|

'Ersun Yanal'ı biz gönderdik'

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Ülker Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlediği basın toplantısıyla önemli açıklamalar yaptı.

Yeni Şafak
12:57 - 18/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:21 - 18/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Aziz Yıldırım düzenlediği basın toplantısında Türkiye ve spor gündemine ilişkin flaş sözler sarfetti.



Yıldırım'ın basın toplantısından öne çıkan konuşmalar şöyle.



Biz Osmanlıspor'a, Konyaspor'a, Galatasaray'a kaybettik. Beşiktaş da o rakiplerle oynayacak. Onlar da puan kaybedebilir.


Dün Mersin maçında 'Ersun Yanal' diye bağırıyorlar. Ersun Yanal'ın döneminde neler yaptığımızı da anlatacağım. Lig Tv pazarlama yeri oldu. Ersun Yanal yayıncı kuruluşta yorum yapıyor. Geçmiş dönemde de oldu böyle. Yorum yapıyor, bir kaç ay sonra bakmışsınız bir takımın başına geçiyor.



Futbolda kurallar var. bence, sence yok. Önce kuralları öğrenmek gerekir. Tümer Metin yorum yapıyor ama olayın daha ne olduğunu bilmiyor. Halis Özkahya, ilk devre Fenerbahçe - Beşiktaş maçı şimdi de Sivasspor - Beşiktaş maçı. Hem şampiyonluğu etkiliyor hem de küme düşmeyi etkiliyor.



Ülkede en önemli şeyin terör olduğunu söyledim. Hem terör hem de paralel yapı.Paralel yapı bu ülke için büyük tehlike. Askeri ihtilal var sivil ihtilal var.



Vitor Pereira'nin 1 yıl daha mukavelesi var. Sezon sonunda oturup konuşuruz. Devam etmek gerekiyorsa devam ederiz.



Barcelona La Liga'da 3 maçtır puan kaybediyor. Daha önümüzde 5 maç var. Biz şampiyonluğa inanıyoruz.



Dün Mersin İdmanyurdu maçında bağırıyorlar 'Ersun Yanal' diye. Daha bi durun maç bitmemiş. Sezon bitmemiş niye bağırıyorsunuz?



Soruyorum GFB 'biz bağırmadık' diyor. 12 Numara da 'biz bağırmadık' diyor. O zaman kim bağırdı? Ben mi bağırdım?



Aziz Yıldırım'a tepki gösterebilirsiniz. Küfür etmemek şartıyla her türlü bağırabilirsiniz.



Burada büyük bir rant var. Bilet temin edip dağıtarak stada sokuyorlar. Sonra bağırıyorlar. Statlara alkollü girişi engelleyeceğim. İçip içip geliyorlar sonra olay çıkartıyorlar.



'Ben olduğum sürece Ersun Yanal gelemez'

Dün bağırıyorlar 'Ersun Yanal' diye. Ben olduğum sürece Ersun Yanal gelemez. Bak beni kızdırmayın 10 yıl daha gitmem. Ben Genel Kurul'da üyelere hesabını veririm. Ama kızarsam gitmem.



Şampiyon olamasak ne olur?

Biz şampiyon olamasak ne olur? Şampiyonluk her şey mi? Galatasaray yıllarca olamadı, Beşiktaş olamadı. Varsın biz de olmayalım şampiyon çok mu önemli? Biz geçen sene şampiyon olacaktık. Rize dönüşünde otobüsümüz kurşunlandı sonra şampiyonluktan olduk. Rize'de olan bu olay 1 yılı geçti kimin yaptığı ortaya çıkarıldı mı? Çıkarılmadı. Ama biz bunun travmasını her an yaşıyoruz. Bu sene Galatasaray maçından önce yine terör maça 2 saat kala 'seyircisiz oynayacaksınız' dediler. Dedik ki 'yanlış yapıyorsunuz'. Bundan sonra bütün maçları seyircisiz oynatmak zorunda kalırsınız. Galatasaray büyük bir maddi kayıp yaşayacaktı ama biz avantaj sağlayacaktık. Bizim olsun, Beşiktaşlı oyuncuların olsun tam olarak kendilerini veremediklerini düşünüyorum. Bunların bütün sebebi terör.



'Ersun Yanal'ı biz gönderdik'

Yöentimle görüştük Ersun Yanal'ı getirdik. Öyle taktikle tabletle bu işler olmaz. Fenerbahçe'yi biz şampiyon yaptık. Ersun Yanal diyorki 'ben ayrıldım' ya konuşturma beni seni 'biz gönderdik'. Trabzon'a gitti Fenerbahçe şike yaptı mı, yapmadı mı tek kelime konuşamadı. Buradayken 'yapmadı' diyordu. Trabzon'da neden söylemedi?



Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Ersun Yanal'ın sarı lacivertli takımı çalıştırdığı dönemde spor yazarlarının Yanal aleyhine yazdığı yazıları okuyarak Yanal dönemiyle ilgili bilgiler verdi.



'Fenerbahçe'de ahlaklılar çalışır, Ersun Yanal çalışamaz'

Ersun Yanal'ın neden ayrıldığını herkes biliyor. Ahlaklı insanlar Fenerbahçe'de çalışır. Ben olduğum sürece Ersun Yanal burada çalışamaz. Madem Fenerbahçeliydi neden Trabzon'a gitti? Ersun Yanal'ı bir mikrop gibi tribünlerin içine sokmayın. Ben ayrıldıktan sonra Ersun Yanal ile gelecek yönetim görüşebilir. Ama elimden geldiğince Ersun Yanal'ın takımın başına geçmemesi için uğraşacağım. Burada bir tezgah oynanıyor. Tezgaha gelmeyin. Aziz Yıldırımı yıkamazsınız. Ben istemedikçe Aziz Yıldırım yıkılmaz.



'Siz kimsiniz ya?'

Spor programlarını izliyorum. Galatasaray'ı doğruyorlar. Siz kimsiniz ya? Salata yapar gibi doğruyorsunuz Galatasaray'ı, Fenerbahçe'yi. Sizin ne hakkınız var?


Spor medyasının yaptıklarından sonra bunlar oluyor. Tümer Metin, sen futbol oynamadın mı? Sporcu halinden anlamaz mısın? Gelmişsin sporcuları karalıyorsun.



Türk sporu böyle ilerlemez. Türk sporu hep geriye gidecektik. Statlarda milli maç oynayamıyoruz. Bunu yapan medyadır. Milli maçlar Konya'da oynandı. Küfür yok diyoruz. Son zamanlarda kulağıma bir şey geldi Başkanla konuştum. Konyaspor gelecek sezon şimdiki gibi başarılı olamazsa orada da küfür başlar. Çünkü bizde spor kültürü yok.



'Pereira'ya Ümit Özat'ın elini sıkma demedim'

Dün Ahmet Çakar ile Rasim Ozan diyor ki 'Pereira'ya birileri demiştir elini sıkma diye'. Ne yani ben mi söyleyeceğim hocaya? Ben hocayı, takımı 3 gündür görmüyorum. Bunların hepsi salakça şeyler. Stüdyoda masa altında içip içip saçma sapan yorumlar yapıyorlar.



Nani dediniz protesto ettiniz, Van Persie dediniz protesto ettiniz. Mario Gomez Fiorentina'dan geldi. Yani siz bunları nerede izleyecektiniz?




2006 yılında önümüzü kestiler. 2009-2010 yılında Bursaspor ile yarışırken şampiyonluğu kaçırdık. İsteseydik şampiyon olurduk ama düzgün davrandık olması gereken gibi davrandık. Biz içerideyken burada ışıkları açtırarak ne olaylar yaptılar. Şimdi hepsi iyi yerlerde görev alıyorlar. Sonra da gelip 'dostluk eli' uzatıyorlar.



TFF ile Kulüpler Birliği bir araya gelerek yayıncı kuruluşla ilgili karar vermesi gerekir. Süper Lig AŞ.'yi kurmak kolay bir iş değil. Bunların iyi tartışılıp, iyi konuşulması gerekiyor. Federasyon yayın haklarındaki paylar düşecek. O sebeple TFF ile Kulüpler Birliği birlikte yayın ihalesi yapacak.



Sow'u biz göndermedik

Sow'un sözleşmesinde 17 milyon euro'yu getiren oyuncuyu alır maddesi vardı. Getirdiler parayı aldılar Sow'u.



İngiltere'de kulüplerin payı çok yüksek

Geçtiğimiz günlerde İngiltere'ye gittim. Orada gördüm Leicester 100 milyon pound almış ama şampiyon olursa 300 milyon pound daha para alacak. Ama biz burada Fenerbahçe'nin haklarını savunamıyoruz.



Caner için Pereira 1 gün süre istedi

Galatasaray maçı öncesinde Caner Erkin - Vitor Pereira arasındaki tartışmadan nasıl bir sonuç çıkacağının sorulması üzerine Aziz Yıldırım, 'Hasan Çetinkaya ile konuştum, hocanın kararını sordum. Bir gün daha süre istediler' dedi.



'Van Persie hocasına sarılmış niye sarıldın mı diyeyim?'

Van Persie gitmiş sarılmış 'vay efendim neden sarıldı?' Van Persie sarılmıyor, elini uzatmıyor, 'vay efendim hocasını görmedi'. Belki içeride bir şey konuştular. Duygusal bir şey yaşadılar, destek oldular. Neden böyle düşünüyorsunuz. Aralarında problem kalmamış demekki. Van Persie hocasına sarılmış, neden sarıldın mı diyeyim?



'Biz kazık yemeye alışığız'

Van Persie'nin Beşiktaş ile görüşüp anlaşma sağladığı fakat sonrasında Fenerbahçe'nin bonservis bedeli ödemesiyle ilgili sorulan soruya Aziz Yıldırım, 'evet biz para verdik kazıklandık. Biz kazık yemeyi severiz, alışığız. Ya böyle bir şey mi olur? Onların oyuncusunda da aynı sorun var. Gidin bakın Gomez'de de o problem var' dedi.



'Terim maaşını alıyor'

Ben 18 senedir başkanım. Bu 18 senede neler gördüm, neler yaşadım. Oyuncuya 'kralsın, paşasın' diyerek birşeyler yaptırmak olmaz. Volkan karakterli birisi. Milli maç sırasında ben yemekteydim. Bir telefon geldi, dediler ki 'volkan stadı terk etti, hemen dönmesi gerekiyor UEFA'dan doping testi sebebiyle ceza alırız' dedik. Sonra Emre'yi aradım dedim ki gidin bulun Volkan'ı. Hatta hocasının haberi var. Fatih Terim kendi arabasını vermiş, göndermiş. Şimdi de diyorlar ki 'Volkan gitti'. Diyebilirsin ki Volkan iyi kaleci değil, istemiyorum. Ama sen bunları bahane ederek Volkan'ı çağırmazsan olmaz. Milli takım başarısız olursa hesabını kim verecek? Terim maaşını alıyor. Acısını vatandaş verecek, sporsever verecek. 'Gençtir' de, 'hata yapmıştır' de. Affet çağır milli takıma. Sen de ki 'özür dile', o da 'özür dilesin' al milli takıma.



'İsteyen gidebilir'

Bana böyle gelip 'şu istiyor, bu istiyor' derseniz olmaz. İsteyen istediği yere gidebilir. Bana bunlarla gelmeyin. UEFA kriterleri var. Fazla para vererek oyuncuları tutamayız. Bırakın gitmek istiyorlarsa gitsinler. Caner 1.750 bin euro alıyor. Avrupa'da bu para 5 milyon euro eder. 'Ben gideceğim' demekle olmaz. Bıraksınlar bu işleri, yok öyle. Yabancı oyuncular da fazla paraya geliyor tabiki. Avrupa'dan Türkiye öyle görünmüyor. Sen burada Irak'a nasıl bakıyorsan, Avrupa'dan da Türkiye'ye öyle bakıyorlar. O sebeple fazla para veriyoruz geliyorlar.



'İsteyen Beşiktaş'a gitsin'

Trabzonspor maçından sonra oturup konuşacağız oyuncularla. Bana diyorlar ki Beşiktaş istiyor. İsteyen gitsin. Biz oturup konuşacağız herkesle, anlaşırsak kalırlar.



'Ben olmasam İsmail Kartal Fenerbahçe'ye hoca olamazdı'

İsmail Kartal'a haksızlık yapmadım. Şampiyonluğu kaçırdıktan sonra çağırdım yanıma 'gel seni Avrupa'ya göndereyim, sonra gel kulüpte çalış dedim' istemedi, dinleneceğim dedi. Ben olmasam İsmail Kartal, Fenerbahçe'ye teknik direktörü olabilir miydi?














#Fenerbahçe
#Aziz Yıldırım
#Futbol
8 yıl önce