|

Emenike'nin muhteşem dönüşü

Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde Monaco karşısında attığı 2 golle F.Bahçe'nin büyük avantaj elde etmesini sağlayan Nijeryalı golcü, taraftarla da arasını düzeltti. Emenike, protestolarla ayrıldığı Kadıköy'de çıktığı ilk maçta oyundan alınırken bu kez ayakta alkışlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2016 Cuma
Güncelleme: 03:27 - 29/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

Geçtiğimiz sezonu iki ayrı takımda kiralık geçiren Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa ekibi Monaco takımıyla yapılan maçta iki gol atarak, Fenerbahçe'ye müthiş bir geri dönüş yaptı. 2013-2014 sezonu başında büyük umutlarla sarı-lacivertli takıma transfer edilen Nijeryalı yıldız, beklentilerin uzağında kalmıştı. 2014-2015 sezonunda performansıyla hayal kırıklığı yaşatan ve maçlarda ıslıklanan Emenike, 2015-2016 sezonunun başında önce Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al Ain, sonra da İngiliz ekibi West Ham United'a kiralandı. İngiltere'de 13 lig maçına çıkan Emenike, gol sevinci yaşayamadı.



İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTI


Bu sezon F.Bahçe'ye dönen Emenike, Monaco maçının yanı sıra hazırlık maçında gösterdiği performansla da dikkati çekti. Monaco ile yapılan ve sarı-lacivertli ekibin 2-1 kazandığı UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçındaki 2 golü de atan Nijeryalı golcü, tur için elde edilen avantajda önemli rol oynadı. 29 yaşındaki futbolcu, kötü geçirdiği 2 sezon sonrası tekrar döndüğü F.Bahçe'de iyi bir başlangıç yaptı.



ISLIKLAR ALKIŞA DÖNDÜ


2014-15 sezonunda F.Bahçe taraftarının tepkisiyle karşılaşan Emenike, sarı-lacivertli tribünlerle de barıştı. Süper Lig'de 2014-15 sezonunun ikinci yarısında oynanan Beşiktaş derbisinde tribünler tarafından protesto edilen ve oyundan çıkmak isteyen Nijeryalı golcü, o maçtan sonra sık sık taraftarın tepkisiyle karşılaştı. Geçen sezonu başka takımlarda geçiren Emenike, bir sezon sonra Kadıköy'de çıktığı resmi maçta 2 gol atarak taraftarlarla arasındaki buzları eritti. Protestolarla ayrıldığı Kadıköy'e attığı gollerle geri dönen 29 yaşındaki golcü, bu kez oyundan çıkarken bütün taraftarlar tarafından ayakta alkışlandı.



Pereira: Daha güçlü olacağız


F.Bahçe'nin Monaco karşısında sergilediği futbol teknik direktör Vitor Pereira'yı mutlu etti. “Çok daha güçlü bir takım olacağız” diyen Portekiçli çalıştırıcı, “Kısa zamandır birlikte çalışıyoruz, yeni bir sistemi uygulamaya çalışan bir ekibiz. Eksiklerin gelişiyle daha da güçlü olacağız" dedi.


#Emmanuel Emenike
#Şampiyonlar Ligi
8 yıl önce