|

Fenerbahçe Türkiye Kupası'na veda etti: Başakşehir yarı finale yükseldi

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final müsabakasında evinde uzatmalarda Medipol Başakşehir’e 2-1 mağlup olan Fenerbahçe kupaya veda etti. Müsabakanın 42. dakikasında Junior Fernandes ile 1-0 öne geçen turuncu-lacivertlilere 72. dakikada cevap Enner Valencia’dan geldi. 90 dakika 1-1’lik skorla tamamlanırken maç uzatmalara gitti. Uzatmanın ilk devresinde 96. dakikada Gulbrandsen ile skoru 2-1’e getirirken maçın geri kalan dakikaları bu skorla tamamlandı ve Medipol Başakşehir Ziraat Türkiye Kupası’nda adını yarı finale yazdırırken, sarı-lacivertli ekip kupaya çeyrek finalde veda etti.

23:24 - 9/02/2021 Salı
Güncelleme: 23:53 - 9/02/2021 Salı
Yeni Şafak
Fenerbahçeli futbolcuların Başakşehir maçındaki üzüntüsü.
Fenerbahçeli futbolcuların Başakşehir maçındaki üzüntüsü.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde uzatmaya giden maçta Medipol Başakşehir, deplasmanda Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek yarı finale yükseldi.

Başakşehir, teknik direktörü Aykut Kocaman yönetiminde hem ilk gollerini attı, hem de ilk galibiyetini aldı. Ayrıca turuncu lacivertli takım kupada da yarı finale yükselerek yaşadıkları moralle bir galibiyetten fazlasını elde etti.

Teknik direktör Aykut Kocaman ile ligde Galatasaray ve Fatih Karagümrük'e karşı mağlubiyet alan Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final maçında deplasmanda Fenerbahçe'yi mağlup ederek hem ilk galibiyet alındı, hem de kupada yarı final sevincini yaşadı. Turuncu lacivertli takım ligin 25'inci haftasında Göztepe deplasmanına çıkacak.

  • Fenerbahçe daha önce 17 Mayıs 2017’de Medipol Başakşehir’e penaltılarda elenmişti.
Fernandes ilk golünü attı

Medipol Başakşehir'in yeni transferlerinden Junior Fernandes, turuncu-lacivertli forma ile ilk golünü Fenerbahçe'ye attı. İstanbul ekibi ile Süper Lig'de 3 maça çıkan ve Süper Kupa'da da Trabzonspor'la oynanan karşılaşmada forma giyen deneyimli oyuncu, 5. maçında ilk gol sevincini yaşadı.

Gulbrandsen kupadaki 4. golünü attı
  • Medipol Başakşehir'in Norveçli oyuncusu Fredrik Gulbrandsen, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'ndaki 4. golünü kaydetti. Takımına Fenerbahçe karşısında turu getiren golü atan Gulbrandsen, kupanın 5. turunda Turgutluspor'a da 3 gol atmıştı. Norveçli oyuncunun bu sezon Süper Lig'de de 6 golü bulunuyor.
Fenerbahçe’den 3’lü savunma kurgusu
  • Ziraat Türkiye Kupası’nda Medipol Başakşehir’e uzatmalarda 2-1 kaybedip kupaya veda eden Fenerbahçe, 3’lü savunma kurgusuyla dikkat çekti. Maçın ilk yarısında Lemos’un gördüğü kırmızı kart sonrası 10 kişi kalan sarı-lacivertli ekip, ikinci yarıya Gökhan Gönül, Serdar Aziz ve Attila Szalai 3’lüsünden oluşan savunma kurgusuyla sahada yer aldı. Maçın uzatma bölümüyle birlikte 75 dakika bu savunma kurgusuyla oynayan Fenerbahçe’de sol bekte görev yapan Macar stoper Attila Szalai gösterdiği performansla ön plana çıktı.

Deniz Türüç sakatlandı!
  • Takımda yaşanılan sakatlıklar nedeniyle sezon başından bugüne büyük sorunlar yaşayan Medipol Başakşehir, Fenerbahçe maçına da eksik bir kadroyla çıktı. Turuncu-lacivertli ekipte sakatlıkları bulunan Edin Visca, Chadli, Aleksic, Caiçara, Mehmet Topal, Boli Bolingoli-Mbombo, Hasan Ali, Ömer Ali Şahiner, Mahmut Tekdemir ve Tolga Ciğerci Fenerbahçe karşılaşmasında forma giyemedi. Sarı lacivertli takıma karşı kazanılan ilk golün hazırlayıcısı olan Deniz Türüç, Lemos'un müdahalesi sonrası maça devam edemedi ve sakatlar listesine eklendi. Deniz Türüç'ün Süper Lig'in 25'inci haftasında oynanacak Göztepe maçında forma giyip giyemeyeceği yapılacak olan tetkiklerden sonra belli olacak.

#Fenerbahçe
#Başakşehir
#Türkiye Kupası
3 yıl önce