|

Fatih Terim: Emre Mor'u oynatmadığımda taraftar bağırıyor

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Moldova maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Terim'in Emre Mor için kullandığı ifadeler basın toplantısının en dikkat çeken bölümü oldu.

Yeni Şafak
18:48 - 26/03/2017 Pazar
Güncelleme: 20:02 - 26/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Moldova maçı öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Moldova maçı öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Moldova maçı öncesi basının karşısına çıktı. Terim, hem hazırlık maçı, hem de Dünya Kupası Elemeleri grubundaki şansları için konuştu.



Moldova maçı hakkında


  • "Kadro hazır olsa hemen veririm ama hazır değil. 22.30'da bir-iki oyuncumuz MR'a girecek. Kadro henüz belli değil. Genç oyunculara, Moldova maçında şans vereceğim. Aday kadromuzdaki yeni yüzlerin performansını değerlendireceğim. Eskişehir'de ilk defa A Milli maçı oynuyoruz. Önemi hepimiz için malum. Eskişehir önemli bir futbol şehri. Yarın Eskişehirli taraftarlar ile Milli takımın bütünleşmesi için önemli bir maç. Hazırlık maçı da olsa galibiyet istiyoruz. Dün antrenman sahasını bize tesis eden Eskişehirspor'a ve hem arkadaşım, hem meslektaşım Mustafa Denizli'ye teşekkür ediyorum. Mustafa Denizli, Türk futbolunda en nadide isimlerden biri. Büyük başarılarıyla, futbol aklıyla önemli bir figür Mustafa Hoca."

"Haziran ayında 2. sıraya geleceğimize inanıyorum"


  • "Diğer takımların sonucu ne olursa olsun, ancak siz kazandığınızda anlam taşır. Siz kazanacaksınız, sonra onlara bakacaksınız. Finlandiya maçının kârı, Ukrayna'ya yenişmek oldu. Hırvatistan da puan kaybı yaşayabileceği bir maç oynadı. Grupta ilk 4 koptu gidiyor. İçeride oynayacağımıza göre hesapları siz de yapıyorsunuzdur. Önemli olan bizim kazanmamız. 1 gol farkla 4. sıradayız. 3 diyelim ona. Haziran ayında 2. sıraya geleceğimize inanıyorum. Hollanda, Çek, İzlanda maçından önceki seviyemize geldiğimizi düşünüyorum. Mühim olan kazanmak."


Alt liglerdeki futbolculara müjde



  • "Hocalığım boyunca hep alt liglerden oyuncu çağırmaya özen gösterdim. Ocak ayından beri bütün hocalar alt liglere gidiyor. Nisan ayı içerisinde 2 ile 3. ligin karmalarının, seçilenlerin bir arada olacağı bir turnuva yapacağız. Ben de gideceğim. Genç takımlardan, en üst liglere kadar hepsi seyrediliyor ve her giden raporunu yazılı olarak bildirmek zorunda. Alt liglerdeki her maç yazılı olarak rapor şeklinde elimizde. Kimin seyrettiğine kadar. Raporlar kaybolmuyor, saklıyoruz."

Emre Mor'un performansı


  • "Emre Mor önemli bir yetenek. Ancak o da kabul ediyor ki bir takım şeyleri zamanla değiştirmesi lazım. Dortmund'da şans almıyor.Emre Mor'un da biraz zamana ihtiyacı var. 1 senede Ümit Milli, A Milli, Avrupa Şampiyonası, Dortmund... Kolay değil. Emre Mor kollektif oynamayı biraz daha arttırmalı. Allah'tan gelen yeteneğini, kaleye en yakın yerlerde kullanmalı. Tehlikeli bölgelere gelmeden önce arkadaşlarıyla daha çok oynamayı öğrenmeli. Ben oynatmadığımda arkadan bağırıyor taraftar. Halkımız da, arkadaşları da Emre Mor'u çok seviyor. Saha içerisinde geçemeyeceği bir oyuncu yok.
    Futbolu doğru oynamayı öğrenmesi lazım demiştim Emre Mor için geçen sene. Dortmund bir okul ve ekol, oraya gitmesi iyi. Emre Mor gibi özel yetenekler her zaman bulunmaz. Kaybetmek çok kolay, kazanmak zor ve meşakkatli. Biz onu kazanmalıyız. Maçtan önce Emre Mor ile konuşmamızda, gerçekçi olarak, 'Hocam ben 90 dakikayı çıkartamam' dedi. Emre'yi çağırdım, 'Geçiyorsun beni, ben nasıl durduracağım. Vuracağım, çekeceğim, iteceğim. Olmadı tekme atacağım' dedim. Emre Mor'a da söyledim. Sahada tekme yiyip, yerden tepki göstermeden kalkan her futbolcu kazanmıştır. Dikkat ederseniz son maçta girer girmez bir faul oldu. İtiraz etmeye giderken hemen geri döndü. Yavaş yavaş halledecek."







#Fatih Terim
#Türkiye
#Emre Mor
7 yıl önce