|

Fenerbahçe avantaj peşinde

Türkiye'yi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden sarı-lacivertliler, gruplar öncesi son viraj olan play-off turunun ilk maçında bugün Makedonya ekibi Vardar ile deplasmanda karşılaşacak. Sarı-lacivertliler, 24 Ağustos'ta Kadıköy'deki rövanş maçı için avantajlı skor elde etmek istiyor.

Yeni Şafak ve
04:02 - 17/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:24 - 17/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Fenerbahçe avantaj peşinde
​Fenerbahçe avantaj peşinde

Türkiye'yi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden Fenerbahçe, gruplar öncesindeki son viraj olan play-off turundaki ilk maçında bugün Makedonya ekebi Vardar ile deplasmanda karşılaşacak. Başkent Üsküp'teki II. Filip Arena'da TSİ 21.00'de başlayacak karşılaşmayı İtalyan hakem Luca Banti yönetecek. Maç, beinINSports 1'den naklen yayınlanacak. Rövanş karşılaşması 24 Ağustos'ta Kadıköy'de yapılacak. Geride kalan sezonu 3. sırada bitirdiği için UEFA Avrupa Ligi'ne 3. ön eleme turundan başlayan sarı-lacivertliler, bu turda Avusturya temsilcisi Sturm Graz'ı eledi. Avusturya'da ilk maçı 2-1 kazanan Fenerbahçe, Ülker Stadı'nda 1-1'lik beraberlikle adını play-off turuna yazdırdı. Sarı-lacivertli ekip, bir önceki turda olduğu gibi deplasmandan yine avantajlı bir skorla dönmeyi hedefliyor. Makedonya'da son 3 sezonu şampiyon tamamlayan Vardar, bu sezon Avrupa macerasına UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde başladı. 2. ön eleme turunda İsveç ekibi Malmö'yü geçen Vardar, 3. ön eleme turunda ise Danimarka temsilcisi Kopenhag'a elendi.

KADRODA ROTASYON OLACAK

Sarı-lacivertliler takımda, UEFA listesine yazılan yeni transfer İspanyol golcü Roberto Soldado maç kafilesinde yer alırken, teknik direktör Aykut Kocaman’ın henüz fizik kondisyon açısından istenilen düzeyde olmayan Soldado’ya ikinci yarıda görev vermesi bekleniyor. Vardar karşısında kadroda rotasyona gitmesi beklenen Kocaman’ın, Göztepe maçında yediği hatalı golle büyük tepki çeken Volkan Demirel’i yine ilk 11"de görev vereceği, Kamerunlu kaleci Kameni’ye ise yine yedek tutacağı öğrenildi. Ancak Robin van Persie'nin antrenmanda sakatlanması üzerine forvette oyuncu değişikliğine gitmek zorunda kalan Kocaman'ın forvette genç Ahmethan ile yeni transfer hakkında kararsız kaldığı öğrenildi. Solbekte ise Hasan Ali’ye ilk 11'de görev vermesi beklenen Aykut Kocaman'ın orta sahada ise Ozan Tufan’ı tercih edeceği gelen haberler arasında. Öte yandan sakatlıkları devam eden Mehmet Ekici ile Fernandao, Makedonya kafilesinde yer almadı.

AVRUPA LİGİ'NDE ÖN ELEMELERDE BAŞARILI

Fenerbahçe, eski adıyla UEFA Kupası'nda 3, yeni formatıyla UEFA Avrupa Ligi'nde ise 6 ön eleme turunda sadece 1 kez elendi. "Kupa 2"de oynadığı 9 ön eleme turunun 8'inde Fenerbahçe, rakiplerini saf dışı bıraktı. Fenerbahçe, sadece Aykut Kocaman'ın ilk döneminde 2010-2011 sezonunda Yunanistan ekibi PAOK'a elenerek Avrupa'ya veda etmişti. Sarı-lacivertli takımr, "Kupa 2"de oynadığı 18 ön eleme maçında 12 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe, 38 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 10 gol gördü. Temsilçimiz, toplamda ise Avrupa'da 24 kez ön eleme maçına çıktı ve bunların 16'sında tur atlamayı başardı.


Aykut Kocaman Avrupa'yı seviyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında bugün Vardar ile Makedonya'da yapacakları maç öncesi, Avrupa kupalarındaki başarılı performansıyla dikkat çekiyor. Sarı-lacivertliler, Kocaman döneminde Avrupa kupalarında deplasmanda oynadığı 12 maçta 6 galibiyet 3 beraberlik aldı ve sadece 3 kez yenildi. F.Bahçe, Kocaman yönetiminde 2012-13 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynama başarısı da gösterdi.

FAVORİ BİZİZ DEĞERLENDİRMELİYİZ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, bugünkü Vardar maçında iyi bir sonuç almak istediklerini söyledi. Maça ev sahipliği yapacak Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki II. Filip Arena'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaman, hedeflerinin gruplara kalmak olduğunu belirterek, "Kağıt üstünde gözüken güç farkımızı kullanarak amacımıza ulaşmak en büyük hedefimiz" ifadelerini kullandı.

Vardar takımını da değerlendiren Kocaman, rakiplerinin kaleye hızlı gitmeye çalışan ve ataklarını şutla bitirme eğilimi bir takım olduğunu belirterek, "Boşluk bulunca çok hızlı bir şekilde rakip kaleye gitmeye çalışıyorlar" dedi. Yeni transfer Roberto Soldado'yu normal şartlarda hafta sonu oynanacak Trabzonspor maçında kadroya almayı düşündüğünü aktaran Kocaman, "Kafamdaki plan buydu ancak Robin van Persie'nin antrenmanda sakatlanması onu daha erken kadroya almamıza neden oldu" diye konuştu. Hafta sonu oynacakları Trabzonspor maçını da düşünerek bugünkü karşılaşmadaki kadro için tam karar vermediğini anlatan Kocaman, beklentilerin genellikle anlık çözümler bulunması yönünde olduğuna işaret ederek, "Oturmuş bir oyunda disiplinli, özellikle düzenini bulmuş ve aynı şeyleri sürekli yapmak isteyen bir grup olduğu andan itibaren aslında bu sorunların ötesine geçmiş olacağız. Anlık çözümler bir taraftan bulmaya çalışarak, diğer taraftan da ısrarla ve inatla düzenli bir oyuna doğru gitmek en büyük çözümümüz olacak" dedi.

BİREYSEY DEĞİL TAKIM OYUNU

Göztepe maçının özellikle son 15-20 dakikalık bölümüne dikkati çeken Kocaman, "Oyun düzeni parçalanıp, oyun bireyselleşmeye başladığı andan itibaren hem etkinlik hem de pozisyon bulma ve maçı çevirme durumu azalıyor. Bu, önümüzdeki maçlarda zaman zaman görülecek şeylerden bir tanesi. Ancak ilerleyen dönemde ortadan kalkacaktır, mutlaka da kalkmalı" şeklinde görüş belirtti. Volkan Demirel-Carlos Kameni tercihine ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Kocaman, şunları kaydetti: "18. yılım benim teknik direktörlükte. 2 yıl evvel başlamadım bu göreve. Değerlere inanan bir insanım. Bir takım değerler oluşturmaya çalışıyorum. Bana bugüne kadar futbol piyasasında güvenilmesinin altında yatan en önemli şeylerden bir tanesi, insanları harcama yolundan ziyade kazanma yolunu tercih etmem."


Ben Afra Israrı bitmiyor

Transfer dönemi bitmeden orta sahasını takviye etmek isteyen Fenerbahçe'nin Fransız yıldız Hatem Ber Arfa konusundaki ısrarı bitmek bilmiyor. Sarı-lacivertlilerin, 30 yaşındaki oyuncuyu kadrosuna katabilmek için büyük çaba gösterdiği ve temaslarına yeniden başladığı ifade edildi. Yönetimin, Hatem Ben Arfa ve menajeriyle bir görüşme yaptığı ve yeni bir teklif ilettiği de kaydedildi. Sarı-lacivertlilerin, Fransız yıldızın kulübü Paris Saint Genmain ile arasındaki alacak sorununu çözmesini bekledikleri de öğrenildi. Fenerbahçe’de daha önce 10 numara giyen Van Persie’nin forma numarasının 23 olması da dikkat çekerken, 10 numaranın Hatem Ben Arfa'ya ayrıldığı belirtildi. Fenerbahçe'nin, 30 yaşındaki Fransız yıldıza yıllık 5 milyon Euro ödemeyi kabul ettiği de gelen haberler arasında yer alıyor.

ABOUBAKAR İÇİN DE BASTIRILIYOR

Forvetine İspanyol golcü Roberto Soldado’yu transfer eden Fenerbahçe, hücum hattına bir takviye daha yapmayı planlıyor. Sarı-lacivertlilerin, geçen sezon Beşiktaş'ta kiralık olarak oynayan ve bonservisi Portekiz ekibi Porto'da bulunan Kamerunlu golcü Vincent Abobukar için de temaslarını sürdürdüğü kaydedildi. Aboubakar için Porto ve bonservisinin büyük çoğunluğunu elinde bulunduran Lorient ile görüşmelerin sürdüğü ifade edildi. F.Bahçe'nin Aboubakar'ı, satın alma opsiyonlu kiralık olarak kadroya katmayı planladığı belirtildi.

  • Avrupa'da 219. randevu
  • UEFA Avrupa Ligi play-off turunda bugün Makedonya deplasmanında Vardar'la karşılaşacak Fenerbahçe, 43. sezonunu geçirdiği uluslararası arenada 219. maçına çıkacak. Avusturya temsilcisi Sturm Graz'ı eleyerek play-off turuna kalan sarı-lacivertliler, Avrupa arenasında bugüne kadar yaptığı 218 maçta 81 galibiyet, 45 beraberlik ve 92 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda rakip filelere 273 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde ise 322 gol gördü. Daha önce 33 farklı ülkeden takımla oynayan Fenerbahçe, 43 yıllık Avrupa macerasında ilk kez bir Makedonya takımıyla karşı karşıya gelecek.
Gomez'de F.Bahçe'ye rakip Trabzonspor

Kadrosunda Simon Kjaer'in ayrılığı sonrasında doğan boşluğu Milan'dan Gustavo Gomez ile doldurmak isteyen Fenerbahçe'ye rakip çıktı. Trabzonspor da Paraguaylı futbolcu için İtalyan kulübüyle temasa geçti. Fenerbahçe ve Trabzonspor daha önce de Giuliano transferinde karşı karşıya gelmişti. Brezilyalı oyuncu, sarı-lacivertli kulübe imza atarken Trabzonspor süreci FIFA'ya taşıyacağını açıklamıştı. Bu arada isimleri Türk takımlarıyla anılan Gustavo Gomez, Jose Sosa ve Mbaye Niang Milan'ın UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacağı Shkendija maçının kadrosuna alınmadı. Türkiye'den de teklifler alan bu üç futbolcunun da Milan'dan ayrılmasını kesin gözüyle bakılıyor.

#Fenerbahçe
#UEFA
#Ben Afra
7 yıl önce