|

Fenerbahçe CSKA'ya değil hakeme kaybetti

THY Euroleague Finali'nde Fenerbahçe 21 sayı geriden gelip uzatmaya götürdüğü maçta CSKA Moskova'ya 101 - 96 mağlup oldu. Maçın uzatma periyodunda hakemlerin CSKA lehine verdikleri kararlar maçın kaybedilmesinde etkili oldu.

Yeni Şafak
22:30 - 15/05/2016 Pazar
Güncelleme: 22:52 - 15/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

Avrupa'nın şampiyonunu belli edecek maç karşılıklı basketlerle başladı. Fenerbahçe Datome ile 3 sayılık basketler bulurken, CSKA ise Teodosic ve Vorontsevich ile skor üretti. İlk 7 dakika 15 – 15 eşitlikle geçilirken, periyot CSKA'nın 22 -20 üstünlüğüyle sona erdi.









İkinci periyotta Teodosic ve Higgins ile etkili olmaya çalışan Rus ekibi karşısında temsilcimiz, dışarıdan kullandığı hücumlarda başarılı olamayınca içeriden oynamaya başladı. İlk 5 dakika 32 – 29 CSKA'nın üstünlüğüyle geçildi. Karşılaşmadaki etkili oyununu sürdüren CSKA karşısında Fenerbahçe hücumlardan boş dönünce aradaki fark iyice açıldı. 30 sayıda takılı kalan sarı lacivertliler karşısında CSKA ilk devre 50-30 önde bitirdi.




Üçüncü çeyrekte temsilcimiz savunmasını sertleştirerek oynadı. CSKA, üst üste 2-3 hücumdan top kayıplarıyla dönünce ilk üç dakika 53-36 CSKA'nın üstünlüğüyle geçildi. Temsilcimiz biraz toparlanmaya çalışsa da serbest atışlardaki kötü yüzdemiz ve rakibin dışarıdan etkili şutları sebebiyle rakibe çok fazla yaklaşamadık. 3. Periyot CSKA'nın 69-53 üstünlüğüyle sona erdi.




Maçın üçüncü periyodunda CSKA'lı bir taraftarın Fenerbahçeli Nikola Kalinic'e müdahale etmesi ve oyuncumuzu itmesi üzerine bir anda saha karıştı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da saha içerisindeki koltuğundan kalkarak olaya müdahale etti.



Maçın son periyoduna taraftarının desteğiyle başlayan Fenerbahçe, rakibi karşısında savunmasını sertleştirip, hücumda çok daha etkili olunca farkı azaltmaya başladı. Bir ara 23'e çıkan farkı kapatan temsilcimiz son 1.44'e 79-78 geride girdi. Bobby Dixon'un 3 sayılık basketiyle 43 saniye kala 81 - 81'lik eşitlik sağlandı. Son 20 saniyede Sloukas'ın 2'de 2 serbest atışıyla 83 - 81 öne geçtik. Son hücumda topu potamıza göndermekte zorlansa da CSKA, Khryapa ile 2 sayılık basket bularak son 1.9 saniye kala skoru 83 - 83 eşitliğe getirdi. Son 1.9 saniyede topu kenardan oyuna sokan Fenerbahçe, Udoh ile basketi bulamayınca maç uzatmaya gitti.




Fenerbahçe maçın uzatma periyoduna Sloukas'ın 3 sayılık basketiyle başladı. Maçın Sloven hakemi Javor verdiği kararlarla Fenerbahçe'yi katletmeyi bu periyotta da sürdürdü. Tartışmasız faul, hatalı yürüme gibi pozisyonlarda CSKA aleyhine düdükler çalmayan Sloven hakem oyun ritmimizi bozmaya çalıştı. Hakemler CSKA lehine verdiği kararlarla rakibin üstünlüğünü sürdürmesine yardımcı olurken Rus ekibi maçtan 101 - 96 galip ayrıldı.





#THY Euroleague
#Fenerbahçe
#CSKA Moskova
8 yıl önce