|

F.Bahçe Avrupa ikincisi

Fenerbahçe, 21 sayıdan geriden geldi ama yetmedi. Dört yıldır finalde kaybeden CSKA Moskova karşısında müthiş dönüşe imza atan sarı-lacivertliler, uzatmaya giden maçta rakibine mağlup oldu ve Avrupa ikincisi oldu

Yeni Şafak ve
03:00 - 16/05/2016 Monday
Güncelleme: 23:37 - 15/05/2016 Sunday
Yeni Şafak

Fenerbahçe Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi finalinde Rusya'nın CSKA Moskova takımına özellikle hakemlerin yanlı tutumu sonucu 101-96 mağlup olarak ikinci sırayı aldı.



Maça iki takım da kontrollü başlarken, CSKA Moskova özellikle Milos Teodosic ve Cory Hingis ile sayılar bularak ilk çeyreyi 22-20 galip kapadı. ikinci çeyrekte F.Bahçe Ekpe Udoh'un serbest atışıyla 27-26 öne geçti. Ancak müthiş baskı kuran Rus ekibi, De Colo'nun devreye girmesiyle üst üste sayılar buldu. F.Bahçe acele atışlar ve üç sayılık denemeleri sonucu uzun süre sayı atamadı. Milos Teodosic ve Cory Hingis ile sayılar bulan Rus ekibi, ilk yarıyı 20 sayı farkla 50-30 önde tamamladı.



Fenerbahçe ikinci yarıya Vesely ve Bogdanovic'in sayılarıyla başlamasına rağmen Teodosic'in sürüklediği CSKA Moskova aradaki farkı korudu ve 3. çeyreği 69-53 önde geçti. Son bölümde müthiş bir çekişme yaşanırken, rakibi karşısında baskı kuran ve Antic'in sürüklediği Fenerbahçe, CSKA Moskova karşısında Dixon'ın daz devreye girmesiyle rakibini yakaladı ve normal süre 83-83 bitti. Uzatmaya hızlı giren ve 7 sayı farka ulaşan CSKA Moskova, aradaki farkı koruyarak maçtan 101-96 galip ayrılmayı başardı.



Obradovic, ilk kez kaybetti

F.Bahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, kariyerinde Avrupa Ligi'nde 10. kez final oynadı. Bugüne kadar oynadığı 10 finalin 8'ini kazanarak Avrupa Ligi'nin en çok şampiyonluk yaşayan başantrenörü unvanını elinde bulunduran Sırp çalıştırıcı, kariyerinde ilk kez CSKA Moskova'ya karşı oynadığı final maçını kaybetti. Obradovic, daha önce Rus ekibine karşı oynadığı 3 finali de kazanmıştı.



Avrupa 4. kupa gelmedi

Fenerbahçe, erkek basketbolunda Türkiye'ye 4. Avrupa kupasını getiremedi. Sarı-lacivertli takım, Avrupa'nın kulüpler bazında bir numaralı kupasını finalde kaybetti. Türk erkek basketbol takımları bugüne kadar Anadolu Efes'le 1996'da Koraç Kupası, Beşiktaş'la 2012'de FIBA Eurochallenge Kupası ve bu yıl da G.Saray Odeabank ile ULEB Avrupa Kupası'nı kazandı.


#Fenerbahçe
#CSKA Moskova
8 years ago