|

Eskrimde gençlere örnek olacağım

Eskrim branşında milli sporcu olarak müsabakalara katılan Adıyamanlı Hayriye Gül Atlı ve takımı 6 Kasım’da Trabzon’da düzenlenen turnuvada birinci oldu. Genç sporcu, “Başörtüsü ile spor yapmanın mümkün olduğunu göstermek ve gençlere örnek olmak istedim” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:35 - 23/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Eskrim branşında milli sporcu olarak müsabakalara katılan Adıyamanlı Hayriye Gül Atlı ve takımı 6 Kasım'da Trabzon'da düzenlenen turnuvada birinci oldu. Başörtüsüyle uluslararası turnuvalara katılan ve Türkiye'yi temsil ederek dereceler alan genç sporcu “Başörtüsü ile spor yapmanın mümkün olduğunu herkese göstermek ve gençlere örnek olmak istedim” dedi.



HOBİ OLSUN DİYE BAŞLADIM


Türkiye Eskrim Fedarasyonu Başkanlığı tarafından 2013 yılında milli sporcu kadrosuna alınan ve başörtüsüyle Türkiye'yi uluslararası turnuvalarda temsil eden ve derece kazanan Adıyamanlı Hayriye Gül Atlı, spor serüvenini anlattı. Atlı ve takımı 6 Kasım'da Trabzon'da düzenlenen turnuvada Türkiye birincisi oldu. Ayrıca 20 Kasım'da Adıyaman'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda Adıyaman'ı temsil ederek, Betül Fatma Alabaş ve Nisa Özkalaycı ile birlikte ikincilik kazandı. Eskrim sporuna 2009 yılında başladığını anlatan Gül Atlı, “Sadece spor yapmak için başlamıştım. Ancak Alanya'da gerçekleşen bir turnuvada derece yapınca beden eğitimi öğretmenim sporu bırakmamam gerektiğini söyledi. O maçın sayesinde şuan buralardayım” diye anlattı. Atlı, 2013 yılında Antalya'nın Belek ilçesinde katıldığı uluslararası müsabakada derece yapmasıyla milli sporcu olmaya hak kazandı.



KENDİMİ GELİŞTİRDİM


Kamplar ve turnuvalara için uzun hazırlık dönemleri geçirdiklerini söyleyen Atlı, “Zaman zaman çok zorlanıyoruz. Bir defasında o kadar çok antrenman yapmıştık ki, ayakkabı bağcığımı bile annem bağlamıştı. Ülkemizi temsil noktasında çok titiz çalışıyoruz ve yorulmamızın karşılığını alıyoruz” ifadelerini kullandı. Atlı çevresinin geliştiğini belirterek, "Eskrim sayesinde Beden Eğitimi Öğretmenliği okuyorum” dedi.



  1. Başörtümle temsil ediyorum
  2. Eskrimde dünya çapında başörtülü sporcular olduğunu belirten Atlı, “Ben de onları örnek aldım ve neden olmasın dedim. Başörtü taktıktan sonra hiçbir sorun yaşamadım. Herkes normal karşıladı” şeklinde konuştu. Bugüne kadar tercihleri sebebiyle herhangi bir sıkıntı yaşamadığını da dile getiren Atlı, “Eski Türkiye'de başörtüsü okullara bile giremiyordu. Şimdi başörtümle müsabakalarda ülkemi temsil ediyorum. Gençlere de hayallerinin peşinden gitmelerini tavsiye ediyorum” dedi.


#Eskrim
#Hayriye Gül Atlı
7 yıl önce