|

Elde Grafite kaldı

Kone'nin İngiltere'ye gideceğini açıklaması ve 10 milyon euro bonservis ücreti istenen Alves'in transferinden vazgeçilmesiyle sarı-kırmızılılar Grafite'yi getirmek için düğmeye bastı. Feldkamp ile görüşen Adnan Polat, Brezilyalı golcünün transferinin bir iki gün içinde bitirileceği müjdesini verdi.

Savaş Çorlu
00:00 - 18/08/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:47 - 18/08/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Elde Grafite kaldı
Elde Grafite kaldı

Aylardır golcü arayışlarını sürdüren G.Saray'da Kone ve Alves'in transferleri yatınca listedeki son aday Grafite'nin alınması için düğmeye basıldı. Kone'nin Türkiye'ye gelmeyeceğini ve kendisine gelen teklifler nedeniyle İngiltere'ye gideceğini açıklaması, Brezilyalı Afonso Alves'in ise 10 milyon euro bonservis ücreti nedeniyle bu iki oyuncunun transferinden vazgeçen yönetim, Grafite'nin transferini bitirmek için harekete geçti. Fransa'nın Le Mans kulübünde oynayan Brezilyalı golcünün transferi için pazırlıkların son aşamaya geldiği bildirildi. 28 yaşındaki Brezilyalı golcünün 2009 yılına kadar kulübüyle sözleşmesi bulunuyor. Sarı-kırmızılılar, 4 milyon 500 bin euro isteyen Fransız kulübü ile bu rakamı daha aşağı düşürmek için görüşmelerini sürdürüyor. Fransa'da bulunan başkan yardımcısı Adnan Polat ile yönetici Haldun Üstünel'in bir iki gün içinde Grafite'nin transferini bitirerek Brezilyalı golcüyü İstanbul'a getirmeyi hedeflediği öğrenildi.


RAHAT OL HOCAM

Fransa'nın saygın gazetelerinden L'Equipe de Le Manslı golcü futbolcunun menajerinin açıklamalarına yer verirken, “Görüşmeler olumlu geçiyor. Bonservis ücreti konusunda son detayları görüşüyoruz. Dileğim iki kulübün de isteğinin yerine gelmesidir” açıklamalarını yaptı. Önceki akşam başkan Özhan Canaydın'la telefonda görüşen Adnan Polat, “Bir tek Grafite kaldı. Bu transferi bitiyoruz. Başkanım bundan sonrası da yalan olur” dediği belirtildi. Daha sonra görüştüğü teknik direktör Feldkamp'ın da “UEFA'da gruplardan çıkmak için iyi bir forvete ihtiyacımız var. Hakan Şükür ve Ümit Karan'a alternatif bir forvet almalıyız” sözleri üzerine G.Saray Başkan Yardıcısı, “Merak etme hocam. Yeni golcümüz bir iki gün içinde İstanbul'da olur” müjdesini verdi. Fransa'da bulunan Polat'ın önümüzdeki hafta Grafite'yi İstanbul'a getirerek sözleşme imzalatması bekleniyor.


Geçen sezon 12 gol attı

G.Saray'ın transferini bitirmek üzere olduğu Brezilyalı golcü Grafite, geçtiğimiz sezon Le Mans formasıyla 12 gol attı. Güçlü fiziği ve istikrarlı futboluyla dikkat çeken Brezilyalı forvet, geçen sezon takımının yaptığı 34 maçın hepsinde forma giydi. Yabancı kontejanında bir oyuncu transferi hakkı bulunan sarı-kırmızılılar 28 yaşında golcü futbolcunun transferiyle bu açığı kapatmayı hedefliyor. Grafite daha önce Ferroviera, Santa Cruz, Gremio, Anyang, Goias v e Sao Paulo kulüplerinde forma giydi. Golcü oyuncu bir kez de Brezilya Milli Takımı'nda oynadı.





17 yıl önce