|

Efsane 40 yaşında

Roma ve İtalya Milli Takımı'nın en önemli oyuncularından 27 Eylül 1976 doğumlu Francesco Totti, bugün 40. yaş gününü kutluyor.

Yeni Şafak
07:23 - 27/09/2016 Salı
Yeni Şafak
Futbol tarihinin en iyi oyuncularından gösterilen Totti, 40 yaşına girdi.
Futbol tarihinin en iyi oyuncularından gösterilen Totti, 40 yaşına girdi.

Kariyerine Roma'da başlayan ve futbolda 25. Sezonunu geride bırakan; Fenomen Ronaldo, Shevchenko ve Ballack gibi isimlerle aynı jenerasyondan olmasına rağmen aktif futbol hayatına başarıyla devam eden efsane isim Francesco Totti bugün 40. Yaşına girdi.



Altyapısından yetiştiği Roma'da 1992 yılından beri forma giyen Totti, Serie A'da oynadığı 605 maçta 250 gol atmayı başardı ve lig tarihinin Silvio Piola'dan (274) sonra en skorer oyuncusu olma unvanını elde etti.



Roma taraftarlarının sevgilisi haline gelen yıldız oyuncu,Roma kulübünün hayatının bir parçası olduğunu, röportajlarında sık sık dile getirdi.






Futbol otorileri tarafından gelmiş geçmiş en iyi futbolculardan biri olarak gösterilen ve Altın Ayakkabı'dan, Dünya Kupası şampiyonluğuna kadar kariyerinde sayısız başarılara imza atan Totti, FIFA'nın belirlemiş olduğu “Yaşayan en iyi 125 oyuncu" listesinde de yer alıyor.


#Francesco Totti
#Serie A
#Roma
8 yıl önce