|

En değerli şampiyonluk

4 aylık oğlu Hamza'yı kaybetmesine rağmen yarışmaya devam eden ve 4. kez dünya şampiyonluğunu kazanan milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu, “Rabbim hayallerimi gerçekleştirdi. Kariyerimin en değerli kupası” diyerek duygularını aktardı.

Yeni Şafak
04:00 - 8/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 05:58 - 8/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Dünya Supersport Şampiyonası'nda bitime bir yarış kala şampiyonluğu garantileyen milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu, elde ettiği başarıyı, "Bu kupa benim en değerli kupam olacak. Bundan sonra şampiyon olur muyum bilmem ama hayatta en çok istediğim şampiyonluktu" şeklinde değerlendirdi. Dün Türk basıyla sohbet toplantısı yapan Sofuoğlu, 2007, 2010 ve 2012'nin ardından 4. kez dünya şampiyonu olmasından çok öğrencisi Toprak Razgatlıoğlu'nu şampiyon yapmanın hayalini kurduğunu kaydetti ve “İkinci hedefim dünya şampiyonluğuydu. Allah bana ikisini de nasip etti” dedi. 4 aylık oğlu Hamza'yı kaybetmesine rağmen yarışlara devam ettiğini hatırlatan Sofuoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Kolay şeyler değil, çocuğunuz komada ve her an kaybedebilirsiniz. Ama öte yandan da devletin, cumhurbaşkanımızın bu kadar desteğiyle Türkiye'deki insanların duası ve başarı beklentilerini bir kenara bırak 'işi gücü bırak ben burada duracağım' deme lüksüm yoktu. O dönemde bazı yarışları kazandım, bazılarında kürsüye çıkmadım ama mücadeleden hiç vazgeçmedim.”



“Bu sezonki şampiyonluk parkur olarak değildi ama hayat açısından en zoruydu. En çok çalışmam gereken dönemde ben çaresizce bekleyiş içindeydim. Benim hayalim de bu kupayı alıp üzerine 'Hamza Sofuoğlu' yazdırmaktı. Mücadeleden vazgeçmedik ve rabbim de hayallerimi gerçekleştirdi. Bu kupa benim en değerli kupam olacak.”



Sofuoğlu bu ülkenin milli kahramanı






Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, "Kenan Sofuoğlu ve Toprak her yönleriyle bu ülkenin sporcusu, bu ülkenin milli kahramanı olmaya namzet olduklarını her alanda her noktada gösterdiler" dedi, 12 yıllık sürede ülkeyi dünyaya taşıyacak sporcuları bir araya getirdiklerini belirtti. 2015 Superstock 600 şampiyonu 18 yaşındaki Toprak Razgatlıoğlu ise, “İnşallah daha iyi yerlerde daha güzel şeyler yapmak isterim" dedi.




#Dünya Supersport Şampiyonası
#Kenan Sofuoğlu
#Yunus Uçar
9 yıl önce