arasında 13 puanlık farkını 7'ye kadar düşüren Karadeniz ekibi, ligin ilk yarısının bitimine iki hafta kala hedef yükseltti.

İLK 5'E GİR İKİNCİ YARIYI BEKLE

Bordo-mavililerin, kadro istikrarını yakalamasının ardından aldığı saha sonuçları, ligin ilk yarısında kalan iki maçın önemini artırdı. İkinci yarıda zirve yarışında yer alarak sene sonunda 50. yıl hedefine ulaşmak isteyen bordo-mavililer, devre arasına kadar kalan maçlarında evinde konuk edeceği Bursaspor ve deplasmanda karşılaşacağı Kardemir Karabükspor engelini de aşarak emin adımlarla hedefine doğru ilerlemeyi planlıyor.

Rodallega: Her zaman hazırım

Trabzonspor'un forvetlerinden Hugo Rodallega, bordo-mavili takımda yedek kalmayı sorun etmediğini ve fırsat geldiğinde bunu en iyi şekilde değerlendirdiği için mutlu olduğunu belirtti. Kolombiyalı futbolcu yaptığı açıklamada, ''Gerektiği zamanlarda hocamız bana şans veriyor ve bende en iyi şekilde değerlendirdiğimi düşünüyorum. Tabi ki daha fazla süre almak istiyorum ancak maçlar sonunda aldığımız 3 puan herşeyden değerli'' dediği öğrenildi. Süper lig ve Türkiye Kupası'nda bu sezon 11 maçta görev yapan 32 yaşındaki oyuncu, 351 dakikada 9 gol atma başarısı gösterdi.


Trabzon'un konuğu Erzurum

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında deplasmanda karşılaştığı Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 4-0 yenen Trabzonspor, bugün sahasında tur için rakibiyle karşılaşacak. Medical Park Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 17.30'da başlayacak. Bordo-mavililerde Durica'nın sakatlığı bulunurken, Uğur'un tedavisi ise devam ediyor. Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın, ligde son oynanan Kasımpaşa maçından farklı bir 11'le bugün sahaya çıkması ve fazla forma şansı bulamayan isimlere şans vermesi bekleniyor. İki takım arasındaki karşılaşma A Spor'dan naklen yayınlanacak.

#Trabzonspor
#Süper Lig
6 yıl önce