|

Fenerbahçe krizde: 2-2

Beşiktaş yenilgisi ve Celtic beraberliğinin yaralarını sarmak isteyen F.Bahçe, ilk yarıda Fernandao'nun golleriyle iki farkı buldu; ikinci yarıda kalesinde 12 dakikada iki şok gol gördü. F.Bahçe'yi 72'de giren van Persie de kurtaramadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 08:46 - 5/10/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Fenerbahçe, ligde Kadıköy'de Akhisar Belediyespor ile 2-2 berabere kalarak zirve yarışında ağır yara aldı. İlk yarıyı 2-0 önde kapatan sarı-lacivertliler, ikinci devre kalesinde gördüğü iki golle sahadan bir puanla ayrıldı. Beşiktaş yenilgisiyle liderlik koltuğundan inen sarı-lacivertliler, Akhisar Belediye karşısında aldığı beraberlikle liderin 2 puan gerisine düştü, puan sıralamasında ise averajla üçüncü sıraya geriledi.



FERNANDAO DURMUYOR

İlk yarıda etkili bir oyun sergileyen Fenerbahçe 11. dakikada Fernandao'nun golüyle 1-0 öne geçti. 37. dakikada Brezilyalı yıldız farkı ikiye çıkaran golü kaydetti ve sarı-lacivertliler soyunma odasına 2-0 önde girdi. 56. dakikada Ahmet Cebe'nin ortasında ceza sahasında topun Diego'nun eline çarmasıyla Akhisar Belediyespor'un kazandığı penaltıyı Güray gole çevirerek skoru 2-1 yaptı. 68. dakikada Douglao'nun golü Kadıköy tribünlerinde şok etkisi yaparken, Akhisar Belediyespor maça denge getirdi ve karşılaşma bu skorla sona erdi.



Persie golü alkışlamadı

Fenerbahçe'de son zamanların en çok tartışılan konusu “Fernandao mu, van Persie mi?" Teknik direktör Vitor Pereira'nın son dönemde Fernandao'yu daha fazla tercih etmesi ve van Persie gibi bir yıldızın kulübede oturtulması birçok tartışmayı beraberinde getiriyor. Portekizli çalıştırıcı, Celtic ile oynanan son maça yedek başlayan ama 40. dakikada oyuna girip 2 gol atan Fernandao'ya Akhisar maçında 11'de şans verdi. Fernandao böylece Bursaspor ve Beşiktaş maçlarına yedek başlayıp, sonradan girdiği oyunda goller atan van Persie'den formayı geri almış oldu. Fernandao, Akhisar maçında attığı 2 golle takımını 2-0 öne geçirip yıldızlaşırken, ilk golü sonrası F.Bahçe yedek kulübesinin hali ise dikkat çekiciydi. Yedek kalmaktan duyduğu rahatsızlığı daha önce açık bir şekilde dile getiren van Persie, diğer yedekler ayağa kalkıp golü alkışlarken yerinde oturmayı tercih etti; ikinci golü ise oturduğu yerden alkışladı.





Aklım almıyor! Kendi ellerimizle verdik

F.Bahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, maç sonrası kaybedilen iki puana çok şaşırdığını belirtti. “Şampiyon olacağını söyleyen takım, 2-0 öndeyken böyle iki gol yiyemez" diyen Portekizli teknik adam, “Ortada hiçbir şey yokken iki gol yedik. Böyle bir sonucu aklım almıyor. Böyle tecrübeli, böyle üst düzey oyunculardan oluşan takım, bu gollere nasıl izin verir. Çok şaşırdım. Anlayamadığım bir beraberlik aldık. Kendi ellerimizle maçı verdik" ifadelerini kullandı.



Tribünlerden
Ozan'a tepki

Fenerbahçe taraftarı, oyuna 60'da giren Ozan Tufan'a tepki gösterdi. Ozan, çok geri pas yapınca tribünlerden ıslıklı protesto aldı.



Şikede karar günü!

3 Temmuz 2011'de başlayan şike soruşturmasında “şike yapmak ve örgüt kurmak" suçundan 6 yıl, 3 ay hapis cezası alan ve 1 yıl cezaevi yattıktan sonra yeniden yargılanma talebi Yargıtay tarafından kabul edilen F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılandığı dava ile haklarındaki hükümler Yargıtay tarafından bozulan 31 sanığın yargılandığı davada 5. duruşma bugün görülecek. 13. Ağır Ceza Mahkemesi, şike davasında Fenerbahçe Kulübü'ne kumpas kurulduğunu kabul ederken bugünkü mahkemede savcının mütalaasında sanıklar için beraat istemesi bekleniyor.

#fenerbahçe
#kriz
#mağlup
9 yıl önce